Σας Ευχαριστώ Θερμά .

Δημόσιες Σχέσεις . Ήθος και Πάθος .
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνετε καθημερινά για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .

Ευχαριστώ τους φοιτητές μου για την αγάπη σας και το πάθος σας να ανοίξουμε μαζί έναν νέο δρόμο ήθους και ανθρωπισμού στις επιχειρήσεις .

Είμαι μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων από το 2000 .Η ΕΕΔΣ , είναι το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Το 2005 εκλέχτηκα για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο και μάλιστα στο προεδρείο ως ταμίας .Το 2007 εκλέχτηκα και πάλι , δεύτερος σε ψήφους στο διοικητικό συμβούλιο .

Η ΕΕΔΣ έχει ένα λαμπρό ,παρελθόν . Ιδρύθηκε το 1960 . Ένας εκ των ιδρυτικών μελών ο Μάνος Παυλίδης , διετέλεσε πρόεδρος της IPRA ( International Public Relations Association ) . Το 1965 το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , όπου και υπογράφτηκε ο Κώδικας των Αθηνών , ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων όπου εφαρμόζεται από τα επιστημονικά σωματεία των Δημοσίων Σχέσεων σε όλο τον κόσμο , μέχρι σήμερα .

Γνώρισα προσωπικά τον Μάνο Παυλίδη . Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος . Απλός , ευγενικός , επιστήμων ακέραιος .

Γνώρισα τον Δημήτρη Φερούση ( συγγραφέας του Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ , βιβλίο στο οποίο αναφέρονται με ανάλυση όλα τα άρθρα του Κώδικα Των Αθηνών – Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων ) , τον Θαλή Κουτούπη , τον Γιάννη Λαβέτζη ( ο πρόεδρος με τις περισσότερες προεδρικές θητείες στην Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , ο οποίος έχει προλογήσει το πρώτο μου βιβλίο Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ) .
Γνώρισα τον Μαρσέλ Γιοέλ .Μάλιστα σχετικά με τον Γιοέλ σας καταθέτω και το ακόλουθο συμβάν . Σε μία αίθουσα όπου δίδασκα , αναφέρθηκα στον Μαρσέλ Γιοέλ με θαυμασμό καθώς ένα δημοσίευμα τον χαρακτήριζε ως "κακό επιχειρηματία" γιατί όταν οι πελάτες του δεν είχαν χρήματα να τον πληρώσουν για τις υπηρεσίες του στις Δημόσιες Σχέσεις αυτός ποτέ δεν σταματούσε το πρόγραμμα το οποίο είχε σχεδιάσει . Τέτοιο ΄Ηθος . Στο τμήμα αυτό μία φοιτήτρια ( εξαιρετικού χαρακτήρα ) ήταν συγγενής του Γιοέλ . Του μετέφερε την αναφορά μου , και ξέρετε τι έκανε ο Γιοέλ ; Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου και με ευχαρίστησε για τα καλά μου λόγια όπως θα ευχαριστούσε ένας φοιτητής τον καθηγητή του που τον ανάφερε για μία μελέτη στην οποία συμμετείχε . Θέλω να πώ με τέτοια Ταπεινότητα .

Φίλες – φίλοι , συνάδελφοι :

Ο τομέας των Δημοσίων Σχέσεων είναι ο μόνος τομέας της επικοινωνίας που αλλάζει τα δεδομένα . Κάνει κοινωνική την επιχείρηση , ανθρώπινη , ειλικρινή . Προσφέρει αξίες – ήθος και πάθος .

Παγκοσμίως οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων αναζητούνται με ασταμάτητους ρυθμούς . Γίγαντες πολυεθνικοί και εταιρείες με αυτοσεβασμό και σεβασμό στην κοινωνία , επανασχεδιάζουν τις πολιτικές τους και επενδύουν όλο και μεγαλύτερα κονδύλια σε Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , διαμορφώνοντας την Εταιρική τους Εικόνα και την Εταιρική τους Φήμη , γιατί αυτά τα δύο είναι που καθορίζουν την πορεία κάθε επιχείρησης .

Εταιρική Εικόνα = η άποψη – η γνώμη που έχει η κοινωνία για την εταιρεία .

Εταιρική Φήμη = οι αξίες που αποδίδει η κοινωνία στους ανθρώπους των επιχειρήσεων .

Σας ευχαριστώ , γιατί οι στατιστικές αυτού του site είναι ολοένα και πιό υψηλές . Κάθε μέρα – κάθε ώρα δεκάδες επαγγελματίες – επιστήμονες – φοιτητές – πολίτες , επισκέπτονται αυτή τη σελίδα και αναζητούν άρθρα και σελίδες , σχόλια και βιβλιογραφία , έρευνες , σεμινάρια και πληροφορίες για το βιβλίο Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων .

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αναζητάτε κάθε τι που αναφέρεται στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .

Με όραμα μας την ανθρώπινη επιχείρηση , τις ανθρώπινες εργασιακές – επιχειρηματικές σχέσεις και τον άκρατο σεβασμό στην κοινωνία και στον άνθρωπο, σας καλώ , εάν και εσείς πιστεύετε στις αρχές και στις αξίες των Δημοσίων Σχέσεων να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα .

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου . Παράλληλα ζητώ συγγνώμη για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο site .

Μαζί με τους φίλους και συνεργάτες μου εργαζόμαστε εντατικά , όλο και περισσότερο για να καλύπτουμε όσα κενά εντοπίζουμε , ώστε να μοιραζόμαστε όλοι τη γνώση στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .

Αυτή η επιστήμη , όχι απλά έχει μέλλον , είναι η μόνη επιστήμη της επικοινωνίας με σίγουρο μέλλον , εντυπωσιακό παρόν και λαμπρό παρελθόν .

Ευχαριστώ επίσης τους πρώην φοιτητές μου και νύν λαμπρούς επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , για τη συμμετοχή τους στον ερευνητικό τομέα για τις Δημόσιες Σχέσεις , γιατί η επιστήμη χωρίς έρευνα δεν μπορεί να σταθεί και να προοδεύσει .

Το site , θα συνεχίσει με συνέπεια να ενημερώνει και να διαθέτει ερευνητικό υλικό για τις Δημόσιες Σχέσεις και σε πολλές περιπτώσεις και για το Management ευρύτερα , καθώς ο τομέας και η διεύθυνση των Δημοσίων Σχέσεων , σε κάθε επιχείρηση συμβουλεύει όλες τις δομές του Management , σε θέματα επικοινωνίας – εικόνας – κοινωνικής επικοινωνίας – πολιτιστικής – εργασιακών σχέσεων και πάνω απ'όλα στρατηγικού σχεδιασμού .

Σας ευχαριστώ θερμά .

Γεώργιος Ιωάννου Παπατριανταφύλλου .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s