«…….η ΕΚΕ όπως τη γνωρίζουμε ως σήμερα έφθασε στο τέλος της ………»

ΕΚΕ δεν είναι η μάδα της αναδάσωσης και της ανακύκλωσης . Είναι οι αξίες και το ιδεώδες του ανθρωπισμού .

 

Μία ακόμα εφημερίδα  ( ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2011 ) ενσωμάτωσε στο οικονομικό της ένθετο αφιέρωμα στην  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη .

Ορθώς εκφράζεται η άποψη από τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού και διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Καινοτομίας,  πως «…….η ΕΚΕ όπως τη γνωρίζουμε ως σήμερα έφθασε στο τέλος της ………»

TO SITE ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ :

Τα τεράστια λάθη της παρερμηνείας  της ΕΚΕ .

  1. Πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις δραστηριότητες εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης .
  2. Ουσιαστικά ξεγελούν  τους πολίτες δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον κυρίως και όποιον άλλο τομέα συγκινεί την κοινωνία .
  3. Προχωρούν σε πολυδάπανες διαφημιστικές καμπάνιες διαφημίζοντας τις ενέργειες που εάν όντως τις πίστευαν θα τις θεωρούσαν υποχρεώσεις τους και όχι ηρωικές επιλογές τους .
  4. Προωθούν δραστηριότητες που είναι της μόδας – όπως η φροντίδα του περιβάλλοντος ή προγράμματα ανακύκλωσης , ενώ αδιαφορούν για τις σχέσεις τους με τα ίδια τους τα στελέχη !

 

Τι θα έπρεπε να ισχύει :

  1. Οι επιχειρήσεις να δημιουργούνται και να λειτουργούν βασισμένες σε ανθρωπιστικές αξίες .
  2. Να μην διαφημίζουν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις αλλά να αφήνουν την κοινωνία να τις διαπιστώσει και εάν πρόκειται για συνέργεια με ίδρυμα ή οργανισμό ( ΜΚΟ – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ κτλ..) τότε εάν είναι σύμωνος και ο οργανισμόςνα υπάρχουν ενέργειες δημοσιότητας ( και όχι διαφημιστικά προγράμματα ) δηλαδή συνέντευξη τύπου , δελτίο τύπου ……
  3. Να πραγματοποιούν κάθε κοινωνική ενέργεια και όχι όσες είναι στη μόδα .
  4. Να μην χρησιμοποιούν τίτλους του τύπου ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ . Αυτό το συμπέρασμα θα το βγάλει η κοινωνία .
  5. Στις ενέργειες τους να μην χρησιμοποιουν τη λέξη πρόγραμμα , διότι αυτό φανερώνει τη λογική του σχεδιασμού πρός επίδειξη των δήθεν κοινωνικών μας προθέσεων .
  6. Κάθε επιχείρηση να είναι προσηλωμένη στον άνθρωπο . Ο Ανθρωπισμός , ο σεβασμός , η ειλικρίνια , το ήθος , η αγάπη για τον άνθρωπο είναι Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ .Αυτές οι αξίες ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ . ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ .

 

Ειδικό κεφάλαιο για την ορθότητα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας , στο βιβλίο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του Γιώργου Παπατριανταφύλλου , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s