Δημόσιες Σχέσεις . Διαχείριση κρίσης στην πράξη .

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή και εκπαιδευτείτε πρακτικά στις Δημόσιες Σχέσεις .Αυτή η επιστήμη είναι διαφορετική . Ξέρει πως μία επιχείρηση κερδοφορεί Παντού ! Στα οικονομικά μεγέθη , στην καρδιά των ανθρώπων , στην ευημερία και την πρόοδο της .

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή και εκπαιδευτείτε πρακτικά  στις Δημόσιες Σχέσεις .Αυτή η επιστήμη είναι διαφορετική . Ξέρει πως να κάνει μία επιχείρηση να κερδοφορεί  Παντού ! Στα οικονομικά μεγέθη , στην καρδιά των ανθρώπων , στην ευημερία και την πρόοδο της .

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 και στην Kiss AE.  Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Μην απογοητεύεστε από την κοινωνική και οικονομική κατάσταση . Πιστέψτε στην ανθρωποκεντρική δομή της επιχείρησης και εφαρμόστε τη .Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν νέες επιχειρήσεις βασισμένες στην αξιακή βάση . Ήθος – αξιοπιστία – εμπιστοσύνη – ειλικρίνεια – ακεραιότητα .Οι Δημόσιες Σχέσεις με έναν συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο κάνουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε επιχείρηση για να κερδοφορεί .

Τα Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων δημιουργούν Brand – εικόνα – εμπιστοσύνη . Οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν κάθε επιχείρηση να κερδοφορεί …. παντού .

Εκπαίδευση στις Δημόσιες Σχέσεις ( Κοινωνική Ευθύνη / Εταιρική Εικόνα / Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων/  Media Relations / Οικονομικές Δημόσιες Σχέσεις κ.αλ…. ) – το Branding – το Image Making – Τη Διοργάνωση Εκδηλώσεων στα σεμινάρια μας . Δείτε αναλυτικά τη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε άμεσα  πατώντας  στο link http://bit.ly/nHobtM

——————————————————————————————————————————————-

Μελέτη περίπτωσης :

Ο Διευθυντής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων , μίας μεγάλης εταιρείας λιανεμπορίου ( ενδυμάτων ) , μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε επειγόντως συνάντηση λόγω της σοβαρότητος μίας κρίσης για την επιχείρηση του .

Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις είναι ο μόνος εξειδικευμένος επαγγελματίας για να διαχειριστεί επικοινωνιακά κάθε κρίση .

Εντός της ίδιας ημέρας συναντηθήκαμε . Με παρακάλεσε να αναλάβω άμεσα τη διαχείριση της κρίσης η οποία είχε ξεσπάσει μετά τη λογομαχία σε ένα κατάστημα ( ενδυμάτων ) της αλυσίδας , μεταξύ μίας υπαλλήλου και ενός πελάτη . Ο πελάτης έγραψε στο Facebook αλλά και διέδωσε το συμβάν σε διάφορες ιστοσελίδες .

“Αγαπητέ μου κύριε . Ακόμα και εάν τώρα διαχειριστούμε επικοινωνιακά την κρίση ( καμία κρίση δεν διαχειρίζεται επικοινωνιακά , επαρκώς όταν έχει ηδη ξεσπάσει και ο σύμβουλος αναλάβει εκείνη την ώρα γιατί πρέπει να έχει εργαστεί προγενέστερα ) τίποτα δεν σας εξασφαλίζει πως ένα αντίστοιχο γεγονός δεν θα συμβεί και αύριο σε κάποιο από τα καταστήματα σας . Η κρίση , δεν είναι στο Internet . Δεν είναι εκεί το πρόβλημα σας . Στο κατάστημα είναι και στη συμπεριφορά των εργαζομένων» .

Ο Σύμβουλος στις Δημόσιες Σχέσεις αναφέρει πάντα την αλήθεια .

Η απάντηση μου ήταν η εξής :

“Αγαπητέ μου κύριε  . Ακόμα και εάν τώρα διαχειριστούμε επικοινωνιακά την κρίση ( καμία κρίση δεν διαχειρίζεται επικοινωνιακά  , επαρκώς όταν έχει ηδη ξεσπάσει και ο σύμβουλος αναλάβει εκείνη την ώρα γιατί πρέπει να έχει εργαστεί προγενέστερα ) τίποτα δεν σας εξασφαλίζει πως ένα αντίστοιχο γεγονός δεν θα συμβεί και αύριο σε κάποιο από τα καταστήματα σας . Η κρίση , δεν είναι στο Internet . Δεν είναι εκεί το πρόβλημα σας . Στο κατάστημα είναι και στη συμπεριφορά των εργαζομένων» .

Οι Δημόσιες Σχέσεις εξανθρωπίζουν τις επιχειρήσεις .

Αφού με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ταπεινότητα , απαντήσαμε ως εταιρεία στον αγανακτισμένο πελάτη ( ο οποίος είχε και δίκιο – επέλεξε μία μπλούζα την οποία όταν πήγε να πληρώσει του ανέφεραν πως είναι πιό ακριβή από ότι αναγράφεται και δεν αναγράφεται η σωστή τιμή γιατί απλά είχαν ξεχάσει να αλλάξουν το καρτελάκι !!!!! και η υπάλληλος του ταμείου του μίλησε υποτιμητικά ) , ζητήσαμε συγγνώμη , επανορθώσαμε και «χρησιμοποιήσαμε» αυτό το συμβάν ως ευκαιρία για το μέλλον .

Οι Δημόσιες Σχέσεις αποφέρουν κέρδη και μάλιστα σε συνδυασμό με την κοινωνικότητα , την εικόνα , τη φήμη , τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης , οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η μοναδική επικοινωνιακή εφαρμογή με κέρδη σε τόσα πολλά επίπεδα .

Με τον διευθυντή επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων  συνεργαστήκαμε στενά για 12 μήνες . Σχεδιάσαμε στρατηγικά ένα πλάνο Εσωτερικών Δημοσίων Σχέσεων , το οποίο περιελάμβανε σε κάθε βαθμίδα των εργαζομένων , εκπαίδευση ( όχι τα τυπικά – γνωστά – τετριμένα tips / συμβουλές όπου σε 1 με 2 ώρες έχουν ξεχαστεί ) και ενσωμάτωση με πειθώ με όραμα , με πάθος , με στρατηγική των ανθρωπίνων αξιών , στη συμπεριφορά τους .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και εσωτερικά στις επιχειρήσεις .

« Το χαμόγελο των ανθρώπων σας ( δηλαδή των εργαζομένων σας ) είναι ζωτικής σημασίας για την εικόνα σας» .• Ο πελάτης είναι το αφεντικό σε κάθε επιχείρηση . Αυτός αποφασίζει αλλά δεν έρχεται πρώτος . Πρώτοι σε κάθε επιχείρηση έρχονται οι άνθρωποι της .

Μιλήσαμε με τη διοίκηση .Τι τους είπαμε ;

« Το χαμόγελο των ανθρώπων σας ( δηλαδή των εργαζομένων σας ) είναι ζωτικής σημασίας για την εικόνα σας» .

 • Ο πελάτης είναι το αφεντικό σε κάθε επιχείρηση . Αυτός αποφασίζει αλλά δεν έρχεται πρώτος . Πρώτοι σε κάθε επιχείρηση έρχονται οι άνθρωποι της .
 • Εάν θέλετε οι εργαζόμενοι σας να αγαπούν την επιχείρηση σας , πρέπει να αγαπήσετε τους εργαζόμενους σας .
 • Εάν θέλετε να έχουν πάθος με την εργασία τους , πρέπει να έχετε πάθος με τους ίδιους και την προσφορά τους .
 • Η εξυπηρέτηση και η δημιουργία της εμπειρίας δεν έρχεται μέσα από κάποιον οδηγό συμβουλών . «Βγαίνει» από την καρδιά του κάθε εργαζομένου .
 • Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων δημιουργούν την εμπειρία , την εξυπηρέτηση .
 • Χωρίς εσωτερική ικανοποίηση δεν υπάρχει προσφορά εμπειρίας πρός τον πελάτη .
 • Οι εργαζόμενοι σας πρέπει να είναι υπερήφανοι για την εργασία τους  . Υπερήφανους μπορείτε μόνο εσείς να τους κάνετε .
 • Εάν είναι υπερήφανοι θα είναι και ενθουσιώδεις .

  « Η εμπειρία των πελατών σας , πρέπει να ξεκινά με το που περνούν την πόρτα της εισόδου» .• Εσείς δημιουργείτε την εικόνα και την τάση της ιδέας της επιχείρησης ( του Brand ) .
 1. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους . Τι τους είπαμε ;

« Η εμπειρία των πελατών σας , πρέπει να ξεκινά με το που περνούν την πόρτα της εισόδου» .

 • Εσείς δημιουργείτε την εικόνα και την τάση της ιδέας της επιχείρησης ( του Brand ) .
 • Εάν δεν πιστέψετε στην επιχείρηση , δεν μπορείτε να κάνετε τους πελάτες σας να πιστέψουν σε αυτήν και τα προιόντα της .
 • Πρέπει να αισθάνεστε  υπερήφανοι για την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε .
 • Υπερήφανοι γιαυτό που κάνετε / για τα προιόντα σας / τις υπηρεσίες  σας / τους συνεργάτες σας .
 • Δεν έχετε ποτέ δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση . Ένας πελάτης εάν έχει μία κακή εμπειρία  , δεν θέλει να την επαναλάβει – συνεπώς απορρίπτει την επιχείρηση .
Ο Walt Disney ενέπνευσε το όραμα του σε όλες τις επόμενες γενιές της Disney . Κάθε εργαζόμενος στη Disney έχει μία ξεχωριστή αποστολή , την οποία και απολαμβάνει .Στην Disney , παίρνουν ( όπως δίδαξε ο Walt Disney ) πολύ σοβαρά την υπόθεση συνέντευξη υποψηφίου και πρόσληψη του .

Η Διεθνής Εμπειρία :

Ο Walt Disney ενέπνευσε το όραμα του σε όλες τις επόμενες γενιές της Disney . Κάθε εργαζόμενος στη Disney έχει μία ξεχωριστή αποστολή , την οποία και απολαμβάνει .Στην Disney , παίρνουν ( όπως δίδαξε ο Walt Disney ) πολύ σοβαρά την υπόθεση συνέντευξη υποψηφίου και πρόσληψη του .

Επιλέγουν τους υποψήφιους στους οποίους αρέσουν οι ανθρώπινες σχέσεις και αγαπούν τους ανθρώπους .

Πρίν «πιάσουν» δουλειά , παιρνούν αρκετές ημέρες εκπαιδευόμενοι στην εμπειρία του επισκέπτη . Βρίσκονται στο πάρκο , ακούνε τι λένε οι επισκέπτες , και αποκτούν εμπειρίες στην επίλυση προβλημάτων και την προσφορά χαράς και διασκέδασης .

Στην Disney οι εργαζόμενοι βλέπουν την εργασία τους ως καριέρα και όχι απλά βιοποριστικά .

H Lexus :

 

Στη Lexus , η οδηγία πρός τους εργαζόμενους είναι πως συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας όπως στους καλεσμένους μας στο σπίτι .

Η Google :

Στην Google όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρόνο που τους διατίθετε για να τον αξιοποιήσουν στη σύλληψη και υλοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών .

Αναλυτικά η στρατηγική , οι τακτικές και όλες ο απαντήσεις – πρακτικά σε όλα τα πλάνα Δημοσίων Σχέσεων που έχουμε εφαρμόσει , δίνονται στα σεμινάρια μας . Πληροφορίες δείτε στη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε απ’ευθείας τώρα πατώντας στο link που ακολουθεί : http://bit.ly/nHobtM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s