Η εφαρμογή των Δημοσίων Σχέσεων στην καθημερινότητα .

Τα μεγάλα αθλητικά σωματεία δεν είναι τυχαία μεγάλα . Προσέξτε τη φανέλα της καλύτερης ομάδας στον κόσμο , της Barcelona .Δεν έχει εμπορικό σήμα αλλάτο σήμα του σπουδαιότερου οργανισμού για τα παιδιά και τις μητέρες παγκοσμίως, τον οποίο και έμπρακτα υποστηρίζει και στην ουσία είναι πρεσβευτής του .Αυτό είναι το λογότυπο της UNICEF .Θαυμάσια Εικόνα

 

Το θέμα της επικαιρότητας  της κακής εικόνας που παρουσιάζουν στη χώρα μας οι αθλητικές ομάδες και ευρύτερα ο αθλητισμός ως έννοια και ώς επιχειρηματική δράση .

Κάθε ομάδα , δεν παύει να είναι μία επιχείρηση , ένας οργανισμός .Τα ποδοσφαιρικά σωματεία , έχουν ανάγκη από Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ;

Απόλυτα .

Εάν σχεδιαστούν στρατηγικά Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων :

  1. Θα βελτιωθεί η εικόνα τους στην κοινή γνώμη . Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ειλικρινή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση των σωματείων πρός την κοινωνία .Κοινωνική και πολιτιστική δράση αθλητών και διοικήσεων .
  2. Θα υπάρξει μία στρατηγικά σχεδιασμένη διάχυση πληροφοριών για τις δομές τη αθλητικής και διοικητικής δράσης .
  3. Οι αθλητές θα εκπαιδευτούν στην επικοινωνία τους με τα κοινά που έρχονται σε άμεση ή έμεση επαφή .Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της διαμόρφωσης της αληθινής εσωτερικής εικόνας και θα τονώσει τη συναισθηματική επαφή των ιδίων με την κοινωνία κάτι που δε συμβαίνει μέχρι σήμερα .
  4. Αθλητές και διοικήσεις θα έρθουν κοντά στην κοινωνία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεσμοί που θα οδηγήσουν σε μία σχέση ήθους  μεταξύ αθλητών και κοινωνίας  . Η κοινωνία θα γνωρίσει την ανθρώπινη πλευρά των ομάδων και οι ομάδες θα αγωνίζονται γαι να προσφέρουν σε αυτήν .
  5. Θα διαμορφωθούν νέα πεδία στην επικοινωνία μεταξύ των αθλητών αλλά και μεταξύ αυτών και των διοικούντων .
  6. Με τις κοινωνικές δράσεις τους οι άνθρωποι των ομάδων θα αποδείξουν στην πράξη πως τοποθετούν πάνω από όλα και όλους την κοινωνική πρόοδο .Επίσης θα δώσουν το καλό παράδειγμα .
  7. Βασιζόμενοι οι άνθρωποι των ομάδων , στην αξιακή βάση ( διαβάστε το βιβλίο Εταιρική Εικόνα του Γιώργου Παπατριανταφύλλου , εκδόσεις Σταμούλης 2011 ) θα  ” ξαναχτίσουν ” την εικόνα τους και θα γίνουν πρότυπα καλών πολιτών .
  8. Οι αθλητές θα εκπαιδευτούν στο να διαμορφώνουν μία τέλεια ψυχολογία , ακρογωνιαίος λίθος της απόδοσης και των επιδόσεων τους .

Στη χώρα μας και στον αθλητικό τομέα απουσιάζει ο στρατηγικός σχεδιασμός . Οι Δημόσιες Σχέσεις , μπορούν αποτελεσματικά να συμβάλλουν .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s