Η υποδοχή δεν είναι Δημόσιες Σχέσεις . Αυτή η ταύτιση είναι τεράστιο λάθος .

Λανθασμένα , επαγγελματίες στην υποδοχή κυρίως κέντρων διασκέδασης ή επαγγελματίες στην συνοδεία και τοποθέτηση προσκεκλημένων σε εκδηλώσεις στις θέσεις τους ( μέτρ ή αντίστοιχες ειδικότητες ) αυτοαποκαλούνται ως υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων μία ταύτιση που δημιουργεί φοβερή σύγχηση για το είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .

Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις αλλά λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .

Στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης αλλά και πολλών επαγγελματιών και επιχειρηματιών δυστυχώς η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων είναι παρερμηνευμένη .

Λανθασμένα , επαγγελματίες στην υποδοχή κυρίως κέντρων διασκέδασης ή επαγγελματίες στην συνοδεία και τοποθέτηση προσκεκλημένων σε εκδηλώσεις στις θέσεις τους ( μέτρ ή αντίστοιχες ειδικότητες )  αυτοαποκαλούνται ως υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων μία ταύτιση που δημιουργεί φοβερή σύγχηση για το είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .

Οι επαγγελματίες αυτοί μπορεί να είναι  αξιοπρεπείς αλλά ΔΕΝ είναι Δημόσιες Σχέσεις .ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Οι Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων ερευνούν – μελετούν – αναλύουν και παράγουν στρατηγικό σχεδιασμό για οποιαδήποτε δραστηριότητα τους .

βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να χαμογελούν διαρκώς και να πηγαίνουν από τραπέζι σε τραπέζι ( κυρίως σε εταιρικές εκδηλώσεις ) να πιάνουν κουβέντα ( χωρίς βέβαια να υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για τη δραστηριότητα τους αυτή ) και να ακούγεται η φράση πως αυτοί οι επαγγελματίες κάνουν Δημόσιες Σχέσεις . Μπορεί να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο , αλλά σίγουρα ΟΧΙ με τις Δημόσιες Σχέσεις .

Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να χαμογελούν διαρκώς και να πηγαίνουν από τραπέζι σε τραπέζι ( κυρίως σε εταιρικές εκδηλώσεις ) να πιάνουν κουβέντα ( χωρίς βέβαια να υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για τη δραστηριότητα τους αυτή ) και να ακούγεται η φράση πως αυτοί οι επαγγελματίες κάνουν Δημόσιες Σχέσεις . Μπορεί να ασχολούνται με  οτιδήποτε άλλο , αλλά σίγουρα ΟΧΙ με τις Δημόσιες Σχέσεις . Πρώτα απ’όλα το ρήμα κάνω δεν χρησιμοποιείται ποτέ για την πρακτική εκτέλεση της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων , διότι δεν κάνουμε κάτι αλλά σχεδιάζουμε και εκτελούμε .

Σε πολλές επιχειρήσεις ( των οποίων έχω μελετήσει ερευνητικά την οργανωτική δομή ) οι Δημόσιες Σχέσεις χρησιμοποιούνται λάθος . Οι υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων εκτελούν τυπικά καθήκοντα εσωτερικά στην επιχείρηση και στο εξωτερικό περιβάλλον , όπως το να τηλεφωνούν για να διασταυρώσουν στοιχεία επικοινωνίας ή να κλείνουν ραντεβού σε Υπεύθυνους τμημάτων ή να κανονίζουν τα restaurant για τα γεύματα εργασίας , εργασίες και αρμοδιότητες των στελεχών Γραμματειακής Υποστήριξης .

Σε πολλές επιχειρήσεις ( των οποίων έχω μελετήσει ερευνητικά την οργανωτική δομή ) οι Δημόσιες Σχέσεις χρησιμοποιούνται λάθος . Οι υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων εκτελούν τυπικά καθήκοντα εσωτερικά  στην επιχείρηση και στο εξωτερικό περιβάλλον , όπως το να τηλεφωνούν για να διασταυρώσουν στοιχεία επικοινωνίας ή να κλείνουν ραντεβού σε Υπεύθυνους τμημάτων ή να κανονίζουν τα restaurant για τα γεύματα εργασίας , εργασίες και αρμοδιότητες των στελεχών Γραμματειακής Υποστήριξης .

Ενώ αντίθετα και σύμφωνα με τα καταστατικά  όλων των επιστημονικών σωματείων των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως και της IPRA ( International Public Relations Association ) οι Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων εργάζονται στρατηγικά στη διαμόρφωση της εταιρικής εικόνας και εταιρικής φήμης , στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης , στην εφαρμογή επικοινωνιακών δομών , διενεργούν και αναλύουν κοινωνικές – ποιοτικές ερευνητικές διαδικασίες τάσεων και στάσεων , εξανθρωπίζουν τις επιχειρήσεις με την ενσωμάτωση ανθρωποκεντρικού μοντέλου λειτουργίας και στο οργανόγραμμα βρίσκονται ως ανεξάρτητη διεύθυνση ( και όχι μέσα στο Μarketing , τεράστιο λάθος , καθώς όλα τα επιστημονικά σωματεία παγκοσμίως , Δημοσίων Σχέσεων και Μarketing , διαχωρίζουν αυτές τις δύο υπηρεσίες . Ναι μεν συνεργάζονται αλλά δεν ταυτίζονται . Οι  Δημόσιες Σχέσεις απευθύνονται στον κοινωνικό άνθρωπο ενώ το Μarketing στον εμπορικό )  , δίπλα στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο και συμβουλεύουν ενώ παράλληλα σχεδιάζουν τη στρατηγική .

Στην Ελλάδα κάποιες εταιρείες δήθεν Δημοσίων Σχέσεων χωρίς καμία απολύτως στρατηγική εφαρμογή , αναφέρουν πως «κάνουν» Δημόσιες Σχέσεις γιατί θα προσφέρουν δωρεάν διαφήμιση ή διαθέτουν λίστες γνωριμιών επιχειρήματα και τα δύο επιεικώς ευτελή , για την ιστορία της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων .

Στην Ελλάδα κάποιες εταιρείες δήθεν Δημοσίων Σχέσεων χωρίς καμία απολύτως στρατηγική εφαρμογή , αναφέρουν πως «κάνουν» Δημόσιες Σχέσεις γιατί θα προσφέρουν δωρεάν διαφήμιση ή διαθέτουν λίστες γνωριμιών επιχειρήματα και τα δύο επιεικώς ευτελή ,  για την ιστορία της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων η οποία ούτε διαφήμιση είναι ( πόσο μάλλον δωρεάν ) αλλά δημοσιότητα και ούτε χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας «γνωριμίες» για να σχεδιάσει Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων αλλά αξίες , ήθος – συνέπεια – αξιοπιστία για να ανοίγει διαρκώς νέους καινοτόμους δρόμους  και να προσελκύει  νέες ομάδες κοινών , συνεχώς .

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων έχει λαμπρή ιστορία και από αυτήν προέκυψε όλο το σύγχρονο Management .Δείτε το άρθρο μας στον πυρήνα των Δημοσίων Σχέσεων  http://bit.ly/kQviuC θα σας σοκάρει .

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια μας , Δημόσιες Σχέσεις,  στις 24 Σεπτεμβρίου http://bit.ly/pswgmL και Image Making  27 και 28 Σεπτεμβρίου  http://bit.ly/qfqALs .

 

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , από τα πιό έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Σύμβουλος Επικοινωνίας Kiss A.E  και Kiss Fm 92,9 .

Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

Τι είναι το Image Making ?Ψυχολογία και Εικόνα .Το Image Making είναι το Α και το Ω της επαγγελματικής μας ( και όχι μόνο ) επιτυχίας .Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων , εστιάζει σε δύο κύριους τομείς την εργασία του .Στα χαρακτηριστικά της ψυχολογίας του ανθρώπου και στην εικόνα του .Η ψυχολογία μας , η συμπεριφορά μας και η εικόνα μας καθορίζουν την επαγγελματική μας πορεία και τη ζωή μας ευρύτερα .Σκεφτείτε πως οι συναλλαγές σας και οι επιλογές σας έχουν επηρρεαστεί από τα δύο αυτά χαρακτηριστικά των ανθρώπων με τους οποίους έχετε συνεργαστεί .

Σεμινάριο
Image Making :

Δευτέρα
26 και Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 :

Διδάσκει ο
Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

Η
επαγγελματική μας επιτυχία κρίνεται απο την εικόνα την οποία εκπέμπουμε. Δηλαδή
από την άποψη και την γνώμη που έχουν οι συνεργάτες μας , οι πελάτες μας , οι
συνάδελφοι μας και οι διοικούντες για εμάς .Η εικόνα μας είναι το σημαντικότερο
περιουσιακό στοιχείο μας. Σκεφτείτε απλά πόσες φορές έχετε ματαιώσει μία
συνεργασία σας λόγω του ότι ο επαγγελματίας δεν σας εμπνέει ! Επί της ουσίας
δεν έχετε γι’αυτόν καλή εικόνα .

Το σεμινάριο
Image Making , θα σας οδηγήσει με ακρίβεια , με
έναν συγκεκριμένο τρόπο να διαμορφώνεται τη δική σας εικόνα , των συνεργατών
και πελατών σας αλλά και παράλληλα να διαβάζετε τους ανθρώπους ώστε με
αποτελεσματικότητα να τους αποκωδικοποιείτε .

Στην εποχή
μας η εικόνα και η φήμη των προσωπικοτήτων σε κάθε επάγγελμα , σε κάθε βαθμίδα
διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο και καθορίζει σε υψηλότατο βαθμό την
επιτυχημένη επικοινωνία αυτών . Η διαμόρφωση προσωπικότητας – Image Making – οδηγεί στη δημιουργία χαρισματικών
προσωπικοτήτων με αποτελεσματικότητα στις επικοινωνιακές τους δράσεις .

Σκοπός του
Σεμιναρίου

Να
εκπαιδευτεί Πρακτικά κάθε συμμετέχουσα και κάθε συμμετέχων , στην τεχνική της
δημιουργίας της εμφάνισης ενός ατόμου και των χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς
του κατά τρόπο τέτοιον ώστε να πετυχαίνει τη στρατηγική του στο επαγγελματικό –
κοινωνικό και πολιτικό πεδίο .

Σε ποιους
απευθύνεται

• Σε
πολιτικούς .

• Στελέχη
επιχειρήσεων .

• Προέδρους
/ ιδιοκτήτες εταιρειών .

• Πωλητές .

• Πωλητές
λιανεπορίου .

• Αθλητές .

• Υποψηφίους
σε αρχαιρεσίες τοπικού χαρακτήρα ή σωματείων .

• Στελέχη
ασφαλιστικών εταιρειών .

• Στελέχη
τομέων επικοινωνίας .

• Γραμματείς
.

• Στελέχη
του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Και βέβαια
σε όλους τους επαγγελματίες της επικοινωνίας οι οποίοι συνεργάζεστε
επαγγελματικά με όλες αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες ως Image Makers .

Δείτε τη
θεματολογία του σεμιναρίου στο http://bit.ly/qpmyoi

Για
πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Business
Seminars

Σεμινάρια
Προσωπικής Ανάπτυξης και Εξειδίκευσης!

Απ. Παύλου
10Α, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, Αθήνα΄

Τηλέφωνo:
210 81.15.300

Φαξ:
210 81.15.359

E-mail: info@business-seminars.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s