Πρακτικά οι Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις .Τι πρέπει να γνωρίζει και πως πρέπει να δράσει κάθε στέλεχος για την Εσωτερική Εικόνα της επιχείρησης .

 

Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις .Εργάζονται ώστε να υπάρχει άριστη επικοινωνία μεταξύ των στελεχών και αυτών με τους ανώτερους και Διευθύνοντες .

 

Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις :

Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων είναι ο υπεύθυνος για την επικοινωνιακή εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας .

Πρακτικά :

Εκπαιδευτικές συναντήσεις :

 1. Στελέχη υποδοχής – 2 φορές το μήνα . Δίωρη συνάντηση , με πρακτική εξάσκηση και role pay , δηλαδή ο Σύμβουλος θα πρέπει να πραγματοποιήσει ασκήσεις με σενάρια πελατών επισκεπτών και διάφορες υποτιθέμενες συνομιλίες και συμπεριφορές και αντίστοιχα τηλεφωνικές συνομιλίες .
 2. Ο Σύμβουλος σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχει τα στελέχη υποδοχής , παρακολουθώντας τηλεφωνικές τους συνομιλίες και την αντιμετώπιση τους στις επισκέψεις τους στην εταιρεία .
 3. Μία ακόμα αποτελεσματική μέθοδος είναι η τηλεφωνική κλήση του Συμβούλου ο οποίος θα πρέπει να προσποιηθεί τον συνεργάτη και να θέτει σε δοκιμασία τα στελέχη ώστε να διαπιστώσει τον βαθμό εξυπηρέτησης τους .
 4. Πωλητές – ανά ομάδα ραντεβού . Τίθονται οι στόχοι των συναντήσεων και η συνολική συμπεριφορά και εικόνα των πωλητών .Επίσης η δυνότητα τους στον λόγο και την επιχειρηματολογία .
 5. Οι υπόλοιπες ομάδες στελεχών εκπαιδεύονται , τουλάχιστον μία φορά το μήνα .
 6. Στις συναντήσεις αυτές η θεωρία περιστρέφεται γύρω απο την αναγκαιότητα της καλής  Εταιρικής Εικόνας και της Αξιακής Βάσης , δηλαδή των αξιών που πρέπει κάθε στέλεχος να υπηρετεί . Ακεραιότητα – ευγένεια – ειλικρίνια – σεβασμός , ήθος .

 

Σχεδιάζετε :

 1. Να υπάρχει άριστη επικοινωνία μεταξύ των στελεχών και αυτών με τους ανώτερους και Διευθύνοντες .
 2. Βρίσκετε τους τρόπους ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα επιχειρηματικά σχέδια και όχι μυστικισμός .
 3. Σχεδιάστε στρατηγικά εκδηλώσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν σχέσεις ομαδικότητας και αγάπης .Φαγητό εκτός εταιρείας ανά ομάδες στελεχών.
 4. Οργανώστε μία εκδρομή με δραστηριότητες που θα φέρουν κοντά τα στελέχη .

 Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων :

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

 • •Το έργο του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων συνίσταται:
 • •Α/ Στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικής ανάπτυξης σχέσεων και επικοινωνίας για τις οργανώσεις (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) με τις ομάδες του κοινού που βρίσκονται εκτός αυτών (εξωτερικές Δημόσιες Σχέσεις) και με τις ομάδες του κοινού που βρίσκονται εντός αυτών (εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις).
 • •Β/ Στην εισήγηση, προγραμματισμό και εφαρμογή πρωτοβουλιών κοινωνικής ωφελιμότητας, οι οποίες καταξιώνουν τον κοινωνικό ρόλο των οργανώσεων που προαναφέρθηκαν και συμβάλλουν στην παρουσίαση και προβολή του συνόλου του έργου τους.
 • •Γ/ Στην άμεση αντιμετώπιση και άρση των εμποδίων επικοινωνίας, προς διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής πληροφοριών ανάμεσα στις οργανώσεις που προαναφέρθηκαν και στις εντός και εκτός αυτών ομάδων του κοινού.
 • •Δ/ Στην ανάπτυξη και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης, σε βάση αμοιβαίου συμφέροντος, με αντικειμενική πληροφόρηση και ελεύθερο διάλογο. 

 

 • Καταστατικός Χάρτης Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Το κλειδί για άριστη εικόνα εντός της επιχείρησης είναι οι ανθρώπινες σχέσεις .

Ο Σύμβουλος δίνει πάντα το παράδειγμα :

 1. Μπείτε με ευχαρίστηση στην εταιρεία σας .
 2. Χαμογελάστε με ζωντάνια .
 3. Νιώστε καλά – υγεία – ευεξία .
 4. Δώστε όπου μπορείτε τη βοήθεια σας .
 5. Μην κλείνεστε στο γραφείο σας , ανοιχτείτε στους συναδέλφους σας .
 6. Δημιουργήστε διαύλους υγιούς επικοινωνίας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s