Δημόσιες Σχέσεις .Μάθετε πως θα αυξάνετε την αξία κάθε επιχείρησης .

Μάθετε πως θα αυξήσετε και τη δική σας επαγγελματική αξία .
 
Με έναν συγκεκριμένο τρόπο ( δείτε πιό κάτω ένα πρακτικό παράδειγμα )  δίνουμε αξία σε επιχειρήσεις και ανθρώπους .Μάθετε και εσείς αυτόν τον τρόπο .
 
 
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη την οποία υπηρετούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι , είναι αξίες – σχέσεις εμπιστοσύνης – κέρδη σε όλα τα επίπεδα και στον οικονομικό τομέα και πως δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και Ευτυχισμένους ανθρώπους .
 
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΣ . Υπάρχει ΝΕΑ γνώση . Αποτελεσματική . Αποδεικνύει τα κέρδη απο την εφαρμογή των Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων . Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη που φέρνει τεράστια οφέλη με έναν συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο .Ναι , μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις επιχειρήσεις .Οι Δημόσιες Σχέσεις , συνέχεια παγκοσμίως παρουσιάζουν τεράστια άνοδο εργασιών . Μπορούμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις Ευτυχισμένες και μαζί ευτυχισμένους και τους ανθρώπους τους .Αποκτώντας αυτή τη γνώση έχετε ισχυρότατα επιχειρήματα για να υπερσπιστείτε την πραγματική διάσταση των Δημοσίων Σχέσεων πως φέρνουν κέρδη .... ΠΑΝΤΟΥ .Μπείτε τώρα στο http://bit.ly/nHobtM και δηλώστε συμμετοχή .
 

Δηλώστε  συμμετοχή τώρα στα σεμινάρια μας ( Δημόσιες Σχέσεις – Image Making – Διοργάνωση Εκδηλώσεων ) .

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 και στην Kiss AE.  Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Η γνώση που θα αποκομίσετε είναι απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία που θέλει να αμοίβεται καλά , αλλά και να προσφέρει αποτελεσματικό έργο .

Θα μάθετε πρακτικά πως θα σχεδιάζετε το πλάνο Δημοσίων Σχέσεων και πως θα πείθετε πως μπορείτε να κάνετε κάθε επιχείρηση ευτυχισμένη .

Δείτε προσεκτικά την ύλη των σεμιναρίων μας και θα καταλάβετε πως αυτή η γνώση είναι απαραίτητη . Έχει εφαρμογή σε κάθε είδους επιχείρηση .Με αυτή τη γνώση , καλλιεργώντας τη θα έχετε δουλειά μέσα και έξω από τη χώρα . Αποκτώντας αυτή τη γνώση έχετε ισχυρότατα επιχειρήματα για να υπερσπιστείτε την πραγματική διάσταση των Δημοσίων Σχέσεων πως φέρνουν κέρδη …. ΠΑΝΤΟΥ .

Μπείτε τώρα στο http://bit.ly/nHobtM και δηλώστε συμμετοχή .

Δημόσιες Σχέσεις / Μελέτη Περίπτωσης – Case Study 3 .

Όταν η τιμή είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις επιλογές των πελατών σας , ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλά η επιχείρηση «τελειώνει…..»

Μία απο τις συνεργασίες την οποία πραγματικά απολαύσαμε και αποτέλεσε και για εμάς ένα δυνατό test ήταν με μία αλυσίδα super market  .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Δεν είναι Τέχνη . Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία απαραίτητη επιστήμη .

Συναντήθηκα με ένα έμπειρο στέλεχος σε τομείς επικοινωνίας , τυχαία σε ένα δείπνο με μία φιλική παρέα . Ξεκινήσαμε μία συζήτηση για την οικονομική κρίση για να φτάσουμε να του αναλύσω τη δράση των Δημοσίων Σχέσεων . Μέχρι τότε παρά την εμπειρία του,  πίστευε – όπως δυστυχώς και αρκετοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες –  πως οι Δημόσιες Σχέσεις είναι γνωριμίες – χαμόγελα – «νύχτα» –  ψέματα και ……….χάσιμο χρόνου .Είχε μία θολή εικόνα για τις Δημόσιες Σχέσεις .

Μου ανέφερε πως εδώ και ενάμιση χρόνο εργαζόταν ως Manager σε ένα από τα καταστήματα μίας αλυσίδας  super market  .

To Management  της αλυσίδας , προέβη τους τελευταίους μήνες σε περικοπές  χρημάτων της επικοινωνίας και σκέφτονταν να ξεκινήσουν καμπάνια μείωσης των τιμών σε προιόντα ώστε να προσελκύσουν πελάτες οι οποίοι στρέφονταν πρός άλλες αλυσίδες  .

Του εξήγησα την ιδιότητα μου και τι ακριβώς είναι οι Δημόσιες Σχέσεις . Του ανέφερα πως είναι επιστήμη την οποία υπηρετούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι , είναι αξίες – σχέσεις εμπιστοσύνης – κέρδη σε όλα τα επίπεδα και στον οικονομικό τομέα και πως δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και Ευτυχισμένους ανθρώπους .

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα , μου έκλεισε ραντεβού με το Management  . H συνάντηση μας είχε διάρκεια τεσσάρων και πλέον ωρών .Μετά από μία εβδομάδα ξεκινήσαμε συνεργασία σε επίπεδο συμβουλευτκής και σχεδιασμού πλάνου Δημοσίων Σχέσεων .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Είναι όλο το κεφάλαιο της επιχείρησης .

Για έναν μήνα ερευνούσαμε , εσωτερικά και εξωτερικά της αλυσίδας .

Παράλληλα σχεδιάσαμε ένα πλάνο Δημοσίων Σχέσεων το οποίο συνεχώς εμπλουτίζαμε με στοιχεία που προέκυπταν από την έρευνα και την προσωπική παρατήρηση .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι κέρδη .. ΠΑΝΤΟΥ για κάθε επιχείρηση .

Οι Βασικοί μας συμβουλευτικοί άξονες :

Οι Δημόσιες Σχέσεις φέρνουν κέρδη με κάθε πρόγραμμα που εφαρμόζουν . Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν . Όταν κυρίαρχο στοιχείο στις επιλογές των πελατών είναι η τιμή τότε η επιχείρηση έχει πατήσει το κουμπί για την αντίστροφη μέτρηση της καταστροφής της . Εάν η αλυσίδα είχε σαν κύριο επιχείρημα τις τιμές , αυτό σημαίνει πως δεν δούλευε τίποτε άλλο σωστά .
 1.  Οι Δημόσιες Σχέσεις φέρνουν κέρδη με κάθε πρόγραμμα που εφαρμόζουν . Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν . Όταν κυρίαρχο στοιχείο στις επιλογές των πελατών είναι η τιμή τότε η επιχείρηση έχει πατήσει το κουμπί για την αντίστροφη μέτρηση της καταστροφής της . Εάν η αλυσίδα είχε σαν κύριο επιχείρημα τις τιμές , αυτό σημαίνει πως δεν δούλευε τίποτε άλλο σωστά  .
 2. Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να προσελκύσουν πελάτες με άλλους τρόπους .
 3. Η εφαρμογή της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων επεμβαίνει σε όλα όσα δημιουργούν την εικόνα μίας επιχείρησης , όπως έπρεπε να κάνουμε και τώρα .
 4. Με τον σχεδιασμό μας , θα πραγματοποιούσαμε μία καμπάνια επικοινωνίας στην οποία θα εξηγούσαμε στον κόσμο ΓΙΑΤΙ πρέπει να προτιμήσουν αυτή την αλυσίδα .
 5. Ακόμα και στη συμβουλευτική μας στα διαφημιστικά προγράμματα της αλυσίδας ( οι δημόσιες σχέσεις ως κοινωνική επιστήμη συνεργάζεται με τη διαφήμιση στην στρατηγική διείσδυσης των μηνυμάτων ) , συστήσαμε στη διαφημιστική εταιρεία να επικεντρωθεί βάση συγκεκριμένης στρατηγικής στο να δημιουργήσει διαφημίσεις που να φέρουν πελάτες , όχι διαφημίσεις τέχνης , που να διεκδικούν βραβεία ποιότητας και φωτογραφίας και η επιχείρηση να πληρώνει κουλτούρα .Η διαφήμιση όπως και κάθε επικοινωνιακή εφαρμογή της επιστήμης των δημοσίων σχέσεων έπρεπε να φέρουν κέρδη .
 6. Συστήσαμε όχι περικοπή των δαπανών επικοινωνίας αλλά αύξηση γιατί όταν οι οικονομίες είναι σε καθοδική τροχιά είναι σε σύγχηση οι αγορές και αυτός που συνεχίζει να κάνει προτάσεις αυξάνει τα κέρδη του .
 7. Εκπαιδεύσαμε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού στην ανθρωποκεντρική στρατηγική των Δημοσίων Σχέσεων ( συνέπεια – εντιμότητα – ευχάριστες προσωπικότητες – γελαστοί – υπερήφανοι – ηθικοί ) .
 8. Επιλέξαμε μία σαφέστατη στρατηγική επικοινωνίας με τακτικές οι οποίες όλες ήταν απόλυτα «συνδεδεμένες» με τη στρατηγική .
 9. Εκπονήσαμε πρόγραμμα Εσωτερικών Δημοσίων Σχέσεων . Υπήρχε διάφανη επικοινωνία – δόθηκαν αξία και αποστολή σε κάθε εργαζόμενο – αποφάσιζαν σε πολλά θέματα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι – δεν υπήρχαν μυστικά – οργανώσαμε στρατηγικά εσωτερικές εκδηλώσεις για καλυτέρευση των υπό κατάρρευση σχέσεων των εργαζομένων .Υπήρχε ανταλλαγή ιδεών – πάθος και αλληλοκάλυψη των εργαζομένων .
 10. Επαναπροσδιορίσαμε την αλυσίδα . Δεν θα ήταν απλά ένα super market αλλά ένα Brand , δηλαδή μία ιδέα ευχάριστη – μοναδική με δικά της χαρακτηριστικά .
 11. Στην επικοινωνιακή καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων , δώσαμε πολλές εναλλακτικές προτάσεις του γιατί πρέπει οι άνθρωποι να προτιμούν αυτή την αλυσίδα .
 12. Πείσαμε το Management πως οι άνθρωποι επικοινωνούν με κάθε τι που εκφράζεται η επιχείρηση .Μέσω της συμπεριφοράς των ανθρώπων της , των εκδηλώσεων της , του επιπέδου των προσφορών της , της ατμόσφαιρας των καταστημάτων της , με το λογότυπο της , με τα πάντα .
 13. Πραγματοποίησαμε ποιοτική – κοινωνική έρευνα και είδαμε τι επηρρεάζει τους ανθρώπους , κάτω από ποιές συνθήκες και σε ποιά επίπεδα θα έπρεπε επικοινωνιακά και δομικά να επέμβουμε . Μελετήσαμε τις κοινωνικές συνθήκες και τις συγκυρίες .
 14. Οι Δημόσιες Σχέσεις έχουν τεράστιες δυνατότητες τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο . Εξηγήσαμε ποιά είναι η αλυσίδα και τι ακριβώς προσφέρει , δηλαδή ποιά είναι η επιχείρηση εξηγώντας τις δομές της , κάτι που μπορεί να θεωρείτε αυτονόητο αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν . Δηλαδή τι όφελος έχει ο κόσμος από τις αγορές στο super market ; αυτό για τους ανθρώπους της επιχείρησης μπορεί να φαντάζει αυονόητο όμως για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι .
 15. Με τις τεχνικές των Δημοσίων Σχέσεων είπαμε την ιστορία της επιχείρησης . Πότε ιδρύθηκε , γιατί , ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες της , τι άνθρωποι είναι , πως σκέφτονται , πως διοικούν , ποιοί είναι οι εργαζόμενοι και άλλα στοιχεία τα οποία ενισχύουν τη δημιουργία συναισθηματικών σχέσεων .
 16. Εφαρμόσαμε ένα ακόμα πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων και πραγματοποιήσαμε Χορηγικές Εκδηλώσεις , ώστε να βρεθούμε και με αυτό τον τρόπο μπροστά στο κοινό μας .
 17. Ενσωματώσαμε στους ανθρώπους της επιχείρησης τις ανθρώπινες αξίες . Εφαρμόσαμε πλήρως το πρόγραμμα των Δημοσίων Σχέσεων Image Making .
 18. Βρίσκαμε κάθε λεπτό όλο και περισσότερους λόγους για να κάνουμε τους ανθρώπους να προσέξουν και να επιλέξουν την επιχείρηση .
 19. Στην εξυπηρέτηση των πελατών υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα ( όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζομαι ή μελετώ ) . Η αλυσίδα super market δεν είχε δώσει έμφαση στο να υπηρετούν , οι εργαζόμενοι τους πελάτες . Εδώ παρατηρούμε τον φαινόμενο του να δαπανά η επιχείρηση τεράστια ποσά σε διαφήμιση για να προσελκύσει πελάτες και όταν αυτοί έρχονται , οι υπάλληλοι με τον τρόπο τους τους λένε , « σήκω φύγε τώρα » .Τους εκπαιδεύσαμε στην αληθινή εξυπηρέτηση .
 20. Κάναμε Branding . «Χτίσαμε» την εικόνα του ονόματος . Την γεμίσαμε ιδέες  ευχάριστες , κοινωνικές , αληθινές , με αξίες , ποιότητα σε όλα τα επίπεδα , συμπαθητικότητα .
 21. Στρατηγικά κάναμε ΜΙΑ σαφή ξεκάθαρη επικοινωνιακή πρόταση στην αγορά ώστε να δημιουργήσουμε μία εικόνα ξεκάθαρη επίσης και διαφοροποιημένη .
 22. Επιμείναμε στην προσωπική επαφή του κόσμου με τους ανθρώπους μας , για να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης , κάναμε παντού στις επαφές μας καλή εντύπωση , γίναμε στρατηγικά αποδέκτες καλών σχολίων στα Μέσα Ενημέρωσης .
 23. Διαχειριζόμασταν κάθε παράπονο και κάθε κρίση , δημιουργικά ως ευκαιρία .
 24. Στρατηγικά διοργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων , με μετρήσιμα απόλυτα , κέρδη οικονομικά και στην εικόνα της αλυσίδας . Προωθητικές ενέργειες – Χορηγίες – Εσωτερικές Εταιρικές εκδηλώσεις – Σεμινάρια – Συνέδρια .

Όλα τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων μας επέστρεφαν πίσω κέρδη , στον οικονομικό τομέα και σε όλα τα επίπεδα της εικόνας και του Branding . Όλα τα οφέλη μετρήσιμα .

Στην εξυπηρέτηση των πελατών υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα ( όπως και στη συντριπτική πελιοψηφία των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζομαι ή μελετώ ) . Η αλυσίδα super market δεν είχε δώσει έμφαση στο να υπηρετούν , οι εργαζόμενοι τους πελάτες .Εδώ παρατηρούμε τον φαινόμενο του να δαπανά η επιχείρηση τεράστια ποσά σε διαφήμιση για να προσελκύσει πελάτες και όταν αυτοί έρχονται , οι υπάλληλοι με τον τρόπο τους τους λένε , « σήκω φύγε τώρα » .Τους εκπαιδεύσαμε στην αληθινή εξυπηρέτηση .

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια μας . Εκπαιδευτείτε στο να κάνετε τις επιχειρήσεις καλύτερες και ευτυχισμένες όπως και τους ανθρώπους τους .

Αναλυτικά η στρατηγική , οι τακτικές και όλες ο απαντήσεις – πρακτικά σε όλα τα πλάνα Δημοσίων Σχέσεων που έχουμε εφαρμόσει , δίνονται στα σεμινάρια μας . Πληροφορίες δείτε στη σελίδα μας εκπαίδευση ή μπείτε απ’ευθείας τώρα πατώντας στο link που ακολουθεί : http://bit.ly/nHobtM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s