ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ – NATION BRANDING . ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ .

Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο αναγκαία η Εταιρική Επικοινωνία , δηλαδή οι δραστηριότητες για τη διαμόρφωση της εικόνας της εταιρείας , η οποία σηματοδοτεί την πορεία των προιόντων της επιχείρησης .

Μία εταιρεία με καλή εικόνα , » πουλά» και τα προιόντα της . Στην αντίθετη περίπτωση όπου μία εταιρεία δεν έχει καλή εικόνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην προώθηση και την πώληση των προιόντων της .

Στην εποχή μας , η εικόνα διαμορφώνεται από :

  1. Tην κοινωνικότητα .
  2. Τον ανθρωπισμό .
  3. Την ειλικρίνια .
  4. Το ήθος .
  5. Την αξιοπιστία .
  6. Την αποτελεσματικότητα  στην επικοινωνία των ανθρώπων της με τα συνεργαζόμενα μέρη ………………………………………………………….

αλλά και αρκετές ακόμα δραστηριότητες .

Όλες αυτές οι αξίες πρέπει να είναι ειλικρινείς και όχι δημιουργημένες στρατηγικά , με την πρόθεση να φαίνομαι κοινωνική επιχείρηση γιατί αυτό πουλά . Δεν υπάρχει πιό ολέθριο Κοινωνικό λάθος από πλευράς των επιχειρήσεων . Η  κοινωνική δράση είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων και άρα δεν διαφημίζεται . Διαφορετικά διαφημίζουμε την υποχρέωση μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!!!!!!!!! ( ανάλυση αυτών των απόψεων μου στο πιό κάτω άρθρο ) .

Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί σαν επιχείρηση σαν εταιρεία και να διοικείται με τις αρχές του πιό εξελιγμένου μοντέλου Management .

Οι πολιτικοί σε όλα τα μήκη και κράτη του κόσμου πρέπει να πάψουν να διοικούν με εκλογικό ορίζοντα υπολογίζοντας το πότε θα γίνουν και πάλι εκλογές και κάτω από τον φόβο της ήττας να σκέφτονται την κάθε τους κίνηση η οποία και συνήθως δεν είναι καλά μελετημένη .

Τα κράτη χρειάζεται να στελεχωθούν με ανθρώπους  καταρτισμένους , οι οποίοι να βλέπουν τις κοινωνίες ώς ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν άνθρωποι και μόνο .

Συνεργασίες , αδιακρίτως , δημιουργικές που προσφέρουν γνώση .

Έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες .

Γνώση ………………………..

Nation Branding .

Εικόνα χώρας .

 

Βασικό χαρακτηριστικό της καλής εικόνας μίας επιχείρησης είναι η εικόνα της χώρας στο σύνολο της , μέσα στην οποία δραστηριοποιείται .

Το Nation Branding είναι μία σύγχρονη τάση με σκοπό τη διαμόρφωση της εικόνας των χωρών .

Το πως αντιλαμβάνονται οι κοινωνίες την εικόνα μίας χώρας επηρρεάζει και τις αγορές αυτής .

Φυσικά η εικόνα μίας χώρας δεν μπορεί να διαμορφωθεί ή επικοινωνηθεί μέσα από ένα διαφημιστικό πρόγραμμα αλλά είναι προιόν συναισθηματικών παραμέτρων , οι οποίες διαμορφώνονται μέσα από τον αξιακό χάρτη που εκπέμπει η χώρα στο διεθνές περιβάλλον .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s