• Η Google είναι η πιό επιτυχημένη επιχείρηση στην ιστορία της ανθρωπότητας .
 • Οι άνθρωποι της δεν βλέπουν τον κόσμο που βλέπουμε εμείς αλλά έναν διαφορετικό κόσμο .
 • Έχουν αλλάξει τον κόσμο : Όταν για οτιδήποτε αναζητάμε λαμβάνουμε χιλιάδες αποτελεσμάτων σε 0,16 sec , αλλάζει όλος ο κόσμος . Πλέον γινόμαστε ανυπόμονοι . Τόσο που δεν μπορούμε να πάμε σε καμία επιχείρηση και να περιμένουμε να μας εξυπηρετήσουν με το πάσο τους ( Jef Jarvis – Τι θα έκανε η Google ) .

 https://www.google.gr/intl/el/about/company/philosophy/

Δέκα πράγματα που διαπιστώσαμε ότι αληθεύουν

Δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα για πρώτη φορά όταν η Google ήταν λίγων μόνο ετών. Ανά διαστήματα ανατρέχουμε ξανά στη λίστα για να διαπιστώσουμε εάν ισχύει ακόμη. Ελπίζουμε ότι ισχύει, και μπορείτε να μας εμπιστευτείτε.

   • Εστιάζουμε στο χρήστη και όλα τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν μόνα τους.

Εξ αρχής επικεντρωθήκαμε στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους χρήστες. Είτε σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet είτε μια νέα τροποποίηση της εμφάνισης της αρχικής σελίδας, φροντίζουμε πάντα να εξασφαλίζουμε ότι τελικά θα εξυπηρετήστε εσείς και όχι κάποιος δικός μας εσωτερικός στόχος ή ο απώτερος σκοπός μας. Η διεπαφή της αρχικής μας σελίδας είναι ξεκάθαρη και απλή και οι σελίδες φορτώνουν άμεσα. Η τοποθέτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης δεν αποτέλεσε ποτέ εμπορεύσιμο είδος, ενώ οι διαφημίσεις όχι μόνο επισημαίνονται απλά με ξεκάθαρο τρόπο, αλλά προσφέρουν σχετικό περιεχόμενο και δεν είναι ενοχλητικές. Και όταν δημιουργούμε νέα εργαλεία και εφαρμογές, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λειτουργούν τόσο καλά, ώστε να μη χρειάζεται να σκέφτεστε πώς θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί διαφορετικά.

   • Είναι καλύτερο ό,τι κάνουμε να το κάνουμε εξαιρετικά καλά.

Κάνουμε αναζητήσεις. Με μία από τις μεγαλύτερες ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην επίλυση προβλημάτων αναζήτησης, γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλά και πώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα. Με συνεχείς επαναληπτικές διαδικασίες για δύσκολα προβλήματα, μπορέσαμε να επιλύσουμε περίπλοκα ζητήματα και να παρέχουμε συνεχείς βελτιώσεις για μια υπηρεσία που ήδη καθιστά την ανεύρεση πληροφοριών μια γρήγορη και ομαλή εμπειρία για εκατομμύρια ανθρώπους. Η αφοσίωσή μας στη βελτίωση της αναζήτησης μάς επέτρεψε επίσης να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε μάθει σε νέα προϊόντα, όπως το Gmail και οι Χάρτες Google. Η ελπίδα μας είναι να φέρουμε την ισχύ της αναζήτησης σε ανεξερεύνητες, έως τώρα, περιοχές και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν ακόμα μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών που δε σταματούν να συσσωρεύονται στη ζωή τους.

   • Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, άρα όποτε αναζητάτε μια απάντηση στον ιστό την θέλετε άμεσα και σκοπός μας είναι να σας ικανοποιούμε. Πιθανόν να είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να πούμε ότι σκοπός μας είναι οι χρήστες να φεύγουν από την αρχική μας σελίδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αφαιρώντας τα περιττά δεδομένα από τις σελίδες μας και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του περιβάλλοντος εμφάνισης των αποτελεσμάτων, η Google έχει σπάσει επανειλημμένα τα ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει η ίδια, έτσι ώστε ο μέσος χρόνος απόκρισης για ένα αποτέλεσμα αναζήτησης να είναι ένα κλάσμα δευτερολέπτου. Έχουμε πάντοτε κατά νου την ταχύτητα με κάθε νέο προϊόν που κυκλοφορούμε, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά είτε για το Google Chrome, ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο είναι σχεδιασμένο να είναι αρκετά γρήγορο για τον σύγχρονο ιστό. Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να τα κάνουμε όλα να λειτουργούν ακόμα ταχύτερα.

   • Η δημοκρατία στον ιστό είναι αποτελεσματική.

Η αναζήτηση Google λειτουργεί επειδή βασίζεται σε εκατομμύρια χρήστες που δημοσιεύουν συνδέσμους σε ιστοτόπους για να καθορίσει ποιοι άλλοι ιστότοποι προσφέρουν αξιόλογο περιεχόμενο. Αξιολογούμε τη σημασία κάθε ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας πάνω από 200 ενδείξεις και μια πληθώρα τεχνικών, συμπεριλαμβανομένου του κατοχυρωμένου αλγορίθμου μας Κατάταξη σελίδας™, ο οποίος αναλύει ποιοι ιστότοποι έχουν «ψηφιστεί» ως οι καλύτερες πηγές πληροφοριών από άλλες σελίδες του ιστού. Καθώς ο ιστός μεγαλώνει, η προσέγγιση αυτή βελτιώνεται μάλιστα, μιας και κάθε νέος ιστότοπος αποτελεί ένα ακόμα σημείο πληροφοριών και άλλη μια ψήφος που προσμετράται. Με την ίδια λογική, ασχολούμαστε ενεργά με την ανάπτυξη λογισμικού ανοικτού κώδικα, όπου η καινοτομία συντελείται μέσω της συλλογικής προσπάθειας πολλών προγραμματιστών.

   • Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεστε στο γραφείο σας για να έχετε ερωτήσεις.

Ο κόσμος μας βρίσκεται όλο και περισσότερο εν κινήσει: όλοι θέλουν πρόσβαση σε πληροφορίες όπου και αν βρίσκονται, όποτε τις χρειάζονται. Εμείς πρωτοπορούμε με νέες τεχνολογίες και προσφέρουμε νέες λύσεις για κινητές υπηρεσίες οι οποίες βοηθούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν αναρίθμητες εργασίες στο τηλέφωνό τους, από τον έλεγχο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συμβάντων στο ημερολόγιο μέχρι την παρακολούθηση βίντεο και την πρόσβαση με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους στην Αναζήτηση Google μέσω τηλεφώνου. Επιπλέον, ελπίζουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την καινοτομία για τους απανταχού χρήστες κινητών με το Android, μια δωρεάν πλατφόρμα ανοικτού κώδικα για κινητά. Το Android φέρνει στον κόσμο των κινητών τον ανοικτό σχεδιασμό που διαμόρφωσε το Διαδίκτυο. Το Android δεν ωφελεί μόνο τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν περισσότερες επιλογές και νέες, πρωτότυπες εμπειρίες στο κινητό τους, αλλά ανοίγει ευκαιρίες αποκόμισης εσόδων για τις εταιρείες τηλεφωνίας, τους κατασκευαστές και τους προγραμματιστές.

   • Μπορείτε να έχετε κέρδη χωρίς να ζημιώνετε τους άλλους.

Η Google είναι μια επιχείρηση. Τα έσοδα που αποκομίζουμε προέρχονται από την προσφορά τεχνολογίας αναζήτησης σε εταιρείες και από τις πωλήσεις διαφημίσεων που εμφανίζονται στον ιστότοπό μας και σε άλλους ιστοτόπους στον ιστό. Εκατοντάδες χιλιάδες διαφημιζόμενοι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το πρόγραμμα AdWords για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Εκατοντάδες χιλιάδες εκδότες εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα AdSense για να προσφέρουν διαφημίσεις που είναι σχετικές με το περιεχόμενο των ιστοτόπων τους. Για να εξασφαλίσουμε την τελική εξυπηρέτηση όλων μας των χρηστών (είτε είναι διαφημιζόμενοι, είτε όχι), έχουμε ένα σύνολο αρχών, οι οποίες διέπουν τα διαφημιστικά προγράμματά μας και τις διαφημιστικές πρακτικές μας:

   • Δεν επιτρέπεται η προβολή διαφημίσεων στις σελίδες αποτελεσμάτων μας, εκτός εάν είναι σχετικές με αυτά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι διαφημίσεις μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες αν, και μόνον αν, είναι σχετικές με το αντικείμενο αναζήτησής σας, επομένως είναι πιθανό ορισμένες αναζητήσεις να μην οδηγήσουν σε καμία διαφήμιση.
   • Πιστεύουμε ότι η διαφήμιση μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς να γίνεται υπερβολική. Δεν δεχόμαστε διαφημίσεις μέσω αναδυόμενων παραθύρων, τα οποία σας εμποδίζουν να δείτε το περιεχόμενο που ζητήσατε. Διαπιστώσαμε ότι οι διαφημίσεις κειμένου οι οποίες αφορούν το άτομο που τις διαβάζει, εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερη αναλογία κλικ/εμφανίσεων από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται τυχαία. Κάθε διαφημιστής, είτε μικρός, είτε μεγάλος, μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το άκρως στοχοποιημένο μέσο.
   • Η διαφήμιση στο Google φέρει πάντα την επισήμανση «Σύνδεσμοι διαφημιζομένων», έτσι ώστε να μην υπονομεύει την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης που προσφέρουμε. Δεν αλλοιώνουμε ποτέ τις κατατάξεις για να τοποθετούμε τους συνεργάτες μας πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης και κανένας δεν μπορεί να αγοράσει μια υψηλότερη Κατάταξη σελίδας. Οι χρήστες μας εμπιστεύονται την αντικειμενικότητά μας και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη δεν θα μπορούσαν ποτέ να δικαιολογήσουν την καταπάτηση της εμπιστοσύνης τους.
   • Υπάρχουν πάντοτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστό.

Αφού ολοκληρώσαμε την ευρετηριοποίηση περισσότερων σελίδων HTML στο Διαδίκτυο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αναζήτησης, οι μηχανικοί μας έστρεψαν την προσοχή τους σε πληροφορίες που δεν ήταν εύκολα και άμεσα διαθέσιμες. Ορισμένες φορές αρκούσε η ενσωμάτωση νέων βάσεων δεδομένων, όπως η προσθήκη αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών και διευθύνσεων, και επαγγελματικών καταλόγων. Άλλες προσπάθειές μας χρειάστηκαν λίγο περισσότερη δημιουργικότητα, όπως την προσθήκη δυνατότητας αναζήτησης σε αρχειοθετημένες ειδήσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ακαδημαϊκές περιοδικές εκδόσεις, δισεκατομμύρια εικόνες και εκατομμύρια βιβλία. Και οι ερευνητές μας συνεχίζουν να εξετάζουν τρόπους για τη διάθεση όλων των πληροφοριών του κόσμου σε χρήστες που αναζητούν απαντήσεις.

   • Η ανάγκη για πληροφορίες υπερβαίνει κάθε σύνορο.

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια, αλλά η αποστολή μας είναι να παρέχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες για ολόκληρο τον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε γραφεία σε περισσότερες από 60 χώρες, συντηρούμε περισσότερους από 180 τομείς Διαδικτύου και παρέχουμε περισσότερα από τα μισά από τα αποτελέσματά μας σε άτομα που ζουν εκτός των ΗΠΑ. Η διεπαφή αναζήτησης του Google διατίθεται σε περισσότερες από 130 γλώσσες, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να περιορίζουν τα αποτελέσματα σε περιεχόμενο το οποίο είναι γραμμένο στη γλώσσα τους και στοχεύει στην παροχή των υπόλοιπων εφαρμογών και προϊόντων της Google σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες και προσβάσιμες μορφές. Χρησιμοποιώντας τα μεταφραστικά μας εργαλεία, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν περιεχόμενο που έχει γραφεί στην άλλη άκρη του κόσμου, σε γλώσσες που δεν γνωρίζουν. Με τα εργαλεία αυτά και τη βοήθεια εθελοντών μεταφραστών, μπορέσαμε να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό και την ποικιλία και την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε, ακόμα και στις πιο απόμακρες γωνιές της υφηλίου.

   • Μπορείς να είσαι σοβαρός και χωρίς κοστούμι.

Οι ιδρυτές μας έχτισαν την Google πάνω στη βάση ότι η δουλειά πρέπει να προσφέρει προκλήσεις και ότι οι προκλήσεις πρέπει να είναι διασκεδαστικές. Πιστεύουμε ότι σπουδαία, δημιουργικά πράγματα είναι πιθανότερο να συμβούν όταν υπάρχει η κατάλληλη εταιρική κουλτούρα–και αυτό δεν περιορίζεται σε μεταμοντέρνες λάμπες και λαστιχένιες μπάλες. Δίνουμε έμφαση σε ομαδικά επιτεύγματα και αισθανόμαστε υπερήφανοι για ατομικά κατορθώματα τα οποία συνεισφέρουν στη συνολική μας επιτυχία. Βασιζόμαστε πολύ στους υπαλλήλους μας – δραστήρια, παθιασμένα άτομα με πείρα σε διάφορους τομείς και δημιουργική προσέγγιση στη δουλειά, στο παιχνίδι και στη ζωή. Η ατμόσφαιρά μας μπορεί να είναι άνετη, αλλά όταν προκύπτουν νέες ιδέες στην ουρά της καφετέριας, σε ένα ομαδικό μίτινγκ ή στο γυμναστήριο, ανταλλάσσονται, δοκιμάζονται και εφαρμόζονται στην πράξη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι ιδέες αυτές μπορεί τελικά να αποτελέσουν την βάση ενός νέου έργου το οποίο προορίζεται για παγκόσμια χρήση.

   • Το εξαιρετικό δεν είναι αρκετό.

Θεωρούμε ότι το να είναι κανείς πολύ καλός σε κάτι αποτελεί μια αφετηρία και όχι τον τελικό σκοπό. Θέτουμε στόχους στους εαυτούς μας, τους οποίους γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να φθάσουμε ακόμα, επειδή γνωρίζουμε ότι στην προσπάθειά μας να τους επιτύχουμε θα προχωρήσουμε περισσότερο από όσο περιμέναμε. Χρησιμοποιούμε την καινοτομία και την επανάληψη, με σκοπό να πάρουμε κάτι που λειτουργεί καλά και να το βελτιώσουμε με απρόσμενους τρόπους. Για παράδειγμα, όταν ένας από τους μηχανικούς λογισμικού μας παρατήρησε ότι η αναζήτηση λειτουργούσε καλά για ορθογραφημένες λέξεις, αναρωτήθηκε πόσο καλά μπορούσε να αντιμετωπίσει τα ορθογραφικά λάθη. Αυτό τον οδήγησε στο να δημιουργήσει έναν εύχρηστο και πιο χρήσιμο ορθογραφικό έλεγχο.

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε, η εύρεση μιας απάντησης στον ιστό είναι δικό μας πρόβλημα, όχι δικό σας. Προσπαθούμε να προβλέπουμε τις ανάγκες του παγκόσμιου κοινού μας, προτού καν αυτό τις διατυπώσει και να τις καλύπτουμε με προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία θέτουν νέα πρότυπα. Όταν ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Gmail, διέθετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναδρομικά, η κίνηση αυτή μοιάζει προφανής, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή πλέον έχουμε νέα πρότυπα για την αποθήκευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές είναι οι αλλαγές που προσπαθούμε να κάνουμε και αναζητάμε πάντα νέες πτυχές όπου μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Τελικά, το γεγονός ότι δε μας ικανοποιεί η κατάσταση των πραγμάτων όπως είναι σήμερα αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από ο,τιδήποτε κάνουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s