Δημόσιες Σχέσεις – Επάγγελμα Δημόσιες Σχέσεις .

Ένα άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου , το οποίο αξίζει να μεταφέρετε όπου μπορείτε .

 

Οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων «καίγονται» για να ασκήσουν το επάγγελμα τους και να κάνουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις εξανθρωπίζουν κάθε επιχείρηση , ενσωματώνουν τις ανθρώπινες αξίες , δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης – ειλικρίνειας – ήθους – αξιοπρέπειας – συνέπειας , πείθουν τους ανθρώπους της επιχείρησης να λειτουργούν με βάση την αγάπη για τον άνθρωπο , προσφέρουν αποτελέσματα κέρδους και ευημερίας .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι επιλογή της κάθε επιχείρησης αλλά απαραίτητη προυπόθεση προόδου , κέρδους , ευτυχίας της επιχείρησης .

 

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι μία αυθαίρετη τεχνική η οποία βασίζεται στις γνωριμίες ή στη δωρεάν διαφήμιση . Αυτό ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ – ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΠΟΨΗ .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη που σχεδιάζει κάθε δραστηριότητα στρατηγικά και επαγγελματικά .

 

Όποιος ασχολείται ή θα ασχοληθεί με την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων , πρέπει να είναι επαγγελματίας .

 

Όποιος ασχολείται ή θα ασχοληθεί με την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων , πρέπει να είναι επαγγελματίας .

Σε πολλές επιχειρήσεις λόγω του ότι , κυρίως οι Managers αλλά και οι ίδιοι οι Πρόεδροι ή ιδιοκτήτες , δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι οι Δημόσιες Σχέσεις , αντιμετωπίζουν επιπόλαια την κάλυψη αυτής της θέσης τοποθετώντας ανθρώπους άσχετους με το επάγγελμα και την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων , «ξεχρεώνοντας» με τον τρόπο αυτόν υποχρεώσεις τους πρός ανθρώπους ή επιχειρηματίες που κάποτε τους βοήθησαν !

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι κέρδη . Ορατά – χειροπιαστά – άμεσα , είναι μία επένδυση απαραίτητη που πρέπει να ασκείται από πραγματικούς επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων .

 

Αποτέλεσμα αυτών των ρουσφετιών είναι να τοποθετούνται άνθρωποι χωρίς καμία απολύτως γνώση στις Δημόσιες Σχέσεις , με αποτέλεσμα την πλήρη αναποτελεσματικότητα και το χειρότερο , ένα δυνατό χαστούκι στην ήδη κακή εικόνα των Δημοσίων Σχέσεων .

 

Ο επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων εργάζεται με έναν συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο , στρατηγικά και ποτέ «στο πόδι» .

 

Εάν θέλετε η επιχείρηση σας να κερδοφορεί , να αντέχει σε κάθε κρίση , να είναι ευτυχισμένη , να μιλούν όλοι γιαυτήν τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα δυναμικό τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με ικανούς επαγγελματίες , με όρεξη , ιδέες , στρατηγικό και ομαδικό πνεύμα .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επάγγελμα επιστημονικό .

 

 

Ο επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις δεν μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε άσχετο άλλο προηγούμενο επάγγελμα .

 

Ο επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις έχει συγκεκριμένες ικανότητες , γνώσεις , δεξιότητες , κατάρτιση .

 

Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων όσοι έχουν γνωστό τον Πρόεδρο της επιχείρησης απλά και μόνο γιατί πρέπει να εργαστούν κάπου ή επειδή έχουν γννωριμίες .

 

Το ότι οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι προσδιορισμένες ώς επάγγελμα στο μυαλό πολλών επιχειρηματιών ,  δηλαδή είτε δεν γνωρίζουν οι υπεύθυνοι με ακρίβεια τι είναι ή θεωρούν πως είναι οι γνωριμίες σε ένα νυχτερινό κέντρο , δεν σημαίνει πως όποιος αναζητά εργασία μπορεί να εργαστεί στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων .

 

Εάν θέλετε η επιχείρηση σας να κερδοφορεί , να αντέχει σε κάθε κρίση , να είναι ευτυχισμένη , να μιλούν όλοι γιαυτήν τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα δυναμικό τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με ικανούς επαγγελματίες , με όρεξη , ιδέες , στρατηγικό και ομαδικό πνεύμα .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι τομέας χωρίς τον οποίο δεν «τρέχει και τίποτα» . Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε επιχείρηση .

 

 

Ο επιχειρηματίας ή ευρύτερα η επιχείρηση που δεν έχουν τμήμα Δημοσίων Σχέσεων επανδρωμένο με επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , ΔΕΝ θέλουν να επιβιώσουν .

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις σε κάθε επιχείρηση όταν ασκούνται από επαγγελματίες στις Δημόσιες Σχέσεις , οτιδήποτε μα οτιδήποτε πράτουν , έχει όφελος για την ίδια την επιχείρηση γιατί καμμία ενέργεια των Δημοσίων Σχέσεων δεν γίνεται στην τύχη αλλά πάντα απαντά στο ερώτημα , ΓΙΑΤΙ ; πραγματοποιείται η δράση αυτή και ποιό το όφελος για την επιχείρηση .

 

 

 

Πρός επιχειρηματίες και Managers :

 

Τους επαγγελματίες στις Δημόσιες Σχέσεις δεν θα δυσκολευτείτε να τους αναγνωρίσετε .

 

Όπου βρεθούν και όπου σταθούν μιλούν για τις Δημόσιες Σχέσεις , για ανθρώπινες – ευτυχισμένες επιχειρήσεις .

 

Έχουν όραμα και θα μπορέσουν να σας εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις μέσα σε μία φράση .

 

Δεν θα σας πούν ψέματα αλλά τη μόνη αλήθεια για ευημερία της επιχείρησης . Θα σας πούν πως για να έχετε μία ευτυχισμένη επιχείρηση πρέπει να αγαπήσετε και να υπηρετήσετε  τον άνθρωπο .

 

Θα σας πούν μέσα σε λίγες φράσεις ποιά εικόνα πρέπει να αποκτήσετε . Πως θα κερδοφορεί η επιχείρηση σας . Πως θα αυξάνονται διαρκώς οι πελάτες , οι συνεργάτες , οι άνθρωποι σας .

 

Οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων «καίγονται» για να ασκήσουν το επάγγελμα τους και να κάνουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους .

 

Δώστε τους τη θέση που τους ανήκει , ακούστε τι έχουν να σας πούν και αφού τους πιστέψετε δώστε τους εξουσία . Αφήστε τους να σχεδιάσουν , να σας συμβουλέψουν να κάνουν την επιχείρηση σας Ευτυχισμένη – αληθινή – πρότυπο – ηθική – ειλικρινή με αγάπη για τον άνθρωπο – μία επιχείρηση με κέρδη σε όλα τα επίπεδα  .

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s