Εργασία στις Δημόσιες Σχέσεις . Ναι υπάρχουν θέσεις γιατί οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και ευτυχισμένους Ανθρώπους .

 Αυτό το άρθρο ίσως αλλάξει τη ζωή σας .

Αυτό το άρθρο ίσως αλλάξει τη ζωή σας .Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια μας , Δημόσιες Σχέσεις, στις 24 Σεπτεμβρίου και Image Making 26 και 27 Σεπτεμβρίου .Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , από τα πιό έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα .

Οι επιχειρήσεις αλλάζουν όπως και οι κοινωνίες . Ο κόσμος όλος είναι συνδεδεμένος . Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ευτυχισμένοι για να είναι και η επιχείρηση τους . Πρέπει να «χτίζουν» κάθε στιγμή σχέσεις εμπιστοσύνης . Να βασίζονται στο ήθος , την ειλικρίνεια , την αξιοπιστία , την εντιμότητα , τη συνέπεια. Τα στελέχη των Δημοσίων Σχέσεων φέρνουν μόνο κέρδη . Δεν κάνουν πωλήσεις προιόντων αλλά πωλούν Ευτυχία – Άριστη Εικόνα – Αξίες – Ευγένεια – Κύρος – Θαυμάσια Επικοινωνία .

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια μας , Δημόσιες Σχέσεις,  στις 24 Σεπτεμβρίου http://bit.ly/pswgmL και Image Making  26 και 27 Σεπτεμβρίου  http://bit.ly/qfqALs .

 

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , από τα πιό έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Σύμβουλος Επικοινωνίας Kiss A.E  και Kiss Fm 92,9 .

 Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Πιστέψτε με , εάν επιλέξετε το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων όχι απλά θα έχετε σίγουρα καλή και καλά αμοιβόμενη εργασία αλλά θα είστε και ευτυχισμένοι με αυτό που κάνετε .

 

Λόγω του ότι ποτέ δεν υποστηρίζω επαγγελματικά ζητήματα χωρίς αποδείξεις , διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα για την επαγγελματική δυναμική των Δημοσίων Σχέσεων .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία αξιόλογη και αξιόπιστη επαγγελματική πρόταση .

Μπορεί να έχει την ιδιότητα του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και να συναργάζεται με επιχειρήσεις παρέχοντας Συμβουλές και στρατηγικό σχεδιασμό σε Προγράμματα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ακόμα και AD-HOC ( για συγκεκριμένα προγράμματα ) .Η μορφή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με έδρα ,ένα καλό site με σαφή στρατηγική και παράθεση των υπηρεσιών Δημοσίων Σχέσεων από τον επαγγελματία . Αυτή η μορφή δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να επεκταθεί και εκτός Ελλάδος σε αγορές που «διψούν» για υπηρεσίες Δημοσίων Σχέσεων όπως όλες οι Βαλκανικές χώρες , η Κύπρος αλλά μπορεί να πετύχει και συνεργασίες με γραφεία καθιερωμένα , αξιοπρεπή και σοβαρά σε πόλεις οι οποίες χαρακτηρίζονται ως Μητροπόλεις των Δημοσίων Σχέσεων στην Ευρώπη δηλαδή Βρυξέλλες και Λονδίνο .Στις Βρυξέλλες ειδικά δραστηριοποιούνται εκατοντάδες γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και χιλιάδες επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , σχεδιάζοντας Προγράμματα lobbying ( δηλαδή άσκηση επιρροής όταν λαμβάνονται αποφάσεις για νόμους , βλέπετε βιβλίο Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , Γιώργος Παπατριανταφύλλου 2008 – υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για το Lobbying http://bit.ly/jFSkEG ) καθώς οι Βρυξέλλες είναι το κέντρο αποφάσεων για τις Ευρωπαικές Κυβερνήσεις καθώς είναι η έδρα της Ευρωπαικής Ένωσης . Οι αμοιβές των στελεχών Δημοσίων Σχέσεων στις Βρυξέλλες , είναι σε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ! ( επίσημα στοιχεία 2700 εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων – Lobbying , 15000 στελέχη Δημοσίων Σχέσεων , δαπανηθέντα ποσά ανά έτος 60- 90 εκατομμύρια ευρώ . Τα στοιχεία αυτά δημοσιέυονται στο φύλλο Οικονομία της Ελευθεροτυπίας ) .

Ένας επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις :

  1. Mπορεί να προσληφθεί στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων οποιασδήποτε επιχείρησης έχει αντίστοιχο τμήμα ή αυτό βρίσκεται υπό δημιουργία . Στην Ελλάδα πολλές επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη Δημοσίων Σχέσεων αλλά δεν βρίσκουν επαγγελματίες που να γνωρίζουν ακριβώς τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις . Οι επιχειρήσεις «καίγονται» για καταρτισμένους επαγγελματίες που να σχεδιάζουν στρατηγικά και αποτελεσματικά Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων .

2. Μπορεί να προσληφθεί σε εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων . Στην Ελλάδα μπορείτε να εντοπίσετε τις εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων μεταξύ άλλων και στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΕ ( Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας ) www.edee.gr στο κομμάτι Τομείς ΕΔΕΕ – Τομέας Δημοσίων Σχέσεων ή και απευθείας στο www.publicrelations.gr . Θα δείτε τις 20  εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων μέλη της ΕΔΕΕ . Για να εντοπίσετε περισσότερες εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων μπορείτε να τις αναζητήσετε στους Οδηγούς Δημοσιότητας .

3. Μπορεί να έχει την ιδιότητα του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και να συναργάζεται με επιχειρήσεις παρέχοντας Συμβουλές και στρατηγικό σχεδιασμό σε Προγράμματα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ακόμα και AD-HOC ( για συγκεκριμένα προγράμματα ) .Η μορφή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με έδρα ,ένα καλό site με σαφή στρατηγική και παράθεση των υπηρεσιών Δημοσίων Σχέσεων από τον επαγγελματία . Αυτή η μορφή δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να επεκταθεί και εκτός Ελλάδος σε αγορές που «διψούν» για υπηρεσίες Δημοσίων Σχέσεων όπως όλες οι Βαλκανικές χώρες , η Κύπρος αλλά μπορεί να πετύχει και συνεργασίες με γραφεία καθιερωμένα , αξιοπρεπή και σοβαρά σε πόλεις οι οποίες χαρακτηρίζονται ως Μητροπόλεις των Δημοσίων Σχέσεων στην Ευρώπη δηλαδή Βρυξέλλες και Λονδίνο .Στις Βρυξέλλες ειδικά δραστηριοποιούνται εκατοντάδες γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και χιλιάδες επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , σχεδιάζοντας Προγράμματα lobbying ( δηλαδή άσκηση επιρροής όταν λαμβάνονται αποφάσεις για νόμους , βλέπετε βιβλίο Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , Γιώργος Παπατριανταφύλλου  2008  – υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για το Lobbying http://bit.ly/jFSkEG ) καθώς οι Βρυξέλλες είναι το κέντρο αποφάσεων για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις  αφού  είναι η έδρα της Ευρωπαικής Ένωσης . Οι αμοιβές των στελεχών Δημοσίων Σχέσεων στις Βρυξέλλες , είναι σε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ! ( επίσημα στοιχεία 2700 εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων – Lobbying , 15000 στελέχη Δημοσίων Σχέσεων , δαπανηθέντα ποσά ανά έτος 60- 90 εκατομμύρια ευρώ . Τα στοιχεία αυτά δημοσιέυονται στο φύλλο Οικονομία της Ελευθεροτυπίας ) .Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων σε Βρυξέλλες και Λονδίνο αναζητούν «σύνδεση» με επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων σε Ευρωπαικές πόλεις μεταξύ αυτών και στην Αθήνα , ώστε να αναλύουν το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον τους για να σχεδιάζουν πιό αποτελεσματικά προγράματα επιρροής ( Lobbying ) .

4 . Μπορεί να ιδρύσει εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , με οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί και εξυπηρετείται η επένδυση του .Απευθύνει προτάσεις σε επιχειρήσεις με συγκεκριμένη στρατηγική και πλήρεις φακέλους προτάσεων .

5 . Μπορεί ένας επαγγελματίας Δημοσίων Σχέσεων να συνάψει συμφωνίες με καλά γραφεία Δημοσίων Σχέσεων εντός ή εκτός Ελλάδος και να συνεργάζεται μαζί τους AD – HOC , δηλαδή ο επαγγελματίας δίνει στο γραφείο τις δυνατότητες των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ( π.χ στρατηγική διοργάνωση εκδηλώσεων ή image making ή crisis communication management ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ) και το γραφείο εκθέτει τις υπηρεσίες αυτές στους συνεργάτες και πελάτες του οι οποίοι επιλέγουν ποιές ταιριάζουν στις ανάγκες τους .

5. Μπορεί ένας επαγγελματίας Δημοσίων Σχέσεων να συνάψει συμφωνίες με καλά γραφεία Δημοσίων Σχέσεων εντός ή εκτός Ελλάδος και να συνεργάζεται μαζί τους AD – HOC , δηλαδή ο επαγγελματίας δίνει στο γραφείο τις δυνατότητες των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ( π.χ στρατηγική διοργάνωση εκδηλώσεων ή image making ή crisis communication management ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ) και το γραφείο εκθέτει τις υπηρεσίες αυτές στους συνεργάτες και πελάτες του οι οποίοι επιλέγουν ποιές ταιριάζουν στις ανάγκες τους .

Προοπτικές :

Οι προοπτικές του επαγγέλματος των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα είναι σπουδαίες . Αυτό γιατί η τάση παγκοσμίως είναι στην ενσωμάτωση των ανθρωπίνων αξιών στις επιχειρήσεις , ειδικότητα των επαγγελματιών των Δημοσίων Σχέσεων .

Στο εξωτερικό οι Δημόσιες Σχέσεις σε κάθε επιχείρηση είναι αναπόσταστο κομμάτι τους και συμβάλουν στην οικονομική τους επιτυχία .Το όνομα και η εικόνα των Δημοσίων Σχέσεων τώρα βελτιώνονται και στην Ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα να αναζητούνται στελέχη .

Επιπλέον οι Δημόσιες Σχέσεις  κάνουν την επιχείρηση να πουλά .

Πουλά γιατί έχει καλή εικόνα , γιατί οι υπάλληλοι της είναι όλοι ευγενικοί και οι αγαπημένοι των πελατών , γιατί διαχειρίστηκε θαυμάσια μία κρίση , γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης είναι θετικά πρός αυτήν επειδή τα έπεισε πως είναι μια αξιόλογη επιχείρηση , πουλά γιατί έχει στρατηγική σαφή και όραμα .

Οι Δημόσιες Σχέσεις  δαπανούν  μόνο με οφέλη και αποτελεσματικότητα τα κονδύλια για την επικοινωνία .

Οι Δημόσιες Σχέσεις σε κάθε επιχείρηση καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος υπηρεσιών :

Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις .

Εταιρική Εικόνα – Εταιρική Φήμη .

Κοινωνική Ευθύνη .

Σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης .

Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων .

Lobbying .

Διοργάνωση Εκδηλώσεων .

Image Making .

Στρατηγική – εταιρική κουλτούρα .

Εκπαίδευση .

Εξυπηρέτηση πελατών .

Branding .

Χορηγίες .

Public Affairs.

Διεθνείς Σχέσεις .

Έρευνα – σχεδιασμός .

Χρηματοιοκονομικές Σχέσεις .

Εταιρική Ταυτότητα .

Οι Δημόσιες Σχέσεις σε κάθε επιχείρηση καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος υπηρεσιών .

Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων έχει πολλές δυνατότητες και επαγγελματικές εφαρμογές στη διάθεση του .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένα απαραίτητο “εργαλείο” σε κάθε επιχείρηση .

Αμοιβές :

  •   Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων αμοίβεται με μισθό εντός επιχείρησης .

Ανάλογα το Πρόγραμμα το οποίο σχεδιάζει πόσες ώρες θα εργαστεί και πόσους πόρους θα χρειαστεί .

Στις AD – HOC αναθέσεις κοστολογεί το πρόγραμμα στο οποίο θα εργαστεί .

Με συμφωνίες οι οποίες προκύπτουν απο την ανάπτυξη σχεδιασμού Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, με πολύμηνης ή πολυετούς διάρκειας συμβόλαια .

Μόνο Κέρδη .

Οι επιχειρήσεις πρέπει να κερδοφορούν . Πολλές φορές το επιχειρηματικό κέρδος δαιμονοποιείται . Τα κέρδη μίας επιχείρησης δεν είναι κακό . Κακό είναι να βγαίνουν ανήθικα .

Εδώ οι Δημόσιες Σχέσεις συμβάλουν τα μέγιστα καθώς η κεντρική λογική αυτού του επαγγέλματος είναι η Ηθική και η ενσωμάτωση αξιών , δηλαδή οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν τους ανθρώπους κάθε επιχείρησης να λειτουργούν με Ηθική – Ειλικρίνεια – Συνέπεια – Υπευθυνότητα – Σοβαρότητα – Ακεραιότητα – Πάθος .

Όταν κάθε επιχείρηση ζεί και αναπνέει με αυτές τις αξίες τα κέρδη είναι απολύτως ορατά .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν παράγουν επικοινωνία φανταστική . Δηλαδή ο επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις δεν λέει «…φαντάζομαι πως θα έχουμε μία καλή εικόνα….» όχι .

Οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν την επιχείρηση να πουλά . Πουλά γιατί έχει καλή εικόνα , γιατί οι υπάλληλοι της είναι όλοι ευγενικοί και οι αγαπημένοι των πελατών , γιατί διαχειρίστηκε θαυμάσια μία κρίση , γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης είναι θετικά πρός αυτήν επειδή τα έπεισε πως είναι μια αξιόλογη επιχείρηση .

Οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν την επιχείρηση να πουλά . ΤΕΛΟΣ .

Πουλά γιατί έχει καλή εικόνα , γιατί οι υπάλληλοι της είναι όλοι ευγενικοί και οι αγαπημένοι των πελατών , γιατί διαχειρίστηκε θαυμάσια μία κρίση , γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης είναι θετικά πρός αυτήν επειδή τα έπεισε πως είναι μια αξιόλογη επιχείρηση .

Στις Δημόσιες Σχέσεις δεν σχεδιάζουμε καμμία εκδήλωση εάν αυτή δεν έχει απολύτως συγκεκρμένα κέρδη . Δεν διοργανώνουμε καμμία εκδήλωση ……γιατί , ΕΤΣΙ ( σε πολλές περιπτώσεις έχω ρωτήσει στελέχη γιτί πραγματοποιούν μία εκδήλωση και η απάντηση είναι «……..γιατί έτσι γίνεται πάντα» ). Όταν μία εκδήλωση δεν έχει στόχο να αποκομίσει συγκεκριμένα οφέλη ή σε χρήματα ή σε μεταβολή δεικτών εικόνας , τότε δεν υπάρχει κανένα κέρδος ,συνεπώς  όσα χρήματα δαπανώνται είναι εντελώς πεταμένα στα άχρηστα  .

Αν μία επικοινωνιακή καμπάνια δεν φέρνει με κάθε τρόπο πελάτες – επενδυτές – συνεργάτες κ.τ.λ.π στην επιχείρηση,  είναι ΑΧΡΗΣΤΗ .

Οι Δημόσιες Σχέσεις ανεβαίνουν παγκοσμίως γιατί κάνουν τους ανθρώπους να επενδύουν με κάθε τρόπο στις επιχειρήσεις .

Για να υπάρχει μία επιχείρηση πρέπει να κερδοφορεί , να βγάζει χρήματα και ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων αμοίβεται καλά γιατί ξέρει πως το πετυχαίνει αυτό η επιχείρηση .Για την ακρίβεια ξέρει πως να κάνει μία επιχείρηση να ζεί και να αναπνέει για τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνεί να κάνει τα πάντα γιαυτούς , να λύνει τα προβλήματα τους , να είναι μέρα – νύχτα κοντά τους με συνέπεια , να λέει την αλήθεια , να αγαπά τους ανθρώπους .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δίνουν πολλούς λόγους στους ανθρώπους για να επενδύουν σε μία επιχείρηση .Δηλαδή δεν δίνουμε μία τέλεια εικόνα σε μία επιχείρηση εάν αυτή η εικόνα δεν φέρνει επενδυτές .

Οι Δημόσιες Σχέσεις εξηγούν γιατί πρέπει να επενδύσει κάποιος σε μία επιχείρηση .

Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι αγαπημένη επιχείρηση αν αυτό δεν μεταφράζεται σε επενδυτική εμπιστοσύνη .

Ο επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις βάζει στόχους , δεν πάει στην τύχη για να πάρει τα χρήματα της επιχείρησης . Λειτουργεί πάντα με στρατηγική .

Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι αγαπημένη επιχείρηση αν αυτό δεν μεταφράζεται σε επενδυτική εμπιστοσύνη .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι ασαφείς είναι σαφέστατες .

Η εικόνα που δημιουργούν είναι απόλυτα συνηφασμένη με τη στρατηγική και τη δημιουργία κερδών σε όλα τα επίπεδα .

Οι Δημόσιες Σχέσεις σχετίζονται άμεσα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κέρδος των επειχηρήσεων .

Οι Δημόσιες Σχέσεις ανεβαίνουν , ζητούνται στελέχη , πληρώνονται καλά γιατί δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και Ευτυχισμένους Ανθρώπους .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s