Δημόσιες Σχέσεις Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα .

Στη συνέχεια του άρθρου μας σας παραθέτουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και στοιχεία κάποιων οργανισμών οι οποίοι παράγουν κοινωνικό έργο και τόσο το παράδειγμα τους ως πρός το τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη αλλά και η συμμετοχή στο έργο τους αποτελούν πολύτιμο οδηγό , κάθε Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις .

Μην αγωνιάτε να μάθουν άμεσα – γρήγορα οι άνθρωποι κάθε καλό που κάνετε .Όταν οι άνθρωποι το καλό το διαπιστώσουν μόνοι τους η σχέση που αναπτύσσεται θα είναι για πάντα .Οι Δημόσιες Σχέσεις βοηθούν τις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν , να λειτουργούν και να ζούν για τους ανθρώπους και την κοινωνία . Αυτή είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη .

 

Σας τονίζω πως δεν είναι μόνον αυτοί οι οργανισμοί αλλά δεκάδες ακόμα .

Ας αγωνιστούμε μέσα από την επαγγελαμτική μας θέση ,  για τις ανθρώπινες αξίες , Ήθος – Ειλικρίνεια – Αξιοπιστία – Διαφάνεια – Ακεραιότητα – Εντιμότητα – Ισότητα – Δημοκρατία και οι επιχειρήσεις μας θα είναι πιό ευτυχισμένες και μαζί τους οι άνθρωποι τους .

Οι Δημόσιες Σχέσεις «γεννήθηκαν» με σκοπό να πείθουν τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς και ηθικές απέναντι στην κοινωνία .

Οι Δημόσιες Σχέσεις , έχουν ως αποστολή να πείθουν για τη σημαντικότητα όχι της προσθήκης περιστασιακά  καλών πρακτικών αλλά για τη μόνιμη ενσωμάτωση τους στη δομή κάθε επιχείρησης .

Η Κοινωνική Ευθύνη βαθιά ριζωμένη στις δράσεις στις Δημόσιες Σχέσεις ,  δεν είναι πρόσθετες , ψεύτικες ενέργειες , άμεσα – γρήγορα για να ξεγελάσουμε τους πολίτες και να επιδείξουμε μία τέλεια επιχείρηση άσχετα εάν οι άνθρωποι της στο εσωτερικό , δεινοπαθούν καθημερινά από τις κακές συμπεριφορές κυρίως όλων αυτών που «κόπτονται» για τη αναδάσωση , την ανακύκλωση και άλλες δράσεις της μόδας , τις οποίες επιχειρήσεις και επιστημονικά σωματεία για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη , ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ Κοινωνικότητα .

Μην αγωνιάτε να μάθουν άμεσα – γρήγορα οι άνθρωποι κάθε καλό που κάνετε .

Όταν οι άνθρωποι το καλό το διαπιστώσουν μόνοι τους η σχέση που αναπτύσσεται θα είναι για πάντα  .

Οι Δημόσιες Σχέσεις βοηθούν τις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν , να λειτουργούν και να ζούν για τους ανθρώπους και την κοινωνία . Αυτή είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη .

Οι Δημόσιες Σχέσεις πείθουν όλα τα μέρη κάθε επιχείρησης ( διοικητές , προέδρους , εργαζόμενους ) , να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με αξίες γιατί αυτό είναι το καθήκον τους .

Να έχουν ήθος , να λένε την αλήθεια , να είναι συνεπείς , ειλικρινείς , ακέραιοι …..

Αυτή είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και όχι η επίπλαστη αγωνία να αποδείξουμε πόσο καλή είναι η εταιρεία μας .

Οι  Δημόσιες Σχέσεις είναι Κοινωνική Ευθύνη .

http://www.makeawish.gr

 To Μake-A-Wish®(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.

http://www.hamogelo.gr

 Τα λόγια του ημερολογίου του είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησε. Η φωνή μιας παιδικής καρδιάς που μας άγγιξε βαθιά και μας κινητοποίησε Η φωνή που μιλάει στις συνειδήσεις όλων μας και μας δείχνει το δρόμο. Η αποστολή που μας ανέθεσε δύσκολη και ο αγώνας που καθημερινά δίνουμε άνισος. Πολλά τα προβλήματα των παιδιών. Πολλά παιδιά έχουν ανάγκη ένα ζεστό σπιτικό, μια αγκαλιά, ένα «χαμόγελο». Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να δώσουμε «χαμόγελο» σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνιούμε, αν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, κάθε φορά που ένα παιδί μας χρειάζεται. Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να λέμε «όχι» σε ένα παιδί που έχει την ανάγκη μας .

http://www.greenpeace.org/greece

 Η Greenpeace είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον .

http://www.mom.gr/homepage.asp?ITMID=101

MOm/ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ  .

http://www.wwf.gr

 Η αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου και να παρεμποδίσει – και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης  .

http://www.arcturos.gr/gr

 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και επιχειρούν την καθιέρωση πρακτικών για την αειφορική διαχείρισή τους, έχουν ως βασική αποστολή, την προώθηση της αντίληψης ότι το δικαίωμα να ζούμε σε υγιές και αδιατάρακτο περιβάλλον είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα .

http://medsos.gr/medsos

 Σε μια εποχή όπου η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ζητούμενο, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει υιοθετήσει κανόνες δεοντολογίας για την διαφάνεια στα οικονομικά του αλλά και κανόνες που διασφαλίζουν ότι ο τρόπος εξεύρεσης πόρων για τις δραστηριότητές του δεν έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες και τις αρχές, με τους στόχους του για βιωσιμότητα, προστασία του περιβάλλοντος και διάλογο μεταξύ των πολιτισμών. Αναγνωρίζουμε ότι η διαφάνεια, η κοινωνική ευθύνη και η υποχρέωση λογοδοσίας είναι ουσιώδη στοιχεία της ορθής διακυβέρνησης, είτε αυτή εφαρμόζεται από κυβερνήσεις είτε από επιχειρήσεις είτε από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις  .

http://www.ellet.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ όπως δηλώνει το όνομά της αγωνίζεται από το 1972 για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της χώρας μας. Για το περιβάλλον λόγω της πολυσύνθετης κρίσης που περνά ο κόσμος μας, οικολογικής και περιβαλλοντικής. Για τον πολιτισμό, διότι αφ’ενός τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης είναι πολιτισμικά και αφ’ετέρου τα μνημεία και άλλα δημιουργήματα παραδοσιακών κοινωνιών είναι συνήθως καθ’αυτά αξιοθαύμαστα, όμως συχνά ενσαρκώνουν μια στάση ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στους σημερινούς περιβαλλοντικούς μας προβληματισμούς. Γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ εξ’αρχής ενδιαφέρθηκε και ενδιαφέρεται όχι μόνο για τον παραδοσιακό αλλά και για τον σύγχρονο πολιτισμό, ιδιαίτερα όπου έχει κάτι να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της πολυσύνθετης περιβαλλοντικής κρίσης της εποχής μας  .

www.eepf.gr

 Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 και λειτουργεί ως μη-κερδοσκοπικό σωματείο. Η ΕΕΠΦ συνετέλεσε στη δημιουργία των περισσοτέρων Εθνικών Δρυμών, των υγροτόπων διεθνούς σημασίας Ramsar και πολλών άλλων προστατευομένων περιοχών. Πρωτοστάτησε, επίσης, στις προσπάθειες προστασίας απειλουμένων ειδών. Η ΕΕΠΦ δραστηριοποιείται σήμερα σε τέσσερις άξονες: • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση • Προγράμματα Προστασίας της Φύσης • Παρεμβατική Προστασία • Γενικότερη Ευαισθητοποίηση του κοινού .

 http://www.ornithologiki.gr

  Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο. To έργο της περιλαμβάνει δράσεις προστασίας και μελέτης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, καθώς και παρεμβάσεις για τα κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος .

http://www.eppe.gr

 Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (Ε.Π.Π.Ε.) .

http://www.actionaid.gr

 Η ActionAid είναι μια διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και της ανισότητας. Το όραμα μας: Ένας κόσμος χωρίς φτώχεια και αδικία, μέσα στον οποίο κάθε άτομο απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια. Η αποστολή μας: Δουλεύουμε σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο μαζί με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους, για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την αδικία  .

http://www.athina.org.gr

 Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης & Ψυχοθεραπείας «ΑΘΗΝΑ» είναι ένα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης παιδιών και εφήβων. Μετά από έγκριση του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αναλάβει την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία δύο δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υγεία-Πρόνοια 2000-2006 .

http://www.pedtrauma.gr/home.php?cid=3

 Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το Noέμβριο του 1995 στην Αθήνα από μία ομάδα Ιατρών και Γονέων. Σκοπός του είναι να σταματήσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παιδιών στη χώρα μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί οργανώνοντας ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και Επειγόντων Περιστατικών, για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, με την συνεργασία Κράτους και Ιδιωτών

http://www.mdmgreece.gr

 Οι Γιατροί του Κόσμου. Μέρος της Μιας και Μοναδικής Διεθνούς Ανθρωπιστικής Κοινότητας  . Η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου/ Medecins du Monde, ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία. Πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη και οπαδοί της ιδέας της ανθρωπιστικής δράσης, ήταν οι πρώτοι γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επιτόπου, δημοσιοποιώντας συγχρόνως και τη μαρτυρία – καταγγελία τους για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βαρβαρότητας της οποίας υπήρξαν μάρτυρες. Στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση και αποτελεσματική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι να κάνουν την υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου δημιουργήθηκαν το 1990. Από τότε, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, το Σουδάν κ.α., ανταποκρινόμενοι σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και τις επείγουσες ανάγκες σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου αλλά και στην Ελλάδα, πάντα στο πλευρό μεταναστών, προσφύγων και, όσων δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας  .

http://www.praksis.gr

 Το σωματείο PR.A.K.S.I.S (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας , είναι μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία σαν κύριο στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης. Ο εν λόγω φορέας έχει ως κύριο παραλήπτη των υπηρεσιών του οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες και κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη πληθυσμιακή ομάδα όπως ουσιοεξαρτώμενους, αθίγγανους, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), άστεγους, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, παιδιά των φαναριών αλλά και κάθε τύπο ομάδας με ελλιπή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Τα προγράμματα του PR.A.K.S.I.S δεν θεωρούνται «ξεκίνημα από το μηδέν», καθότι είναι «η επόμενη μέρα» των «εντός συνόρων» προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδος, που, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο του 2004, αποφάσισαν να τα ενσωματώσουν και μεταλαμπαδεύσουν σε ένα νέο φορέα με την επωνυμία PR.A.K.S.I.S.

http://www.unicef.gr

 Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF ενημερώνει του πολίτες απευθείας με τη δωρεάν διάθεση ενημερωτικού υλικού και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όσον αφορά την απευθείας πληροφόρηση του κοινού, πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους: • Eκδοση του τριμηνιαίου περιοδικού ΚΟΣΜΟΣ. Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν στα μέλη-συνδρομητές και στους δημοσιογράφους των ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Εκδίδεται επίσης και στην αγγλική γλώσσα σε περιληπτική μορφή (8σέλιδο newsletter). • Περίληψη εκθέσεων της UNICEF όπως η ετήσια Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο, η Πρόοδος των Εθνών, οι Επιπτώσεις των Πολέμων στα Παιδιά  • Κυκλοφορία ενημερωτικών εντύπων και φυλαδίων για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών, την παιδική εργασία, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τον εμβολιασμό, το μητρικό θηλασμό, το AIDS κ.ά. • Δανειστική βιβλιοθήκη με ξένη κυρίως βιβλιογραφία.

http://www.specialolympics.org

 Τα Special Olympics είναι ένας αθλητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα στον κόσμο, που δίνει τη δυνατότητα προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες σε άτομα με διανοητική ανεπάρκεια. Σήμερα, 158 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν επίσημες επιτροπές Special Olympics και προπονούν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο αθλητές. Σύμφωνα με τα ανάλογα κριτήρια, οι αθλητές Special Olympics έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Παγκόσμιους Θερινούς και Χειμερινούς Αγώνες, Διεθνείς, Εθνικούς κ.λπ. Τα Special Olympics είναι το μόνο διεθνές αθλητικό πρόγραμμα που του έχει εκχωρηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «ΟLYMPICS». Έχει επίσης χαρακτηρισθεί «Επίσημος Συμβουλευτικός Οργανισμός» του Ο.Η.Ε. Οι αθλητές που συμμετέχουν στα προπονητικά προγράμματα Special Olympics , τα οποία λειτουργούν με εθελοντές προπονητές, δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Οι εθελοντές των Special Olympics -κι αυτοί που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στο μέλλον- εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται τόσο για τις ιδιαιτερότητες των αθλητών όσο και σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες των εκδηλώσεων. Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Κτήριο ΕΛΠΑ, Λ. Μεσογείων 395, 15343 Αγ. Παρασκευή Χώρα: Ελλάδα Τηλέφωνο: 210 6068955-6, 210 6068800, 210 4291000 FAX: 210 6068846

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s