Πραγματική περίπτωση εφαρμογής Δημοσίων Σχέσεων. Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο της 3ης Δεκεμβρίου ζήστε μία φανταστική εμπειρία και εκπαιδευτείτε πρακτικά .Οι Δημόσιες Σχέσεις ΔΕΝ είναι γνωριμίες – χαμόγελα – «νύχτα» – ψέματα και χάσιμο χρόνου . Είναι επιστήμη . Ελάτε , μάθετε και εργαστείτε στα Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης – Χορηγίας – Branding – Σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης – Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων – Δελτίο Τύπου – Συνέντευξη Τύπου – Διοργάνωσης Εκδηλώσεων – Lobbying – Ψυχολογίας – Παρουσιάσεις – Image Making – Εκπαίδευσης Στελεχών – Εταιρικής Εικόνας – Εταιρικής Ταυτότητας- Εταιρικής Επικοινωνίας .

English Edition of This Article at The Bottom Of The Page : Μία απο τις συνεργασίες την οποία πραγματικά απολαύσαμε και αποτέλεσε και για εμάς ένα δυνατό test ήταν με μία αλυσίδα super market .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία απαραίτητη επιστήμη .

Συναντήθηκα με ένα έμπειρο στέλεχος σε τομείς επικοινωνίας , τυχαία σε ένα δείπνο με μία φιλική παρέα . Ξεκινήσαμε μία συζήτηση για την οικονομική κρίση για να φτάσουμε να του αναλύσω τη δράση των Δημοσίων Σχέσεων . Μέχρι τότε παρά την εμπειρία του, πίστευε – όπως δυστυχώς και αρκετοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες – πως οι Δημόσιες Σχέσεις είναι γνωριμίες – χαμόγελα – «νύχτα» – ψέματα και ……….χάσιμο χρόνου .Είχε μία θολή εικόνα για τις Δημόσιες Σχέσεις .

Μου ανέφερε πως εδώ και ενάμιση χρόνο εργαζόταν ως Manager σε ένα από τα καταστήματα μίας αλυσίδας super market .

To Management της αλυσίδας , προέβη τους τελευταίους μήνες σε περικοπές χρημάτων της επικοινωνίας και σκέφτονταν να ξεκινήσουν καμπάνια μείωσης των τιμών σε προιόντα ώστε να προσελκύσουν πελάτες οι οποίοι στρέφονταν πρός άλλες αλυσίδες .

Του εξήγησα την ιδιότητα μου και τι ακριβώς είναι οι Δημόσιες Σχέσεις . Του ανέφερα πως είναι επιστήμη την οποία υπηρετούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι , είναι αξίες – σχέσεις εμπιστοσύνης – κέρδη σε όλα τα επίπεδα και στον οικονομικό τομέα και πως δημιουργούν Ευτυχισμένες Επιχειρήσεις και Ευτυχισμένους ανθρώπους .

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα , μου έκλεισε ραντεβού με το Management . H συνάντηση μας είχε διάρκεια τεσσάρων και πλέον ωρών .Μετά από μία εβδομάδα ξεκινήσαμε συνεργασία σε επίπεδο συμβουλευτικής και σχεδιασμού πλάνου Δημοσίων Σχέσεων .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Είναι όλο το κεφάλαιο της επιχείρησης .

Για έναν μήνα ερευνούσαμε , εσωτερικά και εξωτερικά της αλυσίδας .

Παράλληλα σχεδιάσαμε ένα πλάνο Δημοσίων Σχέσεων το οποίο συνεχώς εμπλουτίζαμε με στοιχεία που προέκυπταν από την έρευνα και την προσωπική παρατήρηση .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι κέρδη σε όλα τα επίπεδα , για κάθε επιχείρηση .

Οι Βασικοί μας συμβουλευτικοί άξονες :

 1. Οι Δημόσιες Σχέσεις φέρνουν κέρδη με κάθε πρόγραμμα που εφαρμόζουν . Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν . Όταν κυρίαρχο στοιχείο στις επιλογές των πελατών είναι η τιμή τότε η επιχείρηση έχει πατήσει το κουμπί για την αντίστροφη μέτρηση της καταστροφής της . Εάν η αλυσίδα είχε σαν κύριο επιχείρημα τις τιμές , αυτό σημαίνει πως δεν δούλευε τίποτε άλλο σωστά .
 2. Οι Δημόσιες Σχέσεις επικεντρώνονται στη Δημιουργία Σχέσεων .
 3. Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να προσελκύσουν πελάτες με άλλους τρόπους .
 4. Η εφαρμογή της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων επεμβαίνει σε όλα όσα δημιουργούν την εικόνα μίας επιχείρησης , όπως έπρεπε να κάνουμε και τώρα .
 5. Με τον σχεδιασμό μας , θα πραγματοποιούσαμε μία καμπάνια επικοινωνίας στην οποία θα εξηγούσαμε στον κόσμο ΓΙΑΤΙ πρέπει να προτιμήσουν αυτή την αλυσίδα .
 6. Ακόμα και στη συμβουλευτική μας στα διαφημιστικά προγράμματα της αλυσίδας ( οι δημόσιες σχέσεις ως κοινωνική επιστήμη συνεργάζεται με τη διαφήμιση στην στρατηγική διείσδυσης των μηνυμάτων ) , συστήσαμε στη διαφημιστική εταιρεία να επικεντρωθεί βάση συγκεκριμένης στρατηγικής στο να δημιουργήσει διαφημίσεις που να φέρουν πελάτες , όχι διαφημίσεις τέχνης , που να διεκδικούν βραβεία ποιότητας και φωτογραφίας και η επιχείρηση να πληρώνει κουλτούρα .Η διαφήμιση όπως και κάθε επικοινωνιακή εφαρμογή της επιστήμης των δημοσίων σχέσεων έπρεπε να φέρουν κέρδη .
 7. Συστήσαμε όχι περικοπή των δαπανών επικοινωνίας αλλά αύξηση γιατί όταν οι οικονομίες είναι σε καθοδική τροχιά είναι σε σύγχηση οι αγορές και αυτός που συνεχίζει να κάνει προτάσεις αυξάνει τα κέρδη του .
 8. Εκπαιδεύσαμε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού στην ανθρωποκεντρική στρατηγική των Δημοσίων Σχέσεων ( συνέπεια – εντιμότητα – ευχάριστες προσωπικότητες – γελαστοί – υπερήφανοι – ηθικοί ) .
 9. Επιλέξαμε μία σαφέστατη στρατηγική επικοινωνίας με τακτικές οι οποίες όλες ήταν απόλυτα «συνδεδεμένες» με τη στρατηγική .
 10. Εκπονήσαμε πρόγραμμα Εσωτερικών Δημοσίων Σχέσεων . Υπήρχε διάφανη επικοινωνία – δόθηκαν αξία και αποστολή σε κάθε εργαζόμενο – αποφάσιζαν σε πολλά θέματα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι – δεν υπήρχαν μυστικά – οργανώσαμε στρατηγικά εσωτερικές εκδηλώσεις για καλυτέρευση των υπό κατάρρευση σχέσεων των εργαζομένων .Υπήρχε ανταλλαγή ιδεών – πάθος και αλληλοκάλυψη των εργαζομένων .
 11. Επαναπροσδιορίσαμε την αλυσίδα . Δεν θα ήταν απλά ένα super market αλλά ένα Brand , δηλαδή μία ιδέα ευχάριστη – μοναδική με δικά της χαρακτηριστικά .
 12. Στην επικοινωνιακή καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων , δώσαμε πολλές εναλλακτικές προτάσεις του γιατί πρέπει οι άνθρωποι να προτιμούν αυτή την αλυσίδα .
 13. Πείσαμε το Management πως οι άνθρωποι επικοινωνούν με κάθε τι που εκφράζεται η επιχείρηση .Μέσω της συμπεριφοράς των ανθρώπων της , των εκδηλώσεων της , του επιπέδου των προσφορών της , της ατμόσφαιρας των καταστημάτων της , με το λογότυπο της , με τα πάντα .
 14. Πραγματοποίησαμε ποιοτική – κοινωνική έρευνα και είδαμε τι επηρρεάζει τους ανθρώπους , κάτω από ποιές συνθήκες και σε ποιά επίπεδα θα έπρεπε επικοινωνιακά και δομικά να επέμβουμε . Μελετήσαμε τις κοινωνικές συνθήκες και τις συγκυρίες .
 15. Οι Δημόσιες Σχέσεις έχουν τεράστιες δυνατότητες τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο . Εξηγήσαμε ποιά είναι η αλυσίδα και τι ακριβώς προσφέρει , δηλαδή ποιά είναι η επιχείρηση εξηγώντας τις δομές της , κάτι που μπορεί να θεωρείτε αυτονόητο αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν . Δηλαδή τι όφελος έχει ο κόσμος από τις αγορές στο super market ; αυτό για τους ανθρώπους της επιχείρησης μπορεί να φαντάζει αυονόητο όμως για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι .
 16. Με τις τεχνικές των Δημοσίων Σχέσεων είπαμε την ιστορία της επιχείρησης . Πότε ιδρύθηκε , γιατί , ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες της , τι άνθρωποι είναι , πως σκέφτονται , πως διοικούν , ποιοί είναι οι εργαζόμενοι και άλλα στοιχεία ενισχύουν τη δημιουργία συναισθηματικών σχέσεων .
 17. Εφαρμόσαμε ένα ακόμα πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων και πραγματοποιήσαμε Χορηγικές Εκδηλώσεις , ώστε να βρεθούμε και με αυτό τον τρόπο μπροστά στο κοινό μας .
 18. Ενσωματώσαμε στους ανθρώπους της επιχείρησης τις ανθρώπινες αξίες . Εφαρμόσαμε πλήρως το πρόγραμμα των Δημοσίων Σχέσεων Image Making .
 19. Βρίσκαμε κάθε λεπτό όλο και περισσότερους λόγους για να κάνουμε τους ανθρώπους να προσέξουν και να επιλέξουν την επιχείρηση .
 20. Στην εξυπηρέτηση των πελατών υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα ( όπως και στη συντριπτική πελιοψηφία των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζομαι ή μελετώ ) . Η αλυσίδα super market δεν είχε δώσει έμφαση στο να υπηρετούν , οι εργαζόμενοι τους πελάτες . Εδώ παρατηρούμε τον φαινόμενο του να δαπανά η επιχείρηση τεράστια ποσά σε διαφήμιση για να προσελκύσει πελάτες και όταν αυτοί έρχονται , οι υπάλληλοι με τον τρόπο τους τους λένε , « σήκω φύγε τώρα » .Τους εκπαιδεύσαμε στην αληθινή εξυπηρέτηση .
 21. Κάναμε Branding . «Χτίσαμε» την εικόνα του ονόματος . Την γεμίσαμε ιδέες ευχάριστες , κοινωνικές , αληθινές , με αξίες , ποιότητα σε όλα τα επίπεδα , συμπαθητικότητα .
 22. Στρατηγικά κάναμε ΜΙΑ σαφή ξεκάθαρη επικοινωνιακή πρόταση στην αγορά ώστε να δημιουργήσουμε μία εικόνα ξεκάθαρη επίσης και διαφοροποιημένη .
 23. Επιμείναμε στην προσωπική επαφή του κόσμου με τους ανθρώπους μας , για να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης , κάναμε παντού στις επαφές μας καλή εντύπωση , γίναμε στρατηγικά αποδέκτες καλών σχολίων στα Μέσα Ενημέρωσης .
 24. Διαχειριζόμασταν κάθε παράπονο και κάθε κρίση , δημιουργικά ως ευκαιρία .
 25. Στρατηγικά διοργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων , με μετρήσιμα απόλυτα , κέρδη οικονομικά και στην εικόνα της αλυσίδας . Προωθητικές ενέργειες – Χορηγίες – Εσωτερικές Εταιρικές εκδηλώσεις – Σεμινάρια – Συνέδρια .

Όλα τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων μας επέστρεφαν πίσω κέρδη , στον οικονομικό τομέα και σε όλα τα επίπεδα της εικόνας και του Branding . Όλα τα οφέλη μετρήσιμα .

Το σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου , στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , στις 10.00 .

Παρουσιάζει και διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου    Διευθυντής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 .Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 .

Πληροφορίες και έγκαιρη κράτηση θέσεων στην εταιρεία Καριέρα ( Kariera business seminars ) , στο 210 81.15.300 κες Κοροβέση Μαρία mkorovesi@kariera.gr  και Αγγελική Παναγιώτου Angeliki.Panagiotou@kariera.gr

 ————————————————————————————————————————-

English Edition :

One of the collaborations that really enjoyed it and it was for us a test was possible with a chain super market.

The Public Relations is a science. The Public Relations is an essential science.

I met an experienced executive in the fields of communication, randomly assigned to a dinner with a friendly company. We started a discussion about the economic crisis to get to analyze the action of PR. Until then, despite his experience, he believed – as unfortunately many professionals and businessmen – how Public Relations is dating – smiles – ‘night «- lies and ………. waste of time. He had a blurred image Public Relations.

He said that over a half years working as a Manager in one of the  shops of super market’ s chain .

The Management, has in recent months to cut money in communication and thinking to launch campaign to reduce prices on products to attract customers who switch to other chains.

I explained my status and what is public relations. He said it is a science which employed specialist consultants are values ​​- trust – profits at all levels and economic sectors that create and Happy Enterprises and happy people.

Within the next week, I closed meeting with the Management. Our meeting lasted more than four hours. After one week we started together design plan for Public Relations.

The Public Relations is a science. It’s all the company’s capital.

For one month researching, inner and outer chain.

In parallel we designed a plan for Public Relations which is constantly enriched with data resulting from research and personal observation.

The Public Relations are profits at all levels, for each firm.

Our main consultative principles:

The Public Relations brings benefits to each program operated. Otherwise there is no reason to apply. When the dominant element in customer choice is the price then the company has pressed the button on the countdown of its destruction. If the chain had as a main argument values, this means that anything not working properly.

The Public Relations focus on Creating Relations.

What you should do is to attract customers in other ways.

The application of science PR interferes in everything you create the image of a company, as we had to do now.

In our design, we were making a campaign communication in which we explained to the world why we should prefer this chain.

Even in counseling our advertising programs chain (public relations as a social science work in the advertising strategy to penetrate the messages), we established an advertising company to focus on the strategy to create ads that bring customers, not advertising art to claim prizes and photo quality and the company paying culture. advertising as any communication application of science in public relations should bring profits.

We set up not cut costs but increase communication because when economies are on a downward trajectory is confusing the markets and who continues to make proposals for increasing profits.

Trained all levels of staff in anthropocentric strategy of Public Relations (result – honesty – pleasant personalities – laughing – pride – ethical).

We chose a clear communication strategy with tactics which were all fully ‘connected’ to the strategy.

Develop an Internal Public Relations. There was clear communication – given value and sent to each worker – decide on many issues the workers themselves – there were no secrets – strategically organized internal events for the betterment of failed relationships of employees. There was an exchange of ideas – passion overlapping workers.

Realigned the chain. It would just be a super market, but a Brand, that is a pleasant idea – unique with its own characteristics.

In communication campaign Public Relations, we have many alternatives why should people prefer this chain.

Persuaded the Management how people interact with everything that is expressed by the company. Through the conduct of the people, events, the level of offerings, the atmosphere of its stores, with the logo, with everything.

A qualitative – social research and saw what influences people, under what circumstances and at what levels should communication and structurally intervene. We studied the social conditions and circumstances.

The Public Relations have enormous potential which we exploited to the fullest. Explain the chain and what it offers, namely what is the company explaining the structures, which may consider obvious but people do not know. So what benefit is the world of shopping in super market; this for the people of the enterprise may seem avonoito but for most people is not.

With the techniques of public relations said the company’s history. When founded, why, what are the owners of what people are, how they think, that run, what are the workers and other elements enhance the creation of emotional relationships.

We implemented a program which is still held a Public Relations and Sponsoring Events to find ourselves and in this way in front of our audience.

We incorporated the business people in human values. Fully implement the Programme of Public Relations Image Making.

We found every minute more and more reasons to get people to watch and choose the company.

Customer service was a huge problem (and the vast peliopsifia businesses with which I work or study). The chain super market did not give emphasis on serving the employees to customers. Here we observe the phenomenon of the company to spend huge amounts on advertising to attract customers when they come, the officials in their way of saying, ‘Get up get out now. «Educate them to true service.

We Branding. «We built» image name. The filling ideas are fun, social, true, with values, quality at all levels, sympathitikotita.

Strategically we have made a clear proposal for clear communication on the market to create a clear picture of well diversified.

We insisted on personal contact in the world with our people, to build trust, we have everywhere in our contacts good impression, we have strategically addressed good reviews in the media.

We manage every complaint and every crisis as a creative opportunity.

Strategically organized numerous events with fully measurable, economic gains in the image chain. Promotions – Sponsorship – Internal Corporate Events – Seminars – Conferences.

All public relations program we brought back profits in the financial sector and all levels of image and Branding. All measurable benefits.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s