Διοργάνωση Εκδηλώσεων . Εκπαιδευτείτε ώστε να είστε το περιζήτητο στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων που σχεδιάζει αποτελεσματικά εκδηλώσεις .

Ο στρατηγικός σχεδιασμός εκδηλώσεων καταξιώνει τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων .

 

Του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Σίγουρα  έχετε  προσκληθεί σε πάμπολες εκδηλώσεις . Συνεντεύξεις τύπου , πάρτι , συναυλίες , γαμήλιες δεξιώσεις , τελετές έναρξης ή λήξης , προωθητικές ενέργειες , εκδηλώσεις για το περιβάλλον , φεστιβάλ , εκθέσεις , εγκαίνια , αθλητικές εκδηλώσεις , σχολικές εκδηλώσεις , κινηματογραφικά event , εκδρομές , εταιρικές εκδηλώσεις ,  meeting , συνέδρια , εορταστικές εκδηλώσεις , βραβεύσεις ,  δεξιώσεις , ομιλίες ,

Ποιά είναι η εκδήλωση την οποία θυμάστε ως ξεχωριστή και γιατί ;

Μην ανησυχείτε εάν δυσκολεύστε να θυμηθείτε . Δεν έχετε κάποιο πρόβλημα μνήμης . Το σφάλμα είναι των διοργανωτών Αυτοί δεν έχουν φροντίσει να θυμάστε τις εκδηλώσεις στι οποίες σας έχουν προσκαλέσει .

Ασφαλώς και μπορεί να υπάρχει κάποια εκδήλωση την οποία ανακαλείτε με θαυμασμό ή και ενθουσιασμό . Αυτό το οποίο σας οδηγεί στο να τη  θυμάστε ευχάριστα είναι η συναισθηματική ταύτιση σας με αυτή . Η εμπειρία που βιώσατε .

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων στερούνται στρατηγικής .

Πως θα καταλάβετε εάν μία εκδήλωση δεν έχει στρατηγική . Εάν είχατε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τον διοργανωτή μίας εκδήλωσης που στερείτε στρατηγικής και του θέτατε το ερώτημα ΓΙΑΤΙ διοργανώσατε αυτή την εκδήλωση , θα σας απαντούσε ακριβώς με τα ακόλουθα λόγια :

Γιατί ; τι γιατί ; εεεεεεεεε……. για να περάσουμε καλά . Για να περάσουν καλά οι καλεσμένοι ……… για όλα αυτά .

ΛΑΘΟΣ .

Κάθε εκδήλωση πρέπει να απαντά με σαφήνεια , δηλαδή με μία φράση 8- 10 λέξεις , στο γιατί διοργανώνεται . Το γιατί πρέπει να απαντά σε ένα κενό ή πρόβλημα ή επιδίωξη , τα οποία έχει υποδείξει μία ερευνητική διαδικασία . Έρευνα – παρατήρηση – συγκριτικά στοιχεία …..

Παράδειγμα :

Συνήθως το αρμόδιο στέλεχος για τη διοργάνωση μίας παιδικής εκδήλωσης για τα παιδιά των εργαζομένων μίας εταιρείας , στο ερώτημα γιατί πραγματοποιείται  η εκδήλωση , θα απαντήσει ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ , ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ …γενικά και αόριστα .

Η ίδια εκδήλωση εάν έχει στρατηγική , θα πρέπει να εκφραστεί ως εξής, από τον καταρτισμένο Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων  :

Παρέδωσα ένα ερωτηματολόγιο στα στελέχη της εταιρείας μας και στο ερώτημα τι σας λείπει περισσότερο από την εταιρεία μας πρός εσάς , η καθολική απάντηση ήταν :

« Η εταιρεία δεν είναι τόσο κοντά όσο θα ήθελα στην οικογένεια μου . Ποτέ δεν έχει κάνει κάτι για την οικογένεια μου» . Αυτό είναι ένα πρόβλημα για την εταιρεία και τη διοίκηση .Η στρατηγική της εκδήλωσης είναι :

Η διοίκηση ενδιαφέρεται για τα παιδιά των εργαζομένων .

 

 

Σκεφτείτε πως όλα όσα γίνουν στην εκδήλωση θα είναι προσανατολισμένα στη λογική αυτή . Δεν είναι όλα πιό απλά ; Και μετρήσιμα . Γιατί μετά την εκδήλωση εάν επαναληφθεί η ερώτηση στους εργαζόμενους , πρέπει οι απαντήσεις να έχουν μεταβληθεί .

Αυτά και άλλα πολλά , πρακτικά στο Σεμινάριο που θα  εκπλήξει όποιον το παρακολουθήσει  και θα τον βοηθήσει να παρουσιάζει αποτελέσματα σε κάθε εκδήλωση .

Τα εργαστηριακά πειράματα του σεμιναρίου :

  1. Διοργάνωση ενός Mega Event με όλες τις δρατηριότητες .
  2. Σύνταξη Δελτίου Τύπου .
  3. Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση κρίσεων σε εκδήλωση .
  4. Διοργάνωση ενός φεστιβάλ .
  5. Υποβολή πρότασης Χορηγίας .
  6. Δημιουργία Check List .
  7. Διοργάνωση ομάδας εκδηλώσεων πρός προσέλκυση τουρισμού.
  8. Διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s