Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ΚΕΡΔH . Τι και πως αλλάξαμε την πορεία μίας μεγάλης επιχείρησης .Case Study .

 
Όταν αναλάβαμε , υπήρχε μία καθοδική πορεία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και βεβαίως στα οικονομικά μεγέθη . Μας επέλεξε το Management γιατί κάναμε μία πρόταση διαφορετική .Εως τότε ακούγονταν οι καθιερωμένες λύσεις της διαφήμισης , της προώθησης , του Marketing , των καινοτόμων δράσεων κ.λ.π . Εμείς εφαρμόσαμε ένα πλήρες και στρατηγικό πλάνο Δημοσίων Σχέσεων .

Εκπαίδευση στις Δημόσιες Σχέσεις ( Κοινωνική Ευθύνη / Εταιρική Εικόνα / Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων/  Media Relations / Οικονομικές Δημόσιες Σχέσεις κ.αλ…. ) – το Branding – το Image Making – Τη Διοργάνωση Εκδηλώσεων στα σεμινάρια μας . Δείτε αναλυτικά τη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε άμεσα  πατώντας  στο link http://bit.ly/nHobtM 

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 και στην Kiss AE.  Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

———————————————————————————-

Πραγματική εργασία – μελέτη  :

Πολλές  επιχειρήσεις έχουν μία επιμονή στο να ζητούν άμεσα – χωρίς ωριμότητα – οικονομικά αποτελέσματα από τη μία ημέρα στην άλλη . Επίσης η έννοια της αποτελεσματικότητας είναι συνυφασμένη με την αύξηση των εσόδων .

Αυτό το μοντέλο της επιχειρηματικότητας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του . Λυπάμαι , αλλά εάν είστε επιχειρηματίας ή εργάζεστε σε επιχείρηση που αγωνιά αποκλειστικά και μόνο για τα έσοδα με τρόπο επιθετικό ο οποίος παρακάπτει τις ανθρώπινες αξίες , δεν έχετε μέλλον .

Οι Δημόσιες Σχέσεις παράγουν κέρδη τόσο οικονομικά όσο και άυλης μορφής ( εικόνα – φήμη – εμπιστοσύνη – αξιοπιστία ) .

Μελέτη Περίπτωσης ( Case Study  ) , 1 :

Με την ομάδα μου εργαστήκαμε στην αναγέννηση μίας αλυσίδας restaurant .

Όταν αναλάβαμε , υπήρχε μία καθοδική πορεία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και βεβαίως στα οικονομικά μεγέθη . Μας επέλεξε το Management γιατί κάναμε μία πρόταση διαφορετική .

Εως τότε ακούγονταν οι καθιερωμένες λύσεις της διαφήμισης , της προώθησης , του Marketing , των καινοτόμων δράσεων κ.λ.π

Εμείς μετά από προσωπική παρατήρηση , συλλογή αρκετών δεδομένων και κοινωνική έρευνα , διαπιστώσαμε πως :

 • Tο βασικό πρόβλημα ήταν στην ασαφή στρατηγική .
 • Επίσης υπήρχε πρόβλημα στην κακή εικόνα και  συμπεριφορά των περισσότερων εργαζομένων .
 • Η εικόνα επηρρέαζε τη φήμη και διευρυνόταν ένα αρνητικό συναίσθημα  . Δεν πιστεύουμε πως ήταν πρωτογενώς υπεύθυνοι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  αλλά η έλλειψη οράματος – κουλτούρας – εκπαίδευσης και η απουσία ηγεσιακής έμπνευσης .
 • Στην αλυσίδα υπήρχε σύγχηση  για το ποιές είναι οι ομάδες πελατών της . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες σε συγκεκριμένα κοινά , αλλά λάθος κινήσεις σε λάθος ανθρώπους .
Επιλέξαμε μία σαφέστατη – κατανοητή – ουσιαστική στρατηγική .Οι στόχοι μας είχαν χρονική διάρκεια επίτευξης και αριθμητικά δεδομένα μεταβολής .Εκπαιδεύσαμε το προσωπικό στην ανθρωποκεντρική νοοτροπία και τους ωθήσαμε – εμπνεύσαμε στο να «χτίσουν» τη συμπεριφορά τους στην αξιακή βάση ( υπηρετούμε τους πελάτες με ήθος - ειλικρινείς – ευχάριστους – συνεπείς – αξιοπρεπείς – αξιόπιστους ) .

Τι κάναμε ;

Εφαρμόσαμε ένα πλήρες και στρατηγικό πλάνο Δημοσίων Σχέσεων .

 1. Επιλέξαμε μία σαφέστατη – κατανοητή – ουσιαστική στρατηγική .
 2. Θέσαμε ξεκάθαρους στόχους .Οικονομικής ανάκαμψης και βελτίωσης εικόνας και φήμης . Οι στόχοι μας είχαν χρονική διάρκεια επίτευξης και αριθμητικά δεδομένα μεταβολής .
 3. Εκπαιδεύσαμε το προσωπικό στην ανθρωποκεντρική νοοτροπία και τους ωθήσαμε – εμπνεύσαμε στο να «χτίσουν» τη συμπεριφορά τους στην αξιακή βάση ( υπηρετούμε τους πελάτες με ήθος – ειλικρινείς – ευχάριστους – συνεπείς – αξιοπρεπείς – αξιόπιστους  ) .
 4. Επιλέξαμε συγκεκριμένες ομάδες κοινού στις οποίες και στοχεύσαμε όλες τις ενέργειες μας .
 5. Σκηνοθετήσαμε σε κάθε κατάστημα μία μοναδική – συναρπαστική εμπειρία για κάθε πελάτη .
 6. Δημιουργήσαμε μία καλύτερη οπτική παραστατική εικόνα , δηλαδή πιό ευχάριστο και ξεχωριστό περιβάλλον .
 7. Συμβουλέψαμε τους  Managers , στη μεθοδολογία της επίλυσης κάθε προβλήματος το οποίο προέκυπτε .
 8. Οποιαδήποτε εκδήλωση μας συνδεόταν άρρηκτα με τη στρατηγική που είχαμε επιλέξει και δεν υπήρχε καμία δράση η οποία δεν απέφερε κέρδη . Αυτή είναι η βασική αρχή κάθε προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων και επιτυγχάνεται με έναν συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο .
 9. Δώσαμε κατευθύνσεις για το πως θα διαχειριζόταν η κάθε κρίση , επικοινωνιακά .
 10. Εφαρμόσαμε ένα λειτουργικό μοντέλο εσωτερικής επικοινωνίας , το οποίο «έδενε» συναισθηματικά τους εργαζόμενους .
 11. Κάναμε τους ανθρώπους της επιχείρησης να αισθάνονται υπερήφανοι και ευχαριστημένοι που εργάζονται σε αυτή την αλυσίδα .
 12. Εκμεταλλευτήκαμε τη γνώση των παλαιότερων στελεχών και τη φρεσκάδα των νέων ώστε να συνθέσουμε μία ομαδική κουλτούρα , δίνοντας ρόλο και αποστολή σε κάθε άνθρωπο .
 13. Μελετήσαμε πολύ καλά τους πελάτες της επιχείρησης . Τους «ακούσαμε» , μάθαμε «ποιοί» είναι , πως συμπεριφέρονται , γιατί συμπεριφέρονται και πότε συμπεριφέρονται με συγκεκριμένους τρόπους και κάτω από ποιές συνθήκες .
 14. «Είπαμε την ιστορία»  της επιχείρησης στα κοινά της . Ποιοί είναι οι άνθρωποι της , τα σημεία σταθμούς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες .
 15. «Οικοδομήσαμε» σχέσεις εμπιστοσύνης με όλες τις ομάδες που η επιχείρηση έρχεται σε επαφή .
 16. Image Making σε κάθε άνθρωπο της επιχείρησης . Φροντίσαμε το στύλ τους δηλαδή δώσαμε με επιστημονικό τρόπο έμφαση στο ντύσιμο και την εμφάνιση τους όσο και στην ψυχολογία τους αλλά και πως θα πρέπει και με ποιούς τρόπους να κάνουν τους πελάτες τους να αισθάνονται .
 17. Δημιουργήσαμε πλαίσιο κουλτούρας της επιχείρησης με σαφείς κανονισμούς και δώσαμε με σαφήνεια  το όραμα της επιχείρησης , το οποίο αναφερόταν στο έργο που αυτή θέλει να επιτελέσει .

Εργαστήκαμε επίμονα και καταφέραμε να μειώσουμε τον χρόνο επίτευξης των στόχων μας , κάτι το οποίο κατανοήσαμε όταν μετρήσαμε τα μεγέθη και παρατηρήσαμε τις αυξήσεις που είχαμε στοχεύσει να έχουν έρθει νωρίτερα .

Η επιχείρηση έχει αλλάξει σε ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό την εικόνα της σε θετική με ρυθμούς  ταχύτατους  . Αυτό βοηθά την κερδοφορία της , αφού η καλή της εικόνα σε όλα τα σημεία τα οποία περιγράψαμε μεταφέρετε στην κοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις συναντήσαμε ακόμα και όρθιους επισκέπτες οι οποίοι έψαχναν για τραπέζι στα καταστήματα της αλυσίδας .

Οι εργαζόμενοι δείχνουν να απολαμβάνουν τη δουλειά τους , έχουν καλή ψυχολογία η οποία είναι ορατή και αυτό συντελεί στην προσφορά μίας μοναδικής εμπειρίας .

Τα οικονομικά μεγέθη παρουσίασαν αύξηση με διψήφιο αριθμό , εντός εξαμήνου , συγκριτικά με το προηγούμενο .

Αναλυτικά η στρατηγική , οι τακτικές και όλες ο απαντήσεις – πρακτικά σε όλα τα πλάνα Δημοσίων Σχέσεων που έχουμε εφαρμόσει , δίνονται στα σεμινάρια μας . Πληροφορίες δείτε στη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε απ’ευθείας τώρα πατώντας στο link που ακολουθεί : http://bit.ly/nHobtM

Αναλυτικά η στρατηγική , οι τακτικές και όλες ο απαντήσεις – πρακτικά σε όλα τα πλάνα Δημοσίων Σχέσεων που έχουμε εφαρμόσει , δίνονται στα σεμινάρια μας . Πληροφορίες δείτε στη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε απ’ευθείας τώρα πατώντας στο link που ακολουθεί : http://bit.ly/nHobtM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s