Ποσοτική και ποιοτική αποτελεσματικότητα και αξιολόγηση δημοσιότητας . Εταιρείες αποδελτίωσης .

Ή αποτελεσματικότητα της δημοσιότητας είναι συσχετισμός των δυο επιπέδων αξιολόγησης . Ποσοτικής και ποιοτικής .

 

Εταιρείες αποδελτίωσης , ονομάζονται οι εταιρείες οι οποίες ελέγχουν το σύνολο των εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων , για λογαριασμό των πελατών τους , ώστε να παρακολουθούν τι λέγεται και τι ακούγεται ή τι αφορά αυτές .

Για παράδειγμα , μία φαρμακευτική εταιρεία ας υποθέσουμε πως συνεργάζεται με μία εταιρεία αποδελτίωσης . Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων , στη συνάντηση που έχει με την εταιρεία αποδελτίωσης τους αναφέρει .

Επιθυμούμε :

  1. Να ενημερωνόμαστε για οτιδήποτε γράφεται ή αναφέρεται για την εταιρεία μας .
  2. Οτιδήποτε αφορά τον ευρύτερο τομέα της υγείας .
  3. Δημοσιεύματα που αφορούν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες .

 

Στη συνέχεια επιλέγονται οι λέξεις κλειδιά , δηλαδή οι λέξεις που η εταιρεία αποδελτίωσης κάθε φορά αναζητά για λογαριαμό του πελάτη της .

  • Η πρώτη λέξη κλειδί , θα είναι φυσικά η επωνυμία της εταιρείας .
  • Άλλες λέξεις κλειδιά , θα είναι οι επωνυμίες των υπολοίπων φαρμακευτικών εταιρειών .
  • Λέξεις κλειδιά , …υγεία – υπουργείο υγείας – φάρμακα – ΕΟΦ  κ.τλ.π

 

Η εταιρεία αποδελτίωσης παραδίδει τα δημοσιεύματα που εντοπίζει με αυτές τις λέξεις και οτιδήποτε αναφέρεται στα τηλεοπτικά δελτία , στις ραδιοφωνικές εκπομπές …

Όλο και περισσότερες εταιρείες αποδελτίωσης μπαίνουν στον τομέα ελέγχου της ηλεκτρονικής δημοσιότητας , δηλαδή που εμφανίζονται οι λέξεις κλειδιά στο internet .

Ο  Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και οι συνεργάτες ενημερώνουν πάντα την εταιρεία αποδελτίωσης για οποιαδήποτε επικοινωνιακή δράση έχουν π.χ αποστολή Δελτίου Τύπου , Συνέντευξη Τύπου ….ώστε η εταιρεία αποδελτίωσης να αναζητά και παράλληλη δημοσιότητα για τις ενέργειες αυτές .

Όταν υπάρχει επικοινωνιακή δραστηριότητα , ο Σύμβουλος προχωρά σε αξιολόγηση της δράσης . Δηλαδή , εάν υπάρχει αποστολή Δελτίου Τύπου , σύμφωνα με την αποδελτίωση , πόσο τις εκατό αποτελεσματική σε συνάρτηση με τα  δημοσιεύματα  ήταν η αποστολή του .

Δηλαδή εστάλη το Δελτίο σε 140 έντυπα . Πόσα δημοσίευσαν το Δελτίο μας .

Κάθε εταιρεία για να είναι σίγουρη πως δεν «ξεφεύγουν» δημοσιεύματα είναι καλό να συνεργάζεται με δύο τουλάχιστον εταιρείες αποδελτίωσης .

Εξαιρετική υπηρεσία των καταρτισμένων Συμβούλων Δημοσίων Σχέσεων αποτελεί η ποιοτική αξιολόγηση της δημοσιότητας , που σημαίνει πως πέρα από την ποσοτική ( πόσα δημοσιεύματα είχαμε ) πόσο αυτά επηρρέασαν και σε ποιόν βαθμό όσους τα διάβασαν , τα άκουσαν και τα είδαν .

Συνεχίζεται …………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s