
Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις αλλά λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .
Στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης αλλά και πολλών επαγγελματιών και επιχειρηματιών δυστυχώς η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων είναι παρερμηνευμένη .
Λανθασμένα , επαγγελματίες στην υποδοχή κυρίως κέντρων διασκέδασης ή επαγγελματίες στην συνοδεία και τοποθέτηση προσκεκλημένων σε εκδηλώσεις στις θέσεις τους ( μέτρ ή αντίστοιχες ειδικότητες ) αυτοαποκαλούνται ως υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων μία ταύτιση που δημιουργεί φοβερή σύγχηση για το είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .
Οι επαγγελματίες αυτοί μπορεί να είναι αξιοπρεπείς αλλά ΔΕΝ είναι Δημόσιες Σχέσεις .ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ .
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Οι Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων ερευνούν – μελετούν – αναλύουν και παράγουν στρατηγικό σχεδιασμό για οποιαδήποτε δραστηριότητα τους .

Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να χαμογελούν διαρκώς και να πηγαίνουν από τραπέζι σε τραπέζι ( κυρίως σε εταιρικές εκδηλώσεις ) να πιάνουν κουβέντα ( χωρίς βέβαια να υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για τη δραστηριότητα τους αυτή ) και να ακούγεται η φράση πως αυτοί οι επαγγελματίες κάνουν Δημόσιες Σχέσεις . Μπορεί να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο , αλλά σίγουρα ΟΧΙ με τις Δημόσιες Σχέσεις . Πρώτα απ’όλα το ρήμα κάνω δεν χρησιμοποιείται ποτέ για την πρακτική εκτέλεση της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων , διότι δεν κάνουμε κάτι αλλά σχεδιάζουμε και εκτελούμε .

Σε πολλές επιχειρήσεις ( των οποίων έχω μελετήσει ερευνητικά την οργανωτική δομή ) οι Δημόσιες Σχέσεις χρησιμοποιούνται λάθος . Οι υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων εκτελούν τυπικά καθήκοντα εσωτερικά στην επιχείρηση και στο εξωτερικό περιβάλλον , όπως το να τηλεφωνούν για να διασταυρώσουν στοιχεία επικοινωνίας ή να κλείνουν ραντεβού σε Υπεύθυνους τμημάτων ή να κανονίζουν τα restaurant για τα γεύματα εργασίας , εργασίες και αρμοδιότητες των στελεχών Γραμματειακής Υποστήριξης .
Ενώ αντίθετα και σύμφωνα με τα καταστατικά όλων των επιστημονικών σωματείων των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως και της IPRA ( International Public Relations Association ) οι Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων εργάζονται στρατηγικά στη διαμόρφωση της εταιρικής εικόνας και εταιρικής φήμης , στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης , στην εφαρμογή επικοινωνιακών δομών , διενεργούν και αναλύουν κοινωνικές – ποιοτικές ερευνητικές διαδικασίες τάσεων και στάσεων , εξανθρωπίζουν τις επιχειρήσεις με την ενσωμάτωση ανθρωποκεντρικού μοντέλου λειτουργίας και στο οργανόγραμμα βρίσκονται ως ανεξάρτητη διεύθυνση ( και όχι μέσα στο Μarketing , τεράστιο λάθος , καθώς όλα τα επιστημονικά σωματεία παγκοσμίως , Δημοσίων Σχέσεων και Μarketing , διαχωρίζουν αυτές τις δύο υπηρεσίες . Ναι μεν συνεργάζονται αλλά δεν ταυτίζονται . Οι Δημόσιες Σχέσεις απευθύνονται στον κοινωνικό άνθρωπο ενώ το Μarketing στον εμπορικό ) , δίπλα στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο και συμβουλεύουν ενώ παράλληλα σχεδιάζουν τη στρατηγική .

Στην Ελλάδα κάποιες εταιρείες δήθεν Δημοσίων Σχέσεων χωρίς καμία απολύτως στρατηγική εφαρμογή , αναφέρουν πως «κάνουν» Δημόσιες Σχέσεις γιατί θα προσφέρουν δωρεάν διαφήμιση ή διαθέτουν λίστες γνωριμιών επιχειρήματα και τα δύο επιεικώς ευτελή , για την ιστορία της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων η οποία ούτε διαφήμιση είναι ( πόσο μάλλον δωρεάν ) αλλά δημοσιότητα και ούτε χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας «γνωριμίες» για να σχεδιάσει Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων αλλά αξίες , ήθος – συνέπεια – αξιοπιστία για να ανοίγει διαρκώς νέους καινοτόμους δρόμους και να προσελκύει νέες ομάδες κοινών , συνεχώς .
Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων έχει λαμπρή ιστορία και από αυτήν προέκυψε όλο το σύγχρονο Management .Δείτε το άρθρο μας στον πυρήνα των Δημοσίων Σχέσεων http://bit.ly/kQviuC θα σας σοκάρει .
Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια μας , Δημόσιες Σχέσεις, στις 24 Σεπτεμβρίου http://bit.ly/pswgmL και Image Making 27 και 28 Σεπτεμβρίου http://bit.ly/qfqALs .
Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , από τα πιό έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Σύμβουλος Επικοινωνίας Kiss A.E και Kiss Fm 92,9 .
Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Σεμινάριο
Image Making :
Δευτέρα
26 και Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 :
Διδάσκει ο
Γιώργος Παπατριανταφύλλου .
Η
επαγγελματική μας επιτυχία κρίνεται απο την εικόνα την οποία εκπέμπουμε. Δηλαδή
από την άποψη και την γνώμη που έχουν οι συνεργάτες μας , οι πελάτες μας , οι
συνάδελφοι μας και οι διοικούντες για εμάς .Η εικόνα μας είναι το σημαντικότερο
περιουσιακό στοιχείο μας. Σκεφτείτε απλά πόσες φορές έχετε ματαιώσει μία
συνεργασία σας λόγω του ότι ο επαγγελματίας δεν σας εμπνέει ! Επί της ουσίας
δεν έχετε γι’αυτόν καλή εικόνα .
Το σεμινάριο
Image Making , θα σας οδηγήσει με ακρίβεια , με
έναν συγκεκριμένο τρόπο να διαμορφώνεται τη δική σας εικόνα , των συνεργατών
και πελατών σας αλλά και παράλληλα να διαβάζετε τους ανθρώπους ώστε με
αποτελεσματικότητα να τους αποκωδικοποιείτε .
Στην εποχή
μας η εικόνα και η φήμη των προσωπικοτήτων σε κάθε επάγγελμα , σε κάθε βαθμίδα
διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο και καθορίζει σε υψηλότατο βαθμό την
επιτυχημένη επικοινωνία αυτών . Η διαμόρφωση προσωπικότητας – Image Making – οδηγεί στη δημιουργία χαρισματικών
προσωπικοτήτων με αποτελεσματικότητα στις επικοινωνιακές τους δράσεις .
Σκοπός του
Σεμιναρίου
Να
εκπαιδευτεί Πρακτικά κάθε συμμετέχουσα και κάθε συμμετέχων , στην τεχνική της
δημιουργίας της εμφάνισης ενός ατόμου και των χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς
του κατά τρόπο τέτοιον ώστε να πετυχαίνει τη στρατηγική του στο επαγγελματικό –
κοινωνικό και πολιτικό πεδίο .
Σε ποιους
απευθύνεται
• Σε
πολιτικούς .
• Στελέχη
επιχειρήσεων .
• Προέδρους
/ ιδιοκτήτες εταιρειών .
• Πωλητές .
• Πωλητές
λιανεπορίου .
• Αθλητές .
• Υποψηφίους
σε αρχαιρεσίες τοπικού χαρακτήρα ή σωματείων .
• Στελέχη
ασφαλιστικών εταιρειών .
• Στελέχη
τομέων επικοινωνίας .
• Γραμματείς
.
• Στελέχη
του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Και βέβαια
σε όλους τους επαγγελματίες της επικοινωνίας οι οποίοι συνεργάζεστε
επαγγελματικά με όλες αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες ως Image Makers .
Δείτε τη
θεματολογία του σεμιναρίου στο http://bit.ly/qpmyoi
Για
πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
Business
Seminars
Σεμινάρια
Προσωπικής Ανάπτυξης και Εξειδίκευσης!
Απ. Παύλου
10Α, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, Αθήνα΄
Τηλέφωνo:
210 81.15.300
Φαξ:
210 81.15.359
E-mail: info@business-seminars.gr