Αρμοδιότητες ( 2) του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων.

Αρμοδιότητες ( 2)  του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων.

Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων έχει έναν ευρύ κύκλο επαφών και πολλαπλές δραστηριότητες . Το επάγγελμα του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων αναγνωρίζεται κάθε ημέρα όλο και περισσότερο . Οι άνθρωποι κατανοούν την πραγματική υπόσταση του και η αναγκαιότητα για εφαρμογή των Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων είναι εμφανής .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων έχει έναν ευρύ κύκλο επαφών και πολλαπλές δραστηριότητες  :

 1. Εσωτερικά στην επιχείρηση έχει επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους , ώστε να ακούει τις απόψεις τους σχετικά με τις σχέσεις τους και τις ελλείψεις , παραλείψεις της διοίκησης αλλά και τις προτάσεις τους για κάθε δραστηριότητα της επιχείρησης .
 2. Στις δραστηριότητες του ο υπεύθυνος στις Δημόσιες Σχέσεις , πραγματοποιεί συναντήσεις με υπεύθυνους τμημάτων , ώστε να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση των διάφορων τομέων αλλά και να δίνει οδηγίες για την επικοινωνιακή πολιτική .
 3. Εάν η επιχείρηση έχει μεγάλο αριθμό εργαζομένων και αυτοί εκπροσωπούνται από σωματείο , είναι σε ένα μόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων . Η πρόθεση του είναι να υπάρχουν σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης .
 4. Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις στις δραστηριότητες του εντάσσει το να  επικοινωνεί τακτικά και προγραμματισμένα με ανθρώπους των Μέσων Ενημέρωσης , ώστε να διοχετεύει πληροφορίες για την επιχείρηση . Το να είναι καλά ενημερωμένα τα Μέσα Ενημέρωσης για μία επιχείρηση είναι η πιό σίγουρη μέθοδος ώστε να υπάρχει μία ορθή επίσημη διάχυση πληροφοριών αυτών που πραγματικά συμβαίνουν και όχι να διαρρέουν ιστορίες και φήμες .
 5. Δραστηριότητα του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις είναι η συνεχής , ειλικρινής , ηθική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ομάδων πιέσης .Οι ομάδες αυτές στην  επαγγελματική ορολογία , εμφανίζονται ως N.I.M.B.Y ( Not In My Back Yard – Όχι στη Δική μου Πλάτη ) . Μπορεί να είναι οι κάτοικοι μίας περιοχής , οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση στην περιοχή τους μίας επιχείρησης η δράση της οποίας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες .Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις , ακούει προσεκτικά , με υπομονή κάθε πρόβλημα , επικοινωνεί με ήθος , λέει πάντα την αλήθεια και πράττει το καλύτερογια το κοινωνικό σύνολο.
 6. Στις δραστηριότητες του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις περιλαμβάνεται η επικοινωνία συμβουλευτικής με τη διοίκηση . Μελετά τις τάσεις και τις στάσεις και μεταφέρει ενώ παράλληλα παρουσιάζει τον επικοινωνιακό σχεδιασμό .
 7. Δραστηριότητα του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων η Επικοινωνιακή Διαχείριση των κρίσεων , μπροστά σε δημοσιογράφους αλλά και κάθε ομάδα κοινού που επιθυμεί ενημέρωση σε περίπτωση κρίσης .
 8. Συνομιλά και πραγματοποιεί συναντήσεις με στελέχη εταιρειών ώστε να ανοίγει τον δρόμο νέων στρατηγικών συνεργασιών με κύριο μέλημα την καινοτομία και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης .
 9. Δραστηριότητα του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις η επικοινωνία με στελέχη οργανισμών που προτείνουν χορηγία ή κοινωνική αρωγή .
 10. Συναντά πελάτες – συνεργάτες – μετόχους και όλα τα μέρη τα οποία αποτελούν το κοινό της επιχείρησης . Σκοπός του να τους κρατά ενημερωμένους αλλά και να δίνει λύσεις στα προβλήματα τους . 

 

Μπορείτε να δείτε τις αρμοδιότητες του Συμβούλου των Δημοσίων Σχέσεων , σε προηγούμενο άρθρο του site μας (https://georgepapatriantafillou.wordpress.com/2011/02/07/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85 )

Προσόντα υποψηφίου Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις :

 1. Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στην κοινωνιολογία ή στην ψυχολογία ή σε οποιονδήποτε ακαδημαικό κλάδο της επικοινωνίας .
 2. Να μπορεί να εργαστεί κάτω απο σκληρές συνθήκες ή και συνθήκες πίεσης .
 3. Να διαθέτει χρόνο και να μπορεί να εργαστεί όποια στιγμή μέσα στο 24ωρο κριθεί απαραίτητο .
 4. Να μιλά άριστα Αγγλικά .
 5. Να έχει προυπηρεσία .
 6. Να χειρίζεται άριστα τον λόγο .
 7. Να είναι ψύχραιμος .
 8. Να μπορεί να χειριστεί τα ΜΜΕ .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s