Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων υπάρχει πολύ πρίν το Marketing .

English Edition of This Article at The Bottom Of The Page :

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων υπάρχει με ιστορικά ντοκουμέντα από το 1903 .Οι δραστηριότητες αυτής της επιστήμης χαρακτηρίστηκαν Δημόσιες Σχέσεις από τους δύο πρωτοπόρους της τον Ivy Lee και τον Edward Bernays .

 

Αυτές οι δραστηριότητες στο πέρασμα των δεκαετιών , “εκλάπησαν” από την επιστήμη του Marketing ( η οποία έχει έναν σαφέστατο ρόλο , διαφορετικό από το ρόλο  των Δημοσίων Σχέσεων ) και από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ότι ανήκει στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων , αναφέρεται ως Marketing λανθασμένα με πληρέστατη ανιστορικότητα .

 

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα έχουν λαμπρή ιστορία .Το 1960 ιδρύθηκε το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων , η ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων ) .

 

Το 1965 το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου υπογράφηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων ο λαμπρός Κώδικας των Αθηνών ο οποίος εφαρμόζεται από τότε έως τώρα αδιάκοπα από όλους τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων παγκοσμίως .

 

Ο “πατριάρχης”  (πρωτεργάτης) των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ο Μάνος Παυλίδης διετέλεσε πρόεδρος της IPRA (International Public Relations Association ) , από το 1973 έως το 1976 , ενώ το 1964 είχε εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα .

 

Υπάρχουν Ντοκουμέντα Ιστορικά ( τα αρχεία του Edward Bernays , δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις το 2010 ) σύμφωνα με τα οποία :

 

Είναι προγράμματα των Δημοσίων Σχέσεων τα ακόλουθα :

 

 

  • Κοινωνικότητα των επιχειρήσεων .

 Η Ηθική των επιχειρήσεων .

Ενσωμάτωση ανθρώπινων αξιών .

Σχέσεις με την κοινή γνώμη .

Σχέσεις με τους πελάτες .

Χορηγία .

Δημιουργία υπέροχης – αληθινής εικόνας .

Διαχείριση θεμάτων κρίσεων .

Μορφές επικοινωνίας των οργανισμών με τα κοινά τους .

Επιρροή και αποτελεσματική  διείσδυση μηνυμάτων ( πρόγραμμα το οποίο επηρρέασε τη μετέπειτα διαδρομή της τεχνικής της διαφήμισης ) .

Μορφές επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης .

Διαμορφωτές Κοινής Γνώμης .

Εσωτερικές Σχέσεις στους Οργανισμούς .

Ευτυχισμένη Εργασία .

Επικοινωνία με βάση την κοινωνική έρευνα .

Ανάλυση των κοινωνικών ευρυμάτων

 

 

 

Όλα τα στοιχεία είναι καταγεγραμένα στο βιβλίο του Edward BernaysCrystallizing Public Opinio n , το οποίο κυκλοφόρησε το 1923 .

 

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις διδάσκονται απο το 1923 στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης


 

Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι Marketing δεν είναι Διαφήμιση .

 

 

Επιχειρήσεις , οργανισμοί , το κράτος όταν σχεδιάζει την τουριστική του επικοινωνία , αναφέρονται στο Marketing ενώ είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται  για την εφαρμογή των Δημοσίων Σχέσεων .

 

Αυτό  οφείλεται στον αγνωστικισμό για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων :

 

 

   Οι Δημόσιες Σχέσεις επαγγελματικά υπάρχουν από το 1903 .

   Ο Άιβη Λή ίδρυσε το πρώτο γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στον κόσμο ( μία από τις εκατοντάδες πηγές : Creating The Corporate Soul The Rise Of Public Relations του ιστορικού Roland Marchand ) .

   Η επιστήμη του Marketing εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συνδυάζοντας τις τεχνικές της διαφήμισης και της ονομαζόμενης παραγωγής των προιόντων ( δείτε  http://en.wikipedia.org/wiki/Marketing wikipedia ) .

   O E. Bernays ονόμασε την εργασία των Δημοσίων Σχέσεων Συμβουλές Δημοσίων  Σχέσεων . Το 1923 κυκλοφόρησε το πρωτοποριακό βιβλίο του ,Crystallizing Public Opinion ( στο οποίο βασίστηκε όλο το σύγχρονο Management / Marketing / Advertising / Human Resources / Risk Management … ) ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε ο πρώτος καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ( Πηγή : Εγχειρίδιο Δημοσίων Σχέσεων – Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας 1971 ) .

   Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) όπου και υπογράφηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων , ο οποίος εφαρμόζεται μέχρι σήμερα από όλους τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων παγκοσμίως , γνωστός ως Κώδικας των Αθηνών . Αυτή είναι μία ύψιστη διάκριση της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων , με παγκόσμια ακτινοβολία .

 

 

 

Αυτά που θα διαβάσετε ισχύουν για τις Δημόσιες Σχέσεις , απο το 1903 :

 

 

   Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι εφαρμοσμένη επιστήμη της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις Δημιουργούν Σχέσεις Εμπιστοσύνης – διαμορφώνουν την εικόνα – πληροφορούν με ήθος – αξιοπιστία – ειλικρίνεια –συνέπεια – διαφάνεια .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις μέσω της κοινωνικής – ποιοτικής έρευνας εντοπίζουν τις τάσεις και τις στάσεις των ανθρώπων .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις Υπηρετούν κάθε άνθρωπο ( πελάτη – συνεργάτη – προμηθευτή ….μέσα στη επιχείρηση , από αυτήν πρός άλλη επιχείρηση , πρός τους πελάτες της , πρός το κοινωνικό σύνολο ) .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργήθηκαν το 1903 για να εξανθρωπίσουν τις επιχειρήσεις και να αφαιρέσουν τις αναρίθμητες απάτες τους πρός τους ανθρώπους .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν ειλικρινώς αγαπητή την επιχείρηση και τους ανθρώπους της και αγαπημένη τους ( αυτό που το marketing υποστηρίζει πως είναι το Branding ) . Η διαφορά έγκειται στο ότι οι Δημόσιες Σχέσεις ενσωματώνουν τις αξίες στους ανθρώπους των επιχειρήσεων ΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ , ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ , ενώ το Marketing αναφέρεται στις αξίες των ανθρώπων και των επιχειρήσεων Στρατηγικά , με στόχο την πώληση μέσω της συγκίνησης και των συναισθημάτων .

   Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία επιστήμη για τον κοινωνικό άνθρωπο , ενώ το Marketing για τον εμπορικό και τον καταναλωτή .

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων συνεργάζεται με τη επιστήμη του Marketing αλλά δεν ταυτίζονται και αφαλώς δεν είναι όλα Marketing όπως λανθασμένα υποστηρίζουν δήθεν ειδικοί του Marketing .Τα ”αρχαιότερα” Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων , από αγνωστικισμό , καθόλου έρευνα και από ολοκληρωτική παράδοση στην υπερκαταναλωτική επικοινωνία , πολλά στελέχη τμημάτων marketing και επικοινωνίας τα εντάσουν αυθαίρετα στο marketing , χωρίς κάν να γνωρίζουν  την προέλευση τους και την ιστορία των Δημοσίων Σχέσεων , η οποία έχει γραφτεί πολλές δεκαετίες πρίν την έναρξη του marketing .  Ο ίδιος ο Kotler ο γκουρού του Marketing παραδέχτηκε ευθέως στο πιό πρόσφατο βιβλίο του Marketing 3.0 “… πως ότι σας έλεγα εδώ και δεκαετίες για το MARKETING , τα αναθεωρώ . Πλέον το μόνο που σας λέω είναι στροφή στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες αξίες…” δηλαδή στροφή σε αυτές τις ιδέες και απόψεις όπου οι επιστήμονες – καθηγητές των Δημοσίων Σχέσεων έφεραν στις κοινωνίες και στις επιχειρήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1900 .

Αυτή είναι η αλήθεια .

Γεώργιος Ι. Παπατριανταφύλλου gpappr@gmail.com


 

 

Πως το Marketing παραποίησε και κακοποίησε τη θεωρία των Δημοσίων Σχέσεων .5 θεμελιώδη προγράμματα τα οποία έχουν παραποιηθεί .


Posted by georgepapa30 Φεβρουαρίου 23, 2012 Γράψτε ένα σχόλιο

   Η Κοινωνική Ευθύνη . Η βασική αποστολή των Δημοσίων Σχέσεων είναι η κοινωνικότητα και η Ηθική υπόσταση κάθε επιχείρησης . Ειλικρινώς όμως . Γιατί όπως υποστήριξε ο Ιμμάνουελ Κάντ , Ηθική είναι οτιδήποτε πράτεται από καθήκον . Οι Δημόσιες Σχέσεις θεωρούν καθήκον τους την Ηθική . Το Marketing , σχεδιάζει στρατηγικά κάθε κοινωνική πράξη , δηλώνοντας ευθέως πως κάθε κοινωνική ενέργεια επιλέγεται ανάλογα από το τι «πουλάει» στο κοινό το οποίο στοχεύει η καμπάνια Marketing . Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργήθηκαν το 1903 από το δημοσιογράφο Άιβη Λή με όραμα του να εξανθρωπίζει τις επιχειρήσεις και να αφαιρεί από αυτές τις αναρίθμητες απάτες τους , όπως την ανειλικρίνεια – ασυνέπεια – ανήθικο κέρδος – αδιαφάνεια . Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η μοναδική επιστήμη της επικοινωνίας που έχει κώδικα Δεοντολογίας και Ηθικής , το περίφημο Κώδικα των Αθηνών που συγγράφηκε και υπογράφηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) σην Αθήνα το 1965 .Το Marketing , καταπατά το ιερό καθήκον των επιχειρήσεων να είναι ηθικές και προσποιείται μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την πρόσθετη ηθικότητα πρός συγκίνηση και πρόκληση συναισθημάτων συμπάθειας . Μάλιστα το Marketing κινεί πάντα την ΕΚΕ ανάλογα με τις τάσεις που συγκινούν τις κοινωνίες ( green marketing – social marketing ) επενδύοντας τεράστια ποσά στη διαφήμιση των ενεργειών ΕΚΕ κάτι που απροκάλυπτα δηλώνει πως δεν νιώθουν οι επαγγελματίες του Marketing την κοινωνικότητα ως καθήκον αλλά ως μπίζνα που θα φέρει χρήματα και γιαυτό πρέπει να τη μάθει ο κόσμος !!!!!!!!!

   Η Χορηγία : Οι Δημόσιες Σχέσεις επιλέγουν και πραγματοποιούν Χορηγικά Προγράμματα κα όχι Sponsoring . Η διαφορά είναι τεράστια . Η Χορηγία είναι η παροχή – προσφορά ως καθήκον πολιτισμού απέναντι στην κοινωνία . Το Sponsoring είναι η εμπορική υποστήριξη στην οποία ο sponsor απαιτεί την προβολή του με κάθε μέσο ώστε να παραχωρήσει πόρους για κάποιο γεγονός .To Marketing ονομάζει Χορηγίες όλες τις εμπορικές συμφωνίες Sponsoring !!!!!!!!!!!!!

   Η Εξυπηρέτηση Ανθρώπων : Στο μνηνιώδες έργο του Crystallizing Public Opinion ( 1922 ) ο πρώτος στην ιστορία καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (το 1923 ) , Έντουαρντ Μπερνάις αναφέρει πως ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων έχει καθήκον να «υπηρετεί» τους πελάτες , τους προμηθευτές και κάθε άνθρωπο ο οποίος συνεργάζεται με την επιχείρηση . Το Marketing ονόμασε αυτή τη θεωρία του Μπερνάις ( ο «πατέρας» των Δημοσίων Σχέσεων ) στα μέσα της δεκαετίας του ’80 , Εξυπηρέτηση Πελατών ή αλλιώς CRM !!!!!

   Αρθρογραφία, αφήγηση ιστορίας : Ο Μπερνάις είναι ο επιστήμονας που επινόησε το Δελτίο Τύπου , την έννοια των Opinion Leader και μεταξύ άλλων το άρθρο . Υποστήριξε και απέδειξε πως μέσω των άρθρων μία επιχείρηση μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της και να προκαλέσει τη συμπάθεια την οποία αξίζει και όχι να την εκβιάσει για να πουλήσει δια της συγκινήσεως . Το Marketing , παρέλαβε τα πορίσματα αυτά τα οποία ανάγονται στη δεκαετία του 1920 , και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ονόμασε την τεχνική αυτή Storytelling . !!!!!!!!! Μάλιστα , δυστυχώς χωρίς ίχνος έρευνας και γνώσης του τι υποστηρίζουν τα στελέχη του Marketing κάνουν λόγο για επιρροή του συναισθήματος , επιρροή της συμπεριφοράς στην ουσία κάνουν αναφορά στο πιό σκληρό πρόσωπο της προπαγάνδας , αυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε πρός υποταγή των λαών . Δυστυχώς είναι οι ίδιες μέθοδοι .

   Ηθική Εσωτερική Λειτουργία Επιχείρησης και επένδυση στο Ανθρώπινο κεφάλαιο : Ο Άιβη Λή ( ο πατέρας του επαγγέλματος των Δημοσίων Σχέσεων ) το 1905 υποστήριξε πως η αρχή της ευημερίας κάθε επιχείρησης είναι η ευημερία και ευτυχία των ανθρώπων της . Δημοκρατική διοίκηση , επιβραβεύσεις , διάλογος , καλή εργασία σωστές τοποθετήσεις στελεχών . Το Marketing , έβαλε υπό τη σκέπη του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τα τμήματα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων ή πιό γνωστά ως Human Resources !!!!!!!!!!!!!!!! η δράση των οποίων έχει όλες τις ρίζες της στη θεωρία και πρακτική των Δημοσίων Σχέσεων και στην επιστημονική εργασία των δύο πρωτοπόρων των Δημοσίων Σχέσεων , Άιβη Λή και Έντουαρντ Μπερνάις .Ο Άιβη Λή υλοποίησε τη θεωρία του με τη συμβουλευτική του το 1903 στην περίπτωση της διαμάχης διοίκησης και εργαζομένων στον Οργανισμό Αμερικανικών Σιδηροδρόμων , όταν έφερε στο ίδιο τραπέζι διοίκηση και εργαζόμενους . Μόνο τότε βρέθηκε λύση .

Γιώργος Ι. Παπατριανταφύλλου gpappr@gmail.com


 

 


 


The science of public relations is a historical documents since 1903. The activities of this science public relations characterized by two pioneers of the Ivy Lee and Edward Bernays.

These activities over the decades, «stolen» from the science of Marketing (which has a clear role, different from the role of Public Relations) from the early 80s that he belongs in the science of Public Relations, stated Marketing as a history wrong.

The Public Relations in Greece have a glorious history. In 1960 he founded a scientific association of Public Relations, AEIF (Greek Society of Public Relations).

In 1965 the World Congress of IPRA (International Public Relations Association) held in Athens, where he signed the Code of Ethics of the brilliant Public Relations Code of Athens which is applied from then until now continuously from oloustous PR professionals worldwide.

The pioneer and leader of the Public Relations in Greece, Manos Pavlidis was president of IPRA (International Public Relations Association), from 1973 to 1976 and in 1964 was elected to the position of Secretary.

There are records of history (records of Edward Bernays, were released only in 2010) under which:

It is a program of public relations as follows:

Sociability business.
The Ethics of business.
Integrating human values.
Relations with the public.
Relationships with customers.
Sponsorship.
Create stunning – a true picture.
Crisis management issues.
Forms of communication agencies in the audience.
Influence of penetration and effective messages (program that epirrease subsequent path of the technique of advertising).
Forms of communication with media representatives.
Opinion leaders.
Domestic Relations in Organizations.
Happy Work.
Contact-based social research.
Analysis of social artefacts

All figures are in his book  Edward Bernays – Crystallizing Public Opinio n, which was released in 1923.


 

 

 

 

 

 

The science of Public Relations to “baptize» Marketing.


The Public Relations taught since 1923 at the University of New York

The Public Relations is not Marketing is not Advertising.

Businesses, organizations, when the state plans to tourist communication in Marketing mentioned and it is clear that this is the implementation of Public Relations.

This is due to agnosticism about the science of Public Relations:

• Public Relations business there since 1903.
• The Avy Lee founded the first public relations agency in the world (one of the hundreds of sources: Creating The Corporate Soul The Rise Of Public Relations of the historic Roland Marchand).
• The Science of Marketing appears in the late ’60s by combining the techniques of advertising and so-called production of products (see
http://en.wikipedia.org/wiki/Marketing wikipedia).
• O E. Bernays called the work of Public Relations Tips Public Relations. In 1923 he released his pioneering book Crystallizing Public Opinion (which was based around the modern Management/ Marketing / Advertising / Human Resources / Risk Management … ) in the same year was the first Professor of Public Relations at the University of New York (Handbook of Public Relations – Dennis K. Magkliveras 1971).
• In 1965 in Athens was the World Congress of IPRA (International Public Relations Association) where he signed the Code of Conduct for Public Relations, who used to date by all professional PR world, known as the Code of Athens.This is a high distinction in science of Public Relations, with worldwide reach.

What you will read are for Public Relations, from 1903:

• Public relations is an applied science of sociology and psychology.
• Public Relations create trusting relationships – shape the picture – information ethics – Reliability – honesty, consistency – transparency.
• Public Relations through social – qualitative research identify trends and attitudes of people.
• Public Relations They serve each person (client – partner – supplier …. inside the company, from this to another company to its customers, to the community).
• Public Relations was created in 1903 to humanize business and remove the numerous scams to people.
• Public Relations do sincerely loved the company and its people and their beloved (what the marketing says it is Branding).The difference is that the PR values
embody the people business AS THEIR DUTY AS THE OBLIGATION, and the Marketing refers to people’s values and business strategically in order to sell through the emotion and feelings.
• Public Relations is a science of social man, and the Marketing of the commercial and consumer.

The science of Public Relations works with the science of Marketing but not all Marketing as erroneously alleged support specialists Marketing. Himself Kotler Marketing guru admitted directly to the most recent book, Marketing 3.0 “… that what you say decades for MARKETING, the revise. Now all we say is turn on humans and human values. .. “ie turn these ideas and where scientists – professors of Public Relations brought to communities and businesses in the early 1900′s.

This is the truth.

George J. Papatriantafyllou gpappr@gmail.com


What is Public Relations and strains of Marketing, call Marketing.


• The Social Responsibility. The basic mission of Public Relations is the sociability and moral status of each company. But honestly. Because, as Immanuel Kant argued, Ethics is doing anything out of duty. The Public Relations consider their duty ethics. The Marketing, strategic planning every social act, stating directly that every social action is chosen depending on what “sells” to the public that the campaign aims Marketing. The Public Relations was formed in 1903 by the journalist Ivy Lee with a vision to humanise business and removes them from the myriad of scams such as

insicerity – inconsistency – immoral earnings – opacity. The Public Relations is the only science of communication and Ethics Code of Ethics, the famous Code of Athens that was written and signed at the World Congress of IPRA (International Public Relations Association) underside Athens in 1965. In Marketing, violating the sacred duty of businesses be ethical and pretends through Corporate Social Responsibility towards morality extra thrill and challenge feelings of sympathy. Indeed, the Marketing pushes CSR according to the trends that moves societies (green marketing – social marketing) investing huge amounts in advertising CSR actions which openly declares that he feels Marketing professionals socializing, but as a duty to get jobs bring money and should therefore be to teach people!!!

 


• The Sponsorship: The Public Relations select and sponsor programs make u not Sponsoring. The difference is large . The Grant is to provide – offer a duty towards society culture. The Sponsoring is commercial support in which the sponsor perry viewing by any means in order to allocate resources to an event. To Marketing Sponsorships calls all trade agreements Sponsoring!!!!!!!!!!!!!
• The Human Services: In historical work – book Crystallizing Public Opinion (1922), the first ever professor of Public Relations at the University of New York (in 1923), Edward Bernays says the Director of Public Relations has a duty to “serve” customers, suppliers, and anybody who works with the business. The Marketing named this theory Bernays (the “father” of Public Relations) in the mid 80s, customer service or else CRM!!!!!

 


• Columnists, story telling: Edward Bernays is the scientist who invented the press release, the meaning of Opinion Leader and including article. Argued and demonstrated that through the articles one may venture to tell her story and the cause which deserves sympathy, not to blackmail to sell da of emotion. The Marketing, received the findings of these dating back to late 1920 and late 1980′s this technique called Storytelling. !!! Yes, unfortunately, no trace of research and knowledge of what support the Marketing executives speak of the influence of emotion, behavior eprroi essentially refer to the toughest face of propaganda that was used by fascist regimes towards the subjugation of peoples. Unfortunately (definitely agnosticism, using the same methods).

 


• Operation Mode Internal Ethics and investment in human capital: The Ivy Lee (the father of the profession of Public Relations) in 1905 argued that the principle of prosperity any business is the welfare and happiness of its people. Democratic administration, rewards, dialogue, good job right placements executives. The Marketing, put under the umbrella of the early 90s the Human Resources departments or later known as Human Resources!!!!!!!!!!!!!!!! action which has all its roots in the theory and practice of public relations and scientific work of two pioneers of Public Relations, Edward Bernays and IvyLee implemented the theory of the Advisory in 1903 in the event of conflict management and employees in the Organization of American Railways, when brought to the table management and employees. Only then found a solution.

George J. Papatriantafyllou gpappr@gmail.com 

 


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s