Ποιοί θα εκλεγούν Δήμαρχοι . Άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου ( διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ) .

( αριστερά στην εικόνα , το βιβλίο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ του Γιώργου Παπατριανταφύλλου , από τις εκδόσεις Σταμούλης 2008 . Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία . Περιλαμβάνει ειδικό Πρόγραμμα Πολιτική Επικοινωνία , με όλη την ανάλυση Βήμα – Βήμα για αποτελεσματικό σχεδιασμό πολιτικής καμπάνιας – στρατηγική – αναλύσεις – διεξαγωγή ερευνητικών διαδικασιών – ποιοτική έρευνα ….)

Ο τομέας των Δημοσίων Σχέσεων είναι παρερμηνευμένος στην Ελλάδα . Δεν είναι ούτε τα λουλούδια , ούτε οι ευχές , ούτε τα πάρτυ ούτε βέβαια οι γνωριμίες .

Είναι management , που δρά βασιζόμενο στην Κοινωνική έρευνα , στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην μετουσίωση αυτού σε πράξη – δράση .

Είναι το πιό βασικό management στη νέα κοινωνική δομή που δημιουργείται καθώς η βάση των Δημοσίων Σχέσεων είναι η αγάπη πρός τον άνθρωπο .

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MARKETING .

 

Aντίθετα , με κύριο εκφραστή τον Philip Kotler η επιστήμη του Marketing , εφορμά στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο που εδώ και έναν αιώνα περίπου υπηρετεί η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων ( αναλυτικά η ιστορία των Δημοσίων Σχέσεων , στο βιβλίο μου Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , εκδ. Σταμούλης 2008 ) .

Ποιοί θα εκλεγούν Δήμαρχοι .

 

 

Αυτοί οι υποψήφιοι που πιστεύουν στον ανθρωπισμό .

Γίναμε μάρτυρες της πόλωσης που δημιούργησαν τα κόμματα γύρω απο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 .

 

Τα επιτελεία των κομμάτων , κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κομματικοποιήσουν για προσωπικά τους οφέλη , τις εκλογές αυτές που έχουν ως σκοπό να αναδείξουν τους άξιους και εργατικούς ανθρώπους του κάθε τόπου , της κάθε γειτονιάς :

 

 1. Στρατηγικό λάθος καθώς η κοινωνία έχει κουραστεί από τα κόμματα και τις πολιτικές τους .
 2. Οι άξιοι άνθρωποι που εργάζονται για τις πόλεις τους και τις γειτονιές τους δεν πρέπει να έχουν κομματικό χρωματισμό .
 3. Τους πολίτες – ειδικά στην παρούσα φάση – δεν τους ενδιαφέρει η κομματική γραμμή , αλλά να ψηφίσουν τους ανθρώπους αυτούς που γνωρίζουν πως θα κάνουν έργο για τη γειτονιά τους .
 4. Στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι δρούν και σκέφτονται σαν ελεύθερα πνευματικά όντα , χωρίς να δέχονται οδηγίες και διαταγές για το τι θα κάνουν και βέβαια τι θα ψηφίσουν .
 5. Οποιαδήποτε κομματική διαταγή , απευθύνεται και «βρίσκει» μόνο τον σκληρό πυρήνα των κομμάτων .
 6. Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση ( Π.Ο.Κ ) εάν αναλυθεί στο κοινωνικό μικροσκόπιο , μας υποδεικνύει την τεράστια κοινωνική αλλαγή που έφερε .
 7. Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ πιά όπως πρίν .
 8. Η αληλεγγύη , η συνεργασία , η ηθική , η πνευματικότητα , η ειλκρίνια , οι αξίες , η ακεραιότητα , η σοβαρότητα είναι τα κυρίαρχα συστατικά των αρχών που επιζητά πλέον η ανθρωπότητα .

 

Αυτοί ακριβώς οι λόγοι , οδήγησαν στην τεράστια αποχή των εκλογών της Κυριακής 7 Νοεμβρίου .

Όσο απουσιάζουν τα συστατικά αυτά , η αποχή και η κρίση θα διευρύνονται .

Όσο για το επίσης τεράστιο λάθος της ποσοτικοποίησης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου , τι να πρωτογράψει κανείς :

 

 • Τα ποσοστά των κομμάτων και ειδικά ο αριθμός των ψήφων , είναι ποσά ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ( υπό την έννοια πως είναι προιόντα της φαντασίας ) .
 • Πέραν των κομματικών υποψηφίων , υπήρχαν και υποψήφιοι που ανήκουν σε κάποιον πολιτικό χώρο αλλά  όχι σε κομματικό . Ή ακόμα και σε κομματικό χώρο αλλά χωρίς το περίφημο « χρίσμα » .
 • Αυτών των υποψηφίων οι ψήφοι , δεν υπολογίστηκαν .
 • Επίσης στις δημοτικές εκλογές , είναι μία παράδοση – συνήθεια και υποχρέωση των ψηφοφόρων να ψηφίζουν φίλους – γνωστούς ή ακόμα και άξιους υποψηφίους , πέρα από τα πολιτικά τους πιστεύω .Δηλαδή , ψηφοφόροι από τα δεξιά να ψηφίζουν υποψηφίους σε αριστερά ψηφοδέλτια ή και το αντίθετο .

 

 

Άρα , ο υπολογισμός σε αριθμούς ψήφων , είναι εντελώς αυθαίρετος – ανυπόστατος και εκ του πονηρού .

 

 

 

Οι Δήμαρχοι που θα εκλεγούν , είναι αυτοί οι οποίοι :

 

 1. Θα έχουν μία και μόνο μία σαφή στρατηγική . Όσοι υποψήφιοι , λένε ταυτόχρονα πολλά και μιλούν για όλα , θα έρθουν στη δεύτερη θέση .
 2. Αυτοί οι οποίοι έχουν ένα σαφές όραμα . « …οραματίζομαι την πόλη μας …σε τέσσερα χρόνια …….».
 3. Θα εκλεγούν αυτοί που θα μιλήσουν απόλυτα συγκεκριμένα . Ένα – δύο – τρία απλά καθημερινά πράγματα για την καθημερινότητα του κάθε δημότη .
 4. « … στην πλατεία ……. θα τοποθετηθούν……..» , « στην οδό …….. θα κατασκευάσουμε πεζοδρόμιο ……..» , « ……η καθαριότητα ……» . Όσοι μιλούν γενικά θα δούν το όνομα τους δεύτερο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου .
 5. Όσοι μιλήσουν για την κονωνία και πιστεύουν σε αυτά που λένε .
 6. Θα εκλεγούν αυτοί που θα πουν :
  • Πως θα γεμίσει η πόλη με κάδους ανακύκλωσης , για κάθε υλικό ανακυκλώσιμο .
  • Πως θα σηκώνουν επί τόπου τα αυτοκίνητα , τα οποία είναι παρκαρισμένα σε ράμπες διευκόλυνσης ατόμων με κινητικά προβλήματα .
  • Πως θα σχεδιάσουν ένα μοντέλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , ώστε η περιοχή να εκμεταλεύεται την ενέργεια της φύσης ( π.χ φώτα που τροφοδοτούνται από την ηλιακή ενέργεια ).
  • Πως θα ασχοληθούν με την καθημερινότητα του πολίτη και όχι με τα κομματικά γραφεία . Πεζοδρόμια – συγκεκριμένες προτάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις – σεμινάρια περιβαντολογικών ενημερώσεων, καθαριότητα ….
  • Αυτοί που θα είναι καθημερινά στον κόσμο και στον δρόμο και όχι στο κόμμα .

 

 

Θα εκλεγούν αυτοί που θα πιστέψουν στην αγάπη πρός τον κάθε άνθρωπο .

Θα εκλεγούν και θα ξαναεκλεγούν και θα ξεναεκλεγούν αυτοί που όλα όσα αναφέραμε , όταν εκλεγούν , τα κάνουν πράξη και έργο .

 

Aγαπητοί υποψήφιοι και στελέχη επικοινωνίας , αυτός δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος , είναι ο Πολιτικός του Μέλλοντος .

 

 

Είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου .

 

 

Καλή επιτυχία .

 

 

Γεώργιος Ιωάννου Παπατριανταφύλλου .

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s