Εταιρική Επικοινωνία . Η Αξιακή Βάση .Οι Παγκόσμιες Ενδείξεις .Η Παγκόσμια Βιβλιογραφία .

 

H διεθνής βιβλιογραφία αναφέρεται όλο και περισσότερο στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης , όχι πλέον μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και από πλευράς κυβερνήσεων που στην ουσία και οι ίδιες οι κυβερνήσεις διέπονται από τις αρχές διοίκησης των επιχειρήσεων .

Οι σύγχρονοι κυβερνητικοί μηχανισμοί εγκαταλείπουν το παλαιοκομματικό μοντέλο της διατήρησης της εξουσίας το οποίο οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα και στασιμότητα , καθώς οι Υπουργοί – Managers , σταματούν την πορεία των δράσεων τους υπό το φόβο του πολιτικού κόστους .

Οι κυβερνήσεις διοικούν την εταιρεία που λέγεται κράτος .

Στο βιβλίο τους Ζωικά Πνεύματα ( που σε ελεύθερη μετάφραση εννοείται η δράση κάτω από συναισθηματικές ωθήσεις ) οι δύο συγγραφείς προτρέπουν τους κυβερνώντες , να μην μελετούν διαρκώς δείκτες και αριθμούς αλλά να μελετούν και να ερευνούν  την ψυχολογία των κοινωνιών τους όταν λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις .

Η ανθρώπινη ψυχολογία , ρυθμίζει τις οικονομίες .

Το ανθρωποκεντρικό μοντέλο δηλαδή η διοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κατανόηση του , είναι η μόνη ελπίδα διάσωσης των οικονομικών συστημάτων αλλά και η μόνη ελπίδα ευημερίας των κοινωνιών .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s