ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ .

Στις 3 Μαρτίου 2009 , στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκε από την Text 100 Global Public Relations και την ερευνητική εταιρεία   Context Analytics η έρευνα  Τhe Media Prominence Study .

Στην έρευνα αυτή Τhe Media Prominence Study, μετρήθηκε η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων .

Τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , αποδεικνύονται πολυτιμότερα , πιό σημαντικά και πιό αποτελεσματικά  , σε όλους τους τομείς όπου ερευνήθηκαν , συγκριτικά με άλλες επικοινωνιακές μεθόδους .

Η φήμη και η εικόνα που προσδίδουν τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , ενισχύουν τους οργανισμούς και τα προιόντα τους . Η έρευνα παρατήρησε την ενδυνάμωση προιόντων και οργανισμών αναλογικά με τις θετικές αναφορές γιαυτά , από τα ΜΜΕ.

Η έρευνα διαπιστώνει τη σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητα της θετικής εικόνας και της αξίας των οργανισμών σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής κρίσης .

Η κοινή γνώμη αναζητά πληροφορίες πέρα από τα διαφημιστικά μηνύματα ,για να εμπιστευτεί τους οργανισμούς και τα προιόντα αυτών .

Οι οργανισμοί επενδύουν όλο και περισσότερο στη διαδρομή πρός την αξία των προιόντων . nΣτην αγορά των νέων τεχνολογιών το 48% της αξίας των εταιριών δημιουργείται από την θετική δημοσιότητα στα ΜΜΕ .

Η έρευνα μέτρησε τη δημοσιότητα  , την παρατηριτικότητα των δεκτών αμέσως μετά και τη συμπεριφορά τους ως καταναλωτές στη συνέχεια  . Οι δείκτες αυξάνονται διαρκώς όσο τα ΜΜΕ έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την αξία του οργανισμού .

Η σχέση μεταξύ αξίας και πώλησης , είναι άμεση . Οι καταναλωτές αναζητούν την αξία του οργανισμού και τις αξίες που διέπουν αυτόν .

Η Context Analytics είναι μία εταιρέια επικοινωνιακής έρευνας ,  που συμβουλεύει και βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν τις τάσεις στα ΜΜΕ και να καταλάβουν καλύτερα την κοινή γνώμη . Η Text 100 είναι μία εταιρεία συμβούλων Δημοσίων Σχέσεων με διεθνή δράση .Έχει ώς πελάτες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και διαθέτει 31 γραφεία σε όλο τον κόσμο .

Άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s