Η Φιλοσοφία και το Όραμα των Δημοσίων Σχέσεων . Αλλάζοντας τον Κόσμο – Κάνοντας τον Καλύτερο .

English Edition of This Article at The Bottom Of The Page :

Στις Δημόσιες Σχέσεις , δεν σκεφτόμαστε συμβατικά στην επικοινωνία . Δεν κάνουμε πράγματα για να δικαιολογήσουμε τη θέση μας ή να φέρουμε εις πέρας τυπικές επικοινωνιακές τακτικές , τα ίδια και τα ίδια .

Στις Δημόσιες Σχέσεις δεν διαφημίζουμε προιόντα ή υπηρεσίες . Απλά τα φτιάχνουμε τόσο καλά , τόσο ανθρωποκεντρικά που τα διαφημίζουν αυτοί που τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη .

Στις Δημόσιες Σχέσεις δεν θέλουμε να δώσουμε στις επόμενες γενιές την ίδια κακή – ψεύτικη – άχρηστη – μίζερη επικοινωνία . Θέλουμε να τους παραδώσουμε ένα επικοινωνιακό σύστημα πολύ εξελιγμένο με βάση των Άνθρωπο και τις αξίες του Ήθους , της Αξιοπιστίας , της Συνέπειας , της Ειλικρίνειας και της Διαφάνειας .

Αυτή τη στιγμή οι Marketeres λένε ψέματα και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους Ανθρώπους , παγιδεύοντας τους με ανακρίβειες , ψευδοπροσφορές , ανούσια τρύκ , ξεγελώντας τους , χρησιμοποιώντας την επιστήμη που ο « Πατέρας » των Δημοσίων Σχέσεων – Έντουαρντ Μπερνάις , έφερε για το καλό των κοινωνιών στις αρχές του 1910 και τα ολιγαρχικά καθεστώτατα χρησιμοποίησαν για να ελέγξουν τις κοινωνίες δημιουργώντας την προπαγάνδα . Αυτό ακριβώς κάνει σήμερα το Marketing ,προπαγάνδα , ενώ θα μπορούσε να παράγει υπέροχα προιόντα .

Η επικοινωνία αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται από μία στενή αντίληψη και θέλει όχι να πείσει αλλά να επηρρεάζει με το ζόρι τους ανθρώπους να επιλέγουν τα προιόντα . Αυτό στις Δημόσιες Σχέσεις το αλλάζουμε . Εμείς φτιάχνουμε θαυμάσια προιόντα από θαυμάσιους ανθρώπους , δίνουμε στις κοινωνίες αυτό να το καταλάβουν και αφού το διαπιστώσουν μετά είναι πάντα δίπλα μας .

Στις Δημόσιες Σχέσεις δεν φτιάχνουμε μαζικά καταναλωτικά προιόντα και υπηρεσίες αλλά δημιουργούμε με συναίσθημα .

Στις Δημόσιες Σχέσεις , στέλνουμε μηνύματα στην κοινωνία .

Στις Δημόσιες Σχέσεις , δημιουργούμε τέτοιες ομάδες εργαζομένων που να ανυπομονούν να βρεθούν στην εργασία τους . Να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους φανταστικές κατασκευές – μοναδικές υπηρεσίες . « Καίγονται » για να δούν τον κόσμο να ευχαριστιέται και να κάνει τη ζωή του καλύτερη με αυτό που οι ίδοι έχουν παράγει .

Το Marketing αντιγράφει την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων η οποία προηγείται από αυτό 6 δεκαετίες . Όμως οι Marketers όσο και αν αντιγράφουν δεν μπορούν να το κάνουν αποτελεσματικά γιατί έχουν στο μυαλό τους μόνο τα κέρδη και οτιδήποτε κάνουν αναφέρεται σε αυτά . Δεν σκέφτονται κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά .

Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο , πιό ανθρώπινο , τις επιχειρήσεις πιό κοινωνικές κοντά στους ανθρώπους τους .

Θέλουμε να βλέπουμε ευτυχισμένους ανθρώπους και επιχειρήσεις που βοηθούν την ανθρωπότητα .

Οι κοινωνίες μπορούν να γίνουν καλύτερες , οι άνθρωποι να υπηρετούν τους ανθρώπους , οι υπηρεσίες και τα προιόντα να είναι στη ζωή μας για να την κάνουν καλύτερη .

Όραμα των Δημοσίων Σχέσεων είναι να δώσουμε στους ανθρώπους σπουδαίες υπηρεσίες και σπουδαίες επιχειρήσεις .

Έχουμε ένα σαφές όραμα .

Το Marketing αντιγράφει την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων η οποία προηγείται από αυτό 6 δεκαετίες . Όμως οι Marketers όσο και αν αντιγράφουν δεν μπορούν να το κάνουν αποτελεσματικά γιατί έχουν στο μυαλό τους μόνο τα κέρδη και οτιδήποτε κάνουν αναφέρεται σε αυτά . Δεν σκέφτονται κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά .

Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .

 •      Είναι το Διαφορετικό . Η επικοινωνία απο εδώ και στο εξής .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι μία τεράστια επένδυση για κάθε επιχείρηση .
 •      Παρόλο πως στην αφετηρία των Δημοσίων Σχέσεων δεν είναι η εμπορική επιτυχία αλλά η κοινωνική καταξίωση , η εικόνα , η φήμη και η ανάπτυξη των σχέσεων , οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η μοναδική μορφή επικοινωνίας που φέρνει κέρδη γιατί καταξιώνει την επιχείρηση .
 •      Η παραδοσιακή εμπορική επικοινωνία δεν πείθει και είναι σε λάθος δρόμο .
 •      Επιλέγουμε – αγοράζουμε – ψηφίζουμε – καταναλανώνουμε αυτά για τα οποία μαθαίνουμε, συζητώνται , ακούγονται , για τα οποία υπάρχει καλή εικόνα , καλή φήμη . Αυτό κάνουν οι Δημόσιες Σχέσεις .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η επιστήμη και το επάγγελμα που εφαρμόζονται από επαγγελματίες που σκέφτονται “εκτός πλαισίου” οι οποίοι χρησιμοποιούν την επικοινωνία για να αλλάξουν τον κόσμο , να αναπτύσσουν σχέσεις που κάνουν τη διαφορά γιατί βασίζονται στις αξίες ( ΉθοςΑξιοπιστίαΕιλικρίνειαΣυνέπειαΔιαφάνεια ) δομικά ειλικρινά και όχι από ιδιοτέλεια και στόχευση το κέρδος .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν το πλαίσιο αυτό στις επιχειρήσεις , ώστε να θέλει κάθε εργαζόμενος να πηγαίνει με όρεξη καθημερινά για να βρεθεί με ξεχωριστούς , δημιουργικούς , αληθινούς ανθρώπους .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν προιόντα και υπηρεσίες από ανθρώπους που καίγονται για να δούν ευτυχισμένους και τους ανθρώπους που θα τα χρησιμοποιούν .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις έχουν ένα συγκεκριμένο , απόλυτο , ρεαλιστικό και ανθρωποκεντρικό όραμα .
 •      Η λειτουργία των Δημοσίων Σχέσεων είναι και πρέπει να είναι απλή – κατανοητή – ανθρωποκεντρική .
 •      Στο επίκεντρο των Δημοσίων Σχέσεων είναι ο Άνθρωπος και ευρύτερα το Ανθρώπινο Δυναμικό .
 •      Οι επιχειρήσεις δεν είναι ούτε τα γραφεία τους , ούτε οι υπολογιστές τους , ούτε οτιδήποτε υλικό . Είναι οι άνθρωποι τους .
 •      Πίσω απο τα πιό σπουδαία προιόντα , είναι σπουδαίοι άνθρωποι .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις , δεν υποστηρίζουν το cost management δηλαδή δεν εισηγούνται  περικοπές γιατί βυθίζουν την ανθρώπινη ψυχολογία .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις συνιστούν στις επιχειρήσεις να έχουν ευτυχισμένους ανθρώπους για να παράγουν εξαιρετικά προιόντα και υπηρεσίες και ο κόσμος τότε θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη .
 •      Οι Δημόσιες Σχέσεις , ως επαγγελματική εφαρμογή διαθέτουν διορατικότητα , βλέπουν την επικοινωνία όπως δεν τη βλέπουν οι εμπορικοί τομείς .Συνθέτουν τις αξίες με την πρακτική εφαρμογή .
 •      Ο επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων , σχεδιάζει την επικοινωνία με τέτοιον τρόπο που ωθεί τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι .
 •      Ο επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων , λειτουργεί και σχεδιάζει τα Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων με κεντρικό άξονα όχι την εμπορική λογική αλλά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την εμπειρία των ανθρώπων .

Γιώργος Ι. Παπατριανταφύλλου .

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου ,

είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής απο το ΕΚΕΠΙΣ , εποπτείας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων . Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές  gpappr@gmail.com

Διδάσκει στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr  μέλος του διεθνούς  δικτύου Career Builder www.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των  Kariera Business Seminarshttp://bit.ly/Mtu0AS ( Δίπλωμα στις Δημόσιες Σχέσεις )  και  http://bit.ly/MttPFW ( Σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις ) και http://bit.ly/RXEjtE ( Σεμινάριο Διοργάνωση Εκδηλώσεων ) , από το 1999 .

Επικοινωνήστε μαζί μου :

Mobile Phone Number : 6974313052

E-mail : gpappr@gmail.com

 

Philosophy and the Vision of Public Relations. Changing the World – Making the Best.

In PR, we do not think conventional communication. We do not do things to justify our position or otherwise carry out regular formal communication, the same old thing.

PR not advertise products or services. Simply we make so well, so anthropocentric that they advertise that they use to make their lives better.

PR does not want to give the next generation the same ill – fake – useless – crappy communication. We want to deliver a very sophisticated communication system based on people’s values ​​and ethos of reliability, consistency, honesty and transparency.

Right now Marketeres lie and try to fool people by trapping them with inaccuracies psefdoprosfores, meaningless tricks, tricking, using science as the «Father» of Public Relations – Edward Bernais brought for the benefit of communities in early 1910 and the oligarchic regime’s used to control societies creating propaganda. This is exactly what today Marketing, propaganda, and could produce great products.

This communication time is characterized by a view and wants not to convince but to influence by force people to choose products. This in Public Relations in changing. We we make great products from great people, the societies that we can understand and see after the next is always beside us.

Public relations does not make mass consumer products and services, but to create emotion.

In Public Relations, sending messages to society.

In PR, we create such groups of workers eager to find their work. To share with fellow fantastic construction – unique services. «Burn» to see the world rejoices and make his life better with what idoi have produced.

This copies the Marketing Public Relations science that precedes it 6 decades. But Marketers and replicate if they can not do so effectively because they are thinking only profits and do anything to those documents. They do not think social and anthropocentric.

We want to make the world a better, more human, more social businesses near their people.
We want to see happy people and businesses that help mankind.

Societies can become better, people serving people, services and products are in our lives to make it better.

Vision of Public Relations is to give people great service and great businesses.

We have a clear vision

Many say that dealing with public relations, few are able to explain what the Public Relations.

 Is Different.ñ The communication from now on.
 Publicñ Relations is a huge investment for any business.
ñ Although the starting point that PR is not a commercial success but social prestige, image, reputation and development of relations, public relations is the only form of communication that brings profits because the company honors.
ñ The traditional commercial communication not convincing and is on the wrong track.
ñ Select – buy – voting – katanalanonoume those for which we have heard, discussed, heard, for which there is a good picture, good reputation. What do Public Relations.
ñ Public Relations is the science and profession applied by professionals who think «outside the framework» who use communication to change the world, to develop relationships that make a difference because they are based on values ​​(Ethos – Reliability – Honesty – Consistency – Transparency) structural frankly, not selfishness and target profit.
ñ Public Relations creates the context in business, so every employee wants to go with an appetite everyday to find a distinct, creative, real people.
ñ Public Relations creates products and services from people who burn to see you happy and people will use them.
ñ Public Relations have a definite, absolute, realistic and humanistic vision.
ñ The function of PR is and should be simple – understand – anthropocentric.
 Focus PR is Manñ and broader Human Resources.
ñ Enterprises is neither offices nor their computers or anything material. Are their people.
 behindñ the most important products are great people.
ñ Public Relations, do not support the cost management ie no cuts suggest why human psychology sink.
ñ Public Relations firms are happy to have people to produce excellent products and services, and then people will continue to put his hand in his pocket.
ñ Public Relations as a professional application have insight, see communication as not to see the commercial sectors. Compose values ​​in practice.
ñ Professional Public Relations, communication plans in a way that pushes people to become better.
ñ Professional Public Relations, functions and designs public relations program with the focus not the commercial sense, but the services and experience of the people.

George J. Papatriantafyllou.
George Papatriantafyllou,
is the author of the books, a public relations and Stamoulis 2008 Company Profile Edition Stamoulis 2011 Board member AEIF (Greek Company Public Relations / scientific association of Public Relations in Greece) and certified trainer from EKEPIS supervision of the Minister of Education , Lifelong Learning and Religious Affairs. He teaches Public Relations and Business to business executives and students gpappr@gmail.com
Teaches the company Kariera http://www.kariera.gr member of the international network Career Builder http://www.careerbuilder.com which provides high quality education to business executives worldwide and widely helps executives to develop their career. George Papatriantafyllou is in Kariera Business Seminarshttp :/ / bit.ly/Mtu0AS (Diploma in Public Relations) and http://bit.ly/MttPFW (Public Relations Seminar) and http://bit.ly/RXEjtE ( Seminar Events) since 1999.
Contact me:
Mobile Phone Number: 6974313052
E-mail: gpappr@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s