
Το θέμα της επικαιρότητας της κακής εικόνας που παρουσιάζουν στη χώρα μας οι αθλητικές ομάδες και ευρύτερα ο αθλητισμός ως έννοια και ώς επιχειρηματική δράση .
Κάθε ομάδα , δεν παύει να είναι μία επιχείρηση , ένας οργανισμός .Τα ποδοσφαιρικά σωματεία , έχουν ανάγκη από Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ;
Απόλυτα .
Εάν σχεδιαστούν στρατηγικά Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων :
- Θα βελτιωθεί η εικόνα τους στην κοινή γνώμη . Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ειλικρινή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση των σωματείων πρός την κοινωνία .Κοινωνική και πολιτιστική δράση αθλητών και διοικήσεων .
- Θα υπάρξει μία στρατηγικά σχεδιασμένη διάχυση πληροφοριών για τις δομές τη αθλητικής και διοικητικής δράσης .
- Οι αθλητές θα εκπαιδευτούν στην επικοινωνία τους με τα κοινά που έρχονται σε άμεση ή έμεση επαφή .Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της διαμόρφωσης της αληθινής εσωτερικής εικόνας και θα τονώσει τη συναισθηματική επαφή των ιδίων με την κοινωνία κάτι που δε συμβαίνει μέχρι σήμερα .
- Αθλητές και διοικήσεις θα έρθουν κοντά στην κοινωνία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεσμοί που θα οδηγήσουν σε μία σχέση ήθους μεταξύ αθλητών και κοινωνίας . Η κοινωνία θα γνωρίσει την ανθρώπινη πλευρά των ομάδων και οι ομάδες θα αγωνίζονται γαι να προσφέρουν σε αυτήν .
- Θα διαμορφωθούν νέα πεδία στην επικοινωνία μεταξύ των αθλητών αλλά και μεταξύ αυτών και των διοικούντων .
- Με τις κοινωνικές δράσεις τους οι άνθρωποι των ομάδων θα αποδείξουν στην πράξη πως τοποθετούν πάνω από όλα και όλους την κοινωνική πρόοδο .Επίσης θα δώσουν το καλό παράδειγμα .
- Βασιζόμενοι οι άνθρωποι των ομάδων , στην αξιακή βάση ( διαβάστε το βιβλίο Εταιρική Εικόνα του Γιώργου Παπατριανταφύλλου , εκδόσεις Σταμούλης 2011 ) θα ” ξαναχτίσουν ” την εικόνα τους και θα γίνουν πρότυπα καλών πολιτών .
- Οι αθλητές θα εκπαιδευτούν στο να διαμορφώνουν μία τέλεια ψυχολογία , ακρογωνιαίος λίθος της απόδοσης και των επιδόσεων τους .
Στη χώρα μας και στον αθλητικό τομέα απουσιάζει ο στρατηγικός σχεδιασμός . Οι Δημόσιες Σχέσεις , μπορούν αποτελεσματικά να συμβάλλουν .