Δελτίο Τύπου .

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις ( Public Relations Management http://bit.ly/pswgmL ) στο οποίο διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου και εκπαιδευτείτε στο να συντάσετε αποτελεσματικά Δελτίο Τύπου . Στο ίδιο σεμινάριο πρακτική εκπαίδευση ,στη σύνταξη άρθρων , κειμένων από σύμβουλο δημοσίων σχέσεων στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων , διοργάνωση εκδηλώσεων , σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης , χορηγικές προτάσεις , κοινωνική ευθύνη , εσωτερικές δημόσιες σχέσεις , εξυπηρέτηση πελατών - συνεργατών .

 Οδηγίες για το Δελτίο Τύπου , στη συνέχεια του άρθρου .

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις ( Public Relations Management http://bit.ly/pswgmL ) στις 24 Σεπτεμβρίου , στο οποίο διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου (Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 ).

και εκπαιδευτείτε στο να συντάσετε αποτελεσματικά Δελτίο Τύπου . Θα δείτε δελτία τύπου , θα μάθετε πως και γιατί ; συντάχθηκαν με έναν στγκεκριμένο τρόπο ,  πως δημοσιεύθηκαν στα έντυπα και θα συντάξετε δελτία τύπου ώστε να εκπαιδευτείτε όσο πιό πρακτικά γίνεται .Στο ίδιο σεμινάριο πρακτική εκπαίδευση ,στη σύνταξη άρθρων , κειμένων από σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, εκπαίδευση  στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων , διοργάνωση εκδηλώσεων , σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης , χορηγικές προτάσεις , κοινωνική ευθύνη , εσωτερικές δημόσιες σχέσεις , εξυπηρέτηση πελατών – συνεργατών .

 

 Για να δηλώσετε συμμετοχή , επικοινωνήστε με το Καριέρα :Business Seminars,Απ. Παύλου 10Α, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, Αθήνα Τηλέφωνo: 210 81.15.300 Φαξ: 210 81.15.359E-mail: info@business-seminars.gr

—————————————————————————————————————————————————

Δελτίο Τύπου .

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων κάθε επιχείρησης είναι αυτό το οποίο στέλνει τις πληροφορίες για την επιχείρηση και τους ανθρώπους της στα Μέσα Ενημέρωσης .Το Δελτίο Τύπου είναι το βασικό έγγραφο σε ένα πρόγραμμα επικοινωνίας της Επιχείρησης με τα Μέσα Ενημέρωσης .

Το Δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει τη συνέπεια των τμημάτων Δημοσίων Σχέσεων .Ένα καλά γραμμένο Δελτίο Τύπου είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη δημιουργία και διατήρηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους δημοσιογράφους .

 Είναι τέχνη το να γράψετε ένα καλό Δελτίο Τύπου .

 Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων όσο καλύτερα συντάξει το Δελτίο Τύπου τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να δημοσιευθεί σε πρισσότερα έντυπα .

 Εάν ο δημοσιογράφος δεν κατανοήσει από την αρχή τι θέλει να πεί το Δελτίο Τύπου , τότε το απορρίπτει .

 Αυτός είναι και ο βασικός λόγος όπου στα Γραφεία Τύπου , τα Δελτία Τύπου συντάσουν πρώην δημοσιογράφοι .

 Το Δελτίο Τύπου μεταφέρει πάντα είδηση .

Για να δηλώσετε συμμετοχή , επικοινωνήστε με το Καριέρα :Business Seminars,Απ. Παύλου 10Α, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, Αθήνα Τηλέφωνo: 210 81.15.300 Φαξ: 210 81.15.359E-mail: info@business-seminars.gr

Σε ποιούς τομείς μπορεί να αναφέρεται ένα Δελτίο Τύπου ; Σε ειδήσεις που αφορούν :

 • Νέα προιόντα ή ανάπτυξη προιόντων .
 • Νέες υπηρεσίες .
 • Ανακοινώσεις για μεγάλες συμφωνίες ή συμβάσεις .
 • Διορισμούς – τοποθετήσεις προσώπων .
 • Προωθητικές ενέργειες .
 • Εκδηλώσεις ( ανακοίνωση είδησης και όχι πρόσκληση ) , σεμινάρια / χορηγικές εκδηλώσεις / συνέδρια / εκθέσεις ) .
 • Ερευνητικά αποτελέσματα .

Η συγγραφή του Δελτίου Τύπου απαιτεί ειδικές γνώσεις συγγραφής . Οι μεγάλες επιχειρήσεις με καλό ονομα – εικόνα και φήμη δεν εμπιστεύονται παρά μόνο εξειδικευμένους Συμβούλους Δημοσίων Σχέσεων για τη συγγραφή των Δελτίων Τύπου .

Χρήσιμες πληροφορίες :

 

Ανάλογα με τη σπουδαιότητα και το είδος των πληροφοριών που ενδέχεται να δοθούν μετά την αποστολή του Δελτίου Τύπου είναι καλό να τοποθετούνται τα στοιχεία δύο επαγγελματιών του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων . Το πρώτο όνομα θα είναι ενός συνεργάτη με τον οποίο συχνότερα επικοινωνούν οι δημοσιογράφοι και τοποθετείται δίπλα στη φράση PressInformation και το όνομα ( συνήθως του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων ) ο οποίος θα μπορεί να απαντήσει σε κάποιες «βαθύτερες» ερωτήσεις και τοποθετείται δίπλα στη φράση Για Περισσότερες Πληροφορίες ...
 1. Μην ξεχνάτε τα βασικά στοιχεία : Ονοματεπώνυμο επικοινωνίας –διεύθυνση – email – τηλεφωνικός αριθμός και αριθμός fax .
 2. Ανάλογα με τη σπουδαιότητα και το είδος των πληροφοριών που ενδέχεται να δοθούν μετά την αποστολή του Δελτίου Τύπου είναι καλό να τοποθετούνται τα στοιχεία δύο επαγγελματιών του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων . Το πρώτο όνομα θα είναι ενός συνεργάτη με τον οποίο συχνότερα επικοινωνούν οι δημοσιογράφοι και τοποθετείται δίπλα στη φράση PressInformation και το όνομα ( συνήθως του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων ) ο οποίος θα μπορεί να απαντήσει σε κάποιες «βαθύτερες» ερωτήσεις και τοποθετείται δίπλα στη φράση Για Περισσότερες Πληροφορίες …
 3. Να αναφέρεται πάντα η φράση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πρός αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών .Καλό είναι να έχετε μία φόρμα Δελτίου Τύπου την οποία να χρησιμοποιείτε πάντα αλλάζοντας βέβαια τα στοιχεία ανά περίσταση .
 4. Μην ξεχνάτε την ημερομηνία σύνταξης του Δελτίου Τύπου .
 5. Εάν κρίνετε πως είναι απαραίτητο μπορείτε να κάνετε χρήση της δυνατότητας του ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ . Αυτό σημαίνει πως τοποθετείτε μία ημερομηνία πρίν από την οποία δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να το δημοσιεύσει .Το Εμπάργκο χρησιμοποιείται όταν μία είδηση σημαντική , παρέχεται σε Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δεν κυκλοφορούν ημερομηνιακά μαζί και με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται η ταυτόχρονη από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης δημοσίευση αυτής της είδησης .Επίσης το εμπάργκο είναι και ένα «εργαλείο» ώστε ακόμα και άν ένα Δελτίο Τύπου σταλεί ημέρες πρίν το γεγονός , να δημοσιευθεί την επιθυμητή ημερομηνία .
 6. Στα Δελτία Τύπου τα οποία αποστέλετε με mail (ηλεκτρονικά ) θα πρέπει να δίνετε την είδηση αμέσως με το πού ο δημοσιογράφος ανοίγει το mail του , με μία μικρή παράγραφο που προηγείται του Δελτίου .
Εάν κρίνετε πως είναι απαραίτητο μπορείτε να κάνετε χρήση της δυνατότητας του ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ . Αυτό σημαίνει πως τοποθετείτε μία ημερομηνία πρίν από την οποία δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να το δημοσιεύσει .Το Εμπάργκο χρησιμοποιείται όταν μία είδηση σημαντική , παρέχεται σε Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δεν κυκλοφορούν ημερομηνιακά μαζί και με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται η ταυτόχρονη από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης δημοσίευση αυτής της είδησης .Επίσης το εμπάργκο είναι και ένα «εργαλείο» ώστε ακόμα και άν ένα Δελτίο Τύπου σταλεί ημέρες πρίν το γεγονός , να δημοσιευθεί την επιθυμητή ημερομηνία .

Περιεχόμενο :

 

 1. Απαντάτε πάντα στο ερώτημα , Ποιά είναι η Είδηση του Δελτίου σας ;
 2. Απαντάτε στο ερώτημα πως το Δελτίο σας σχετίζεται με τον κάθε δημοσιογράφο στον οποίο το αποστέλετε .
 3. Δώστε πολύ μεγάλη σημασία στον τίτλο . Αποφύγετε να κάνετε χιούμορ μέσω του τίτλου ή να τοποθετείτε φράσεις δήθεν έξυπνες .
 4. Μην τοποθετείτε ποτέ τη φράση «παρακαλείσθε για τη δημοσίευση» . Μην ξεχνάτε πως πρόκειται το Δελτίο σας να γίνει δημοσιογραφικό άρθρο . Πόσα άρθρα έχετε δεί να αναφέρουν «σας παρακαλούμε διαβάστε το» .
 5. Το σημαντικό κομμάτι συνοψείστε το στην πρώτη παράγραφο . Σκεφτείτε πως εάν ο δημοσιογράφος έχει λίγο χώρο στο έντυπο του ή στο δελτίο του , θα μπορέσει να βάλει μία παράγραφο η οποία «λέει» τα πάντα .
 6. Στις επόμενες δύο παραγράφους δώστε στοιχεία για την είδηση την οποία αναφέρατε στην πρώτη παράγραφο .
 7. Στα Δελτία τα οποία στέλνετε με mail, περιλάβετε δύο αρχεία . Στο ένα θα υπάρχει περιληπτικά η είδηση και τα πλήρη στοιχεία , ώστε όταν εκτυπωθεί να μπορεί να έχει μικρό όγκο και να είναι ουσιαστικό .Στο άλλο αρχείο δώστε λεπτομέρειες για την είδηση .
 8. Έχετε κατά νού , τα διαφορετικά κοινά των δημοσιγράφων και της κοινής γνώμης στα οποία απευθύνεται το Δελτίο .
 9. Δίνετε πάντα και φωτογραφικό υλικό . Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγετε το γεγονός να τοποθετήσει ο δημοσιογράφος φωτογραφίες , άσχετες με το θέμα σας . Επιπλέον δίνετε έμφαση εσείς στα σημεία που επιθυμείτε.
 10. Μην ξεχνάτε ποτέ πως πρέπει να απαντήσετε στα έξι ερωτήματα : Ποιός ; – τι; – πού ;- πότε ;- γιατί ; – πώς ; όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά αλλά με όποια σειρά εξυπηρετεί τη σύνατξη του Δελτίου .

Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια στα οποία διδάσκω . Πιστέψτε με πως θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία .Οι Δημόσιες Σχέσεις φέρνουν αποτελέσματα στην επιχείρηση . Στα οικονομικά μεγέθη αφού κάθε επιχείρηση με καλή εικόνα και ανθρώπους με αξίες είναι πάντα η πρώτη επιλογή μας .

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια στα οποία διδάσκω . Πιστέψτε με πως θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία .Οι Δημόσιες Σχέσεις φέρνουν αποτελέσματα στην επιχείρηση . Στα οικονομικά μεγέθη αφού κάθε επιχείρηση με καλή εικόνα και ανθρώπους με αξίες είναι πάντα η πρώτη επιλογή μας .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και Ευτυχισμένους  Ανθρώπους .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο 6974313052 .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s