Δημόσιες Σχέσεις . Πρακτικά τα Προσόντα των στελεχών στις Δημόσιες Σχέσεις .

• Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να έχει ενσωματώσει πλήρως στην προσωπικότητα του την αξιακή βάση ( βλέπετε βιβλίο Εταιρική Εικόνα – Γιώργος Παπατριανταφύλλου , εκδόσεις Σταμούλης 2011 http://bit.ly/iCGoLu ) . Ήθος - ακεραιότητα – συνέπεια – ειλικρίνεια – σοβαρότητα – αξιοπιστία – αγάπη για τον άνθρωπο .

 

Άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Ο κος Γιώργος Παπατριανταφύλλου, είναι συγγραφέας των βιβλίων :

 

 1.  Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , εκδόσεις Σταμούλης 2008
 2.  Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011.

Παραδίδει εισηγήσεις και ομιλίες  εντός  επιχειρήσεων και σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος .

Η θεματολογία του είναι στις Δημόσιες Σχέσεις και στη διοίκηση επιχειρήσεων .Όραμα του ο εξανθρωπισμός των επιχειρήσεων και η Ευτυχία αυτών και των ανθρώπων τους .Για επικοινωνία μαζί του , δείτε τη σελίδα μας επικοινωνία .

 

—————————————————————————————-

 

 Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων είναι αυτή που ιστορικά αλλά και πρακτικά θεμελίωσε την επιστήμη της διοίκησης των επιχειρήσεων .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία επιστήμη που συνθέτει αρκετούς κλάδους . Τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά απαιτούνται από τον επαγγελματία γνώσεις , δεξιότητες , πάθος .

 

Ο τομέας εργασίας του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις , είναι επάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά .

 

Στις Δημόσιες Σχέσεις η επιτυχία είναι η υιοθέτηση των συγκεκριμένων συμπεριφορών που το κάθε πρόγραμμα έχει ως κατεύθυνση , χωρίς επιβολή ή άσκηση βίας .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις φτάνουν πάντα στον σκοπό τους με ειλικρίνεια , πειθώ , ήθος και ακεραιότητα .

 

Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις :

 

 • Πρέπει να εκπεδεύεται διαρκώς , να μελετά και να αποκτά γνώση στην κοινωνιολογία , στην έρευνα αγοράς , στην ψυχολογία , στη ρητορία , στη διοικητική και επιπλέον να μελετά οτιδήποτε σχετίζεται με την ανθρώπινη συμπεριφορά . Κλινική ψυχολογία , επικοινωνία , ψυχανάλυση .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να εκπαιδευτεί στην ανάλυση των τάσεων μέσω των ερευνητικών διαδικασιών . Κάθε έρευνα στα χέρια του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις , είναι μία ακτινογραφία , την οποία πρέπει να μπορεί να ερμηνεύσει .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να αγαπά τον άνθρωπο και να διακατέχεται από τη λογική του να είναι έτοιμος να υπηρετήσει κάθε άνθρωπο που με τον οποίο συνεργάζεται .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η δημιουργία ανθρωπίνων σχέσεων .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να έχει ενσωματώσει πλήρως στην προσωπικότητα του την αξιακή βάση ( βλέπετε βιβλίο Εταιρική Εικόνα – Γιώργος Παπατριανταφύλλου , εκδόσεις Σταμούλης 2011 http://bit.ly/iCGoLu ) . Ήθος – ακεραιότητα – συνέπεια – ειλικρίνεια – σοβαρότητα – αξιοπιστία – αγάπη για τον άνθρωπο .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να δημιουργεί την κατάλληλη εικόνα για την προσωπικότητα του και για την εργασία του .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να γοητεύει .Η γοητεία του ασκείται από τον τρόπο που ασκεί το επάγγελμα και από την προσωπικότητα του .Καταφέρνει να πετυχαίνει τον σκοπό του και να δημιουργεί μία εξαιρετική φήμη .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να είναι επαγγελματίας . Να έιναι συνεπής και προσφέρει περισσότερα από αυτά για τα οποία αμοίβεται .
 • Ο βασικός ρόλος του Συμβούλου στιςΔημόσιες Σχέσεις είναι να μετουσιώνει σε πράξη , τη συμβολευτική του .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις προβλέπει τα γεγονότα και τις τάσεις .Βλέπει στο μέλλον και εκπονεί τη στρατηγική του .
 • Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις δεν θριαμβολογεί , για τις ενέργειες του . Η απόδοση των τιμών ανήκουν στην επιχείρηση του . Αυτή τα καρπώνεται .
 • Επίσης δεν θραιμβολογεί για τις ποσοτικές επιτυχίες του αλλά πρέπει να εκτιμά εάν έπεισε τις ομάδες κοινού στις οποίες απευθύνεται .

 

 

Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις παράλληλα ασκεί λειτούργημα , υψηλού επιπέδου .

Επηρρεάζει κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους .

 

Πρέπει να είναι πάντα σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και να οδηγείται πάντα και μόνο από την Ηθική .

 

 • Δεν μπορούν επιτυχημένα στελέχη σε μία επιχείρηση να αναλάβουν τη θέση του Συμβούλου στις Δημόσιες Σχέσεις , χωρίς ψυχική και επαγγελματική εξειδίκευση .
 • Επίσης είναι λάθος η τοποθέτηση ως Συμβουλος Δημοσίων Σχέσεων , δημοσιογράφων ή διαφημιστών .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s