Δημόσιες Σχέσεις . Εταιρική Επικοινωνία .

Αν κερδίζατε απόψε 1 εκατ. ευρώ , αύριο θα κάνατε την ίδια δουλειά . Αν ναι , αυτό είναι το όραμα σας .Άν όχι κάντε το πάθος σας επάγγελμα .
Του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Εταιρική Επικοινωνία .Όραμα – Κουλτούρα – Eταιρική Επικοινωνία .

Εταιρικό Όραμα είναι μία νοητή εικόνα για τη μελλοντική πορεία της δημιουργούμενης επιχείρησης. Το Εταιρικό Όραμα αφορά τον μελλοντικό προγραμματισμό των κινήσεων μίας εταιρείας. Το Εταιρικό Όραμα είναι αυτό που κρατά μία εταιρεία ενωμένη και τη οδηγεί στην κορυφή της επιτυχίας. Το Εταιρικό Όραμα συνίσταται στη βασική ιδεολογία που ξεχωρίζει την εταιρεία και την αναδεικνύει. Η Βασική Ιδεολογία (core ideology) προσδίδει τη συνοχή η οποία κρατά τον οργανισμό ενωμένο διαχρονικά και αφορά τις βασικές αξίες και το σκοπό του.

 Eταιρική Κουλτούρα είναι το πρώτυπο κοινών αξιών και πεποιθήσεων που διαμορφώνει τη συμπεριφορά μέσα σε έναν οργανισμό. Η κουλτούρα είναι ένα δομικό στοιχείο κάθε επιχείρησης. Η κουλτούρα προέρχεται αλλά και προβάλλεται από το μάνατζμεντ το οποίο και δίνει το παράδειγμα.
 Το σύγχρονο μάνατζμεντ είναι δημοκρατικό και συλλογικό με κυρίαρχο στοιχείο τη συνεργασία. Ο διάλογος και η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών μία επιχείρησης είναι απαραίτητα συστατικά της Εταιρικής Κουλτούρας.
 Η Εταιρική Επικοινωνία είναι οι τεχνικές της επικοινωνίας που χρησιμοποιεί μία επιχείρηση για να δημιουργήσει Εταιρική Φήμη και Εταιρική Εικόνα.
 Κατά κανόνα και σε κάθε περίπτωση η εταιρική επικοινωνία είναι ένα « εργαλείο» διαμόρφωσης και διαχείρισης της Εταιρικής Εικόνας και της Εταιρικής Φήμης.
 Η εταιρική επικοινωνία δεν αφορά αμιγώς τα προιόντα μίας επιχείρησης αλλά την ίδια την επιχείρηση: τη θέση της στην αγορά, τις αξίες της, το όραμα της, τη στρατηγική της,τους ανθρώπους της.

 Η εταιρική επικοινωνία πραγματοποιείται όταν η επιχείρηση επιθυμεί να «συνομιλήσει» με ένα ειδικό και απόλυτα συγκεκριμένο κοινό, για παράδειγμα την τοπική κοινωνία. Περιλαμβάνει δημοσιότητα, newsletter, εταιρική διαφήμιση. Η εταιρική επικοινωνία πραγματοποιείται επίσης όταν οι αγοραστές επιλέγουν προιόντα και επιχείρηση στον ίδιο βαθμό, δηλαδή τα προιόντα είναι η ίδια η επιχείρηση. Όταν η επιχείρηση επιθυμεί να ευχαριστήσει μία ομάδα κοινού στην οποία απευθύνεται, για παράδειγμα τους εργαζόμενουα της.
Image Communication : Περιλαμβάνει :

◦ Την επικοινωνία των ενεργειών Κοινωνικής Υπευθυνότητας .
◦ Τις Λύσεις που προκρίνει η εταιρεία στην κοινωνία .
◦ Τις ενέργειες για προαγωγή του πολιτισμού από πλευράς επιχείρησης .
◦ Τη βοήθεια πρός ευπαθείς ομάδες .
◦ Την ενημέρωση επί των οικονομικών μεγεθών .
◦ Τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες των στελεχών .
◦ Την επικοινωνία των αλλαγών που πραγματοποιούνται .
◦ Issue Communiacation : Περιλαμβάνει :

Tις στρατηγικές συμμαχίες .
Την επικοινωνία για επίλυση θεμάτων – διαφορών .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s