Δελτίο Τύπου . Οι συμβουλές τις οποίες εφαρμόζω .

Στην πρώτη παράγραφο να λέτε όλη την ιστορία της είδησης την οποία διοχετεύει το δελτίο τύπου . Μην αφήνετε ποτέ στοιχεία για τη συνέχεια του δελτίου . Αν αυτό δεν αρέσει από την αρχή κανένας δημοσιογράφος δεν πάει στη συνέχεια .

 

Ο κος Γιώργος Παπατριανταφύλλου, είναι συγγραφέας των βιβλίων :

 

  1.  Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , εκδόσεις Σταμούλης 2008
  2.  Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011.

Παραδίδει εισηγήσεις και ομιλίες  εντός  επιχειρήσεων και σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος .

Η θεματολογία του είναι στις Δημόσιες Σχέσεις και στη διοίκηση επιχειρήσεων .Όραμα του ο εξανθρωπισμός των επιχειρήσεων και η Ευτυχία αυτών και των ανθρώπων τους .Για επικοινωνία μαζί του , δείτε τη σελίδα μας επικοινωνία .

 

—————————————————————————————-

Δελτίο Τύπου , ένα μέσο επικοινωνίας στις Δημόσιες Σχέσεις .

 

  • Ο τίτλος και το ξεκίνημα των παραγράφων προσπαθήστε με κάθε τρόπο να είναι ενδιαφέροντα και σημαντικά .
  • Στην πρώτη παράγραφο να λέτε όλη την ιστορία της είδησης την οποία διοχετεύει το δελτίο τύπου . Μην αφήνετε ποτέ στοιχεία για τη συνέχεια του δελτίου . Αν αυτό δεν αρέσει από την αρχή κανένας δημοσιογράφος δεν πάει στη συνέχεια .
  • Μην ξεχνάτε ποτέ να σκέφτεστε τι είναι σημαντικό σαν είδηση για τον δημοσιογράφο και το κοινό του .Τι θα ήθελαν να γράψετε στην ιστορία του δελτίου τύπου σας .
  • Γράφετε πάντα το δελτίο τύπου όπως θα θέλατε να δημοσιευθεί αλλά στη λογική του δημοσιογράφου που απευθύνεται . Αν πετύχετε αυτό τον συνδυασμό ο δημοσιογράφος δεν έχει κανέναν λόγο να μην το βάλει όπως το στέλνετε .
  • Είναι βασικό προσόν οι φράσεις να είναι μικρές και ουσιαστικές . Γράφετε μικρά δελτία τύπου .Μην ξεχνάτε πως αυτά μεταφέρουν είδηση ΜΟΝΟ .
  • Να γράφετε χρησιμοποιώντας απλές και κατανοητές λέξεις . Μην γράφετε λογοτεχνικά , το  δελτίο τύπου .
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε λέξεις που προσδιορίζουν την είδηση σας .Π.χ ….η εταιρεία μας είναι χορηγός σε ένα φανταστικό γεγονός …… Αντιθέτως , περιγράψτε αυτό το γεγονός με τέτοιον τρόπο που να συμπεράνει  ο δημοσιογράφος πως είναι φανταστικό ……
  • Χρησιοποιήστε φράσεις και λέξεις που να δίνουν εικόνες .
  • Μην χρησιμοποιείτε λέξεις τις οποίες μπορεί να μην καταλαβαίνει ο δημοσιογράφος .
  • Βεβαιωθείτε πως το δελτίο σας είναι απόλυτα κατανοητό .
  • Μην στέλνετε σε ολα τα Μέσα Ενημέρωσης ακριβώς το ίδιο Δελτίο Τύπου. Εάν το προσαρμόζετε , χωρίς να αλλοιώνετα η είδηση θα δείτε τον αρχικό σας στόχο για τον αριθμό των εντύπων που θα δημοσιεύσουν το δελτίο να αυξάνεται .
  • Απαντήστε στην πρώτη παράγραφο στα 6 ερωτήματα : Ποιός – τι – που – πότε – γιατί – πως ;

 

 

Στο άρθρο μας Δελτίο Τύπου http://bit.ly/jSq7Xt θα δείτε οτιδήποτε αφορά το τεχνικό κομμάτι του Δελτίου Τύπου ακόμα και φόρμα Δελτίου Τύπου .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s