Στις Δημόσιες Σχέσεις φέρνουμε στις επιχειρήσεις κέρδη , όχι δικαιολογίες πως η αγορά είναι χάλια .

Στις επιχειρήσεις οι περισσότερες λύσεις που προτείνονται για επικοινωνία από έμπειρα δήθεν στελέχη είναι διάρκειας λίγων ημερών

Δηλώστε  συμμετοχή στα σεμινάρια του Γιώργου Παπατριανταφύλλου :

1.     Event Management ( Διοργάνωση Εκδηλώσεων ) http://bit.ly/pz1o50  στις 22 Οκτωβρίου 2011 .

2.   Ραδιοφωνική Παραγωγή:   Ραδιοφωνική Παραγωγή – Ραδιοφωνική Δομή ( όλη η στρατηγική επικοινωνία ενός Ρ/Σ και μίας Ραδιοφωνικής παραγωγής ) στις 19 Νοεμβρίου .

Πληροφορίες και έγκαιρη κράτηση θέσεων στην εταιρεία Καριέρα ( Kariera business seminars ) , στο 210 81.15.300 κες Κοροβέση Μαρία και Αγγελική Παναγιώτου . 

Διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου , Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 και στην Kiss AE και παραγωγός στον Kiss Fm 92,9 .

 Συγγραφέας των Best Seller βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων, εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα , εκδόσεις Σταμούλης 2011 .

———————————————————————————————————————-

Το άρθρο .

Στις Δημόσιες Σχέσεις πιστεύουμε πως αν θές πραγματικά να βοηθήσεις έναν φτωχό μην του δώσεις ένα κομμάτι ψωμί σήμερα γιατί αύριο πάλι θα πεινά . Κάντον να δεί πως μπορεί να αλλάξει τη ζωή του .

Στις επιχειρήσεις οι περισσότερες λύσεις που προτείνονται για επικοινωνία από έμπειρα δήθεν στελέχη είναι λύσεις διάρκειας λίγων ημερών . Κάποια promotion χωρίς στόχους , κάποιες εκδηλώσεις για να δικαιολογήσουν αυτά τα στελέχη το μισθό τους ή την αμοιβή τους .Εμείς αυτό που λέμε είναι πως συμβαίνουν δύο πράγματα :

1. ή είναι ερασιτέχνες .

2. ή δεν έχουν όρεξη να εργαστούν .

Οι Δημόσιες Σχέσεις προτείνουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε κάθε επιχείρηση σύμφωνα με το οποίο αλλάζουν τα πάντα , προστίθονται αξίες – όραμα – στρατηγική , φέρνουμε κέρδη και μόνιμα την ευτυχία στις ίδιες τις επιχειρήσεις και στους ανθρώπους τους .

Στις Δημόσιες Σχέσεις έχουμε σαφέστατη στρατηγική όπως όταν πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο .

 

Στις Δημόσιες Σχέσεις κάθε Πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων φέρνει κέρδη γιατί υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο απαντά σε δύο ερωτήματα επίσης :

  1. Γιατί σχεδίασα και υλοποιώ αυτό το πρόγραμμα .
  2. Τι κέρδη θα έχει για την επιχείρηση . Οικονομικά ; στη εικόνα και τη φήμη ; θα προσελκύσει επενδύσεις ; θα παρακινήσει τους ανθρώπους της επιχείρησης ; ΤΙ;;;;;;;;

Γιατί οι εργαζόμενοι σε τμήματα επικοινωνίας επιδίδονται στο να εκτελούν εντελώς τυπικά και διαδικαστικά την εργασία της επικοινωνίας κάνοντας κακή δουλειά ;

Στις Δημόσιες Σχέσεις έχουμε σαφέστατη στρατηγική όπως όταν πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο . Όταν φτάνετε , δεν γνωρίζετε ΠΟΙΑ πτήση θα πάρετε και ΓΙΑΤΙ ; που πάω σε ποιόν προορισμό και γιατί ; για δουλειά ; για διακοπές ;

 

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσων όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο επαγγελματία με γνώσεις τότε δίνει λύσεις στην επιχείρηση
 Όταν εργαζόμαστε στις επιχειρήσεις μας γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένη «πτήση» και πηγαίνουμε στο «αεροδρόμιο» στην τύχη και ότι γίνει . Μελετώ για λογαριασμό επιχειρήσεων δεκάδες διοργανώσεις εκδηλώσεων , όπου τα στελέχη που τις διοργανώνουν ,  στο ερώτημα γιατί τις διοργανώνουν , μου απαντούν ΕΤΣΙ !!!!!! Έτσι λοιπόν αγαπητοί δεν έχετε κανένα μα κανένα αποτέλεσμα και κανέναν κέρδος για την επιχείρηση σας .Aυτό που κάνετε είναι ερασιτεχνικό .Αυτό ακριβώς κάνουν και ερασιτέχνες δήθεν Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων και καταστρέφουν την εικόνα της επιστήμης αυτής η οποία «γέννησε» το σύγχρονο management .Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσων όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο επαγγελματία με γνώσεις τότε δίνει λύσεις στην επιχείρηση .Λύσεις :

  • Στις κακές συμπεριφορές των ανθρώπων τους .
  • Στην κακή εικόνα .
  • Στην έλλειψη εμπιστοσύνης πρός τη επιχείρηση .
  • Στα εσωτερικά προβλήματα .
  • Στη μικρή και κακή δημοσιότητα .
  • Στην έλλειψη στρατηγικής .
  • Στα ασαφή μηνύματα .

Γιατί μία επιχείρηση πιστεύω πως είναι απαραίτητο να έχει σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων ;

Γιατί κάνει όλους τους ανθρώπους να αγαπούν αυτήν την επιχείρηση και να τις προσφέρουν κέρδη . Οικονομικά και Ηθικά .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη και όχι η τέχνη της υποδοχής . Αυτή η κακή εκτίμηση σχετικά με τη νύχτα , τα κέντρα διασκέδασης και τις Δημόσιες Σχέσεις είναι ασύστολο ψέμα και προέρχεται από ερασιτέχνες που δεν έχουν καμία σχέση με τις Δημόσιες Σχέσεις .

Στις επιχειρήσεις επιτήδειοι δήθεν ειδικοί στην επικοινωνία , ξοδεύουν τα χρήματα της επιχείρησης για να κάνουν διαφημιστική καλλιτεχνία αδιαφορώντας για το αν αυτά τα διαφημιστικά τους μηνύματα θα φέρουν αύξηση στις πωλήσεις .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δίνουν πραγματκούς λόγους σε όλους τους ανθρώπους να επιλέγουν συνειδητά τις επιχειρήσεις για τις οποίες λειτουργούν .

Στις επιχειρήσεις επιτήδειοι δήθεν ειδικοί στην επικοινωνία , ξοδεύουν τα χρήματα της επιχείρησης για να κάνουν διαφημιστική καλλιτεχνία αδιαφορώντας για το αν αυτά τα διαφημιστικά τους μηνύματα θα φέρουν αύξηση στις πωλήσεις .

Στις Δημόσιες Σχέσεις αυτό δεν ισχύει . Όποιο πρόγραμμα σχεδιάζουμε έχει έναν και μόνο σκοπό να αυξήσει αυτό το οποίο στοχεύει . Όχι περίπου αλλά ακριβώς . Όχι γενικά αλλά συγκεκριμένα .

Ο επαγγελματίας στις Δημόσιες Σχέσεις δεν πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου , έτσι γενικά . Ο ερασιτέχνης στις Δημόσιες Σχέσεις το κάνει .

Ο επαγγελματίας βάζει έναν στόχο και σχεδιάζει μία στρατηγική .Να πραγματοποιήσει η επιχείρηση μας μία συνέντευξη τύπου , για μία νέα μας υπηρεσία . Θα δαπανήσουμε ένα χ, ψ ποσό .

Θα παραυρεθούν χ,ψ δημοσιογράφοι , εκ των οποίων στοχεύουμε εντός 10 ημερών να αρθρογραφήσουν στα έντυπα τους ή να κάνουν ρεπορτάζ στα τηλεοπτικά τους κανάλια το 80% αυτών , στο κοινό τους το οποίο είναι το απόλυτο κοινό στο οποίο απευθύνεται η υπηρεσία συνεπώς στην ποιοτική και ποσοτική μου αξιολόγηση θα εντοπίσω πόσοι και ποιοί απο τις ομάδες κοινού επηρρεάστηκαν και πόσο ; αλλά και στο σύνολο της η επιρροή αυτή πόσο επηρρέασε με τη σειρά της την κερδοφορία της υπηρεσίας μας .Βέβαια η στόχευση θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένες τακτικές .

Αυτή η διαδρομή ακολουθείται σε κάθε πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων . π.χ μία εκδήλωση ΓΙΑΤΙ πραγματοποιείται ; Ας υποθέσουμε πως διοργανώνουμε τα εγκαίνια ενός καταστήματος καλλυντικών μίας μεγάλης αλυσίδας . Ο ερασιτέχνης διοργανωτής ( δήθεν επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων ) θα σου πεί στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ; γίνονται τα εγκαίνια ; Ποιά η στρατηγική ; ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ . Ο επαγγελματίας όμως θα απαντήσει . Η στρατηγική μας είναι για παράδειγμα  …ΚΕΡΔΗ . Στοχεύουμε στο δίωρο των εγκαινίων να πουλήσουμε προιόντα αξίας 50000 ευρώ . Πωςθα το καταφέρουμε αυτό . Εδώ είναι η στρατηγική . Με την ολοκλήρωση της πρέπει να συγκριθεί το αποτέλεσμα με το στόχο .

Και δεκάδες ακόμα παραδείγματα σε κάθε πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις – Ευτυχισμένους Ανθρώπους .

Σεμινάρια του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Για
πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Business  Seminars

Σεμινάρια
Προσωπικής Ανάπτυξης και Εξειδίκευσης!

Απ. Παύλου
10Α, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, Αθήνα΄

Τηλέφωνo:
210 81.15.300 κες Κοροβέση Μαρία και Αγγελική Παναγιώτου .

Φαξ:
210 81.15.359

E-mail: info@business-seminars.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s