Γιατί Πιστεύω πως πρέπει να Αλλάξουμε τα Πάντα στην Επικοινωνία .

English Edition of This Article at The Bottom Of The Page :

 1. Αυτή τη στιγμή στα τμήματα επικοινωνίας και ευρύτερα στα περισσότερα τμήματα της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων δεν υπάρχει ένα σαφές όραμα.
 2. Τα τμήματα επικοινωνίας έχουν στενή αντίληψη , αυτήν που έχουν κληρονομήσει εδώ και δεκαετίες και το τραγικό είναι πως δεν προσπαθούν να αλλάξουν απολύτως τίποτα . Τα στελέχη εκτελούν ακριβώς αυτά τα οποία βρήκαν .
 3. Οι Εκπρόσωποι των Επιχειρήσεων και οι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι όποτε μιλούν είναι επιθετικοί , εκνευρισμένοι , μιλούν με αοριστίες , φαίνονται πως κρύβουν την αλήθεια , είναι μόνιμα βιαστικοί , δεν απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις , έχουν κακή εικόνα και είναι αδιαφανείς .
 4. Τα στελέχη δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προσπαθούν να καταφέρουν μέσω της επικοινωνίας που σχεδιάζουν ή δεν υπάρχει όραμα ευρύτερα για το πως η επιχείρηση τους θα Αλλάξει τη ζωή των Ανθρώπων .
 5. ΄Οταν θέτω το ερώτημα σε στελέχη τμημάτων επικοινωνίας αλλά και άλλων τομέων , τι προσπαθούν να πετύχουν ή να αλλάξουν η κλασσική απάντηση είναι : « Βασικά να ανεβάσουμε τον τζίρο….» ή « …. να αυξήσουμε τις πωλήσεις …» . Δηλαδή οι άνθρωποι της επικοινωνίας σήμερα απλά δεν έχουν όραμα . Δεν « Καίγονται » για να Αλλάξουν τον Κόσμο , αλλά για να εξοικονομήσουν κάποιες πωλήσεις , να πάρουν έναν καλό μισθό και να ζούν με πολλές ανέσεις . Ακόμα όμως και αυτό δεν γίνεται προγραμματισμένα αλλά “στο πόδι” .
 6. Η μεθολογία της επικοινωνίας είναι παραδοσιακή και ξεπερασμένη . Έρευνα αναχρονιστική – αναλύσεις για μία κοινωνία που έχει αλλάξει – σχεδιασμός όπως γινόταν πρό 40 και 50 ετών .
 7. Τα όποια επικοινωνιακά πλάνα λαμβάνουν τους ανθρώπους ως υποκείμενα τα οποία μπορούν με μεγάλη άνεση να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν τη συμπεριφορά τους .
 8. Οι επιχειρήσεις δεν σχεδιάζουν την Ανάπτυξη Σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων αλλά “μιλούν” μία ξεπερασμένη εμπορική γλώσσα , διατάζοντας τις κοινωνίες να τις επιλέγουν .
 9. Οι επιχειρήσεις δεν εστιάζουν στους Ανθρώπους τους , στη φήμη και την εικόνα τους , δεν είναι Brand . Λένε πως είναι αλλά δεν είναι . Γιατί Brand δεν είναι απλά το προιόν αλλά οτιδήποτε ( πόλη – χώρα – επιχείρηση – προιόν …) Αγαπιέται .
 10. Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων δεν υποδέχονται όπως θα έπρεπε τους ανθρώπους . Αυτό που αναδύεται από την προσέλευση των Ανθρώπων στις επιχειρήσεις είναι πως οι εργαζόμενοι κάνουν βαρετά τη δουλειά τους , δεν έχουν διάθεση εξυπηρέτησης , όποια ευγένεια παρουσιάζουν προέρχεται από την καταναγκαστική εκπαίδευση η οποία τους επιβάλει να χαμογελούν χωρίς να έχουν δομικά ενσωματώσει το καθήκοιν του να Υπηρετούν τους Ανθρώπους .
 11. Οι επιχειρήσεις δεν μιλάνε και δεν ενημερώνουν . Όχι δεν το κάνουν επαρκώς , δεν το κάνουν καθόλου ( στη συντριπτική τους πλειοψηφία ) .
 12. Οι επιχειρήσεις στις περιπτώσεις που μιλούν , λένε ψέματα ή κρύβουν την αλήθεια .
 13. Οι διοικήσεις των περισσοτέρων επιχειρήσεων ακολουθούν την ιεραρχική δομή , δημιουργώντας στρατιωτικού τύπου οργανογράμματα , στερώντας από τους εργαζόμενους κάθε έννοια καινοτομίας – δημιουργικότητας – ελευθερίας του λόγου , των απόψεων και των κινήσεων .
 14. Οι επιχειρήσεις , οι οργανισμοί , τα επιμελητήρια , οι ενώσεις ….δεν προσφέρουν εμπειρίες και αυτό δημιουργείται από την έλλειψη εκπαίδευσης στην επικοινωνία .
 15. Στον επικοινωνιακό σχεδιασμό των περισσοτέρων επιχειρήσεων με τις οποίες έχω συνεργαστεί , πολύ απλά δεν υπάρχει καμμία στρατηγική . Όταν στη διάρκεια της έρευνας μου θέτω το ερώτημα ΓΙΑΤΙ ; πραγματοποιείται π.χ αυτή η εκδήλωση , οι συνηθέστερες απαντήσεις είναι « … έτσι …» ή « …. τι γιατί ; γιατί έτσι γίνεται πάντα ….» .
 16. Η επικοινωνία είναι παλαιά , απαρχαιωμένη , συντηρητική , οπισθοδρομική . Τα ίδια τρύκ και τεχνάσματα γίνονται εδώ και δεκαετίες .
 17. Οι επιχειρήσεις εξαπατούν με ψευδείς μειώσεις τιμών – με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – με απόκρυψη της αλήθειας – με ψεύδη – ασυνέπεια .
 18. Οι επιχειρήσεις δεν αντιλαμβάνονται πως τα πάντα στις σύγχρονες κοινωνίες είναι η Ανάπτυξη Σχέσεων . Αντί να μιλούν με Ήθος – Συνέπεια – Αξιοπιστία και να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης , πληρώνουν εκατομμύρρια για να σκηνοθετήσουν διαφημίσεις οι οποίες δεν πείθουν γιατί όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως μία διαφήμιση ωραιοποιεί τα πάντα .Η διαφήμιση είναι πυλώνας της οικονομίας αλλά τώρα χρησιμοποιείται λάθος .Δεν στοχεύει να πουλήσει – ως οφείλει – οι διαφημιστές ζουν σε άλλες δεκαετίες , κάνουν χιούμορ , πλάκα , είναι εκτός θέματος , φλυαρού και δεν έχουν στρατηγική .
 19. Η νέα Διαφήμιση , είναι η Νέα Επικοινωνία .Οι επιχειρήσεις δεν αντιλαμβάνονται πως «Διαφήμιση» είναι ότι λέγεται μεταξύ των Ανθρώπων για προιόντα και υπηρεσίες .
 20. Οι επιχειρήσεις δεν εξηγούν πως αλλάζουν τη ζωή μας τα προιόντα τους και οι υπηρεσίες τους . Δεν εξηγούν τα οφέλη μας απο τη χρήση τους .
 21. Η εξυπηρέτηση είναι σε κακό επίπεδο και οι άνθρωποι των επιχειρήσεων δεν βλέπουν Ανθρώπους αλλά καταναλωτές .
 22. Στην κουλτούρα της επικοινωνίας σήμερα δεν υπάρχει η λογική του «Αλλάζουμε τον Κόσμο» .
 23. Η εμπορική επικοινωνία , προφανώς απο αγνωστικισμό , είναι ακριβώς επάνω στην πορεία της Προπαγάνδας . Εάν τα στελέχη κυρίως των τμημάτων Marketing , μελετήσουν το πως χρησιμοποίησαν τα ολιγαρχικά καθεστώτα την Προπαγάνδα για να ελέγχουν τις Κοινωνίες , δεν θα άλλαζαν τις θέσεις τους , θα άλλαζαν επάγγελμα .Θα διαπιστώσουν πως το μόνο που δεν χρησιμοποιούν είναι τη λέξη Προπαγάνδα και αντί αυτής τη λέξη Marketing .
 24. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν το πρωί με κέφι στις δουλειές τους . Και σε αυτό τον πρώτο λόγο έχει η κακή παραδοσιακή επικοινωνία , που έχει δώσει ιεραρχικές δομές , αυταρχισμό στη διοίκηση , πειθαρχία , ανταγωνιστικότητα , ψυχρότητα , μυστικότητα .
 25. Στις επιχειρήσεις οι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν την κοινωνική προσφορά της εργασίας τους και της προσφοράς τους μέσω των προιόντων και των υπηρεσιών τους . Εάν κατανοούσαν πως κάθε εργασία έχει και κοινωνικό σκοπό , τότε θα επικοινωνούσαν αποτελεσματικά , θα παρείχαν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προιόντα και θα είχαν σε πρώτο πλάνο τους ανθρώπους και όχι τους αριθμούς .
 26. Στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει κουλτούρα και εταιρική φιλοσοφία . Η ανυπαρξία συνεπούς , αξιόπιστης , ειλικρινούς επικοινωνίας κάνει τους ανθρώπους αντιπαραγωγικούς , ανταγωνιστικούς , εχθρούς μεταξύ τους .
 27. Οι επιχειρήσεις δεν προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των ανθρώπων αλλά πρωτίστως τα δικά τους και κυρίως το πρόβλημα της αύξησης των κερδών . Η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία πρέπει απλά να δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα των ανθρώπων .
 28. Οι προτάσεις συνεργασίας που ανταλάσσουν τα στελέχη μεταξύ των επιχειρήσεων είναι κακογραμμένες , πρόχειρες , χωρίς να ζητούν με ορθό τρόπο και ακρίβεια , δεν είναι ξεκάθαρο το μήνυμα τους και στερούνται στρατηγικής . Δεν έχουν Jargon , κάθε στέλεχος γράφει στο ύφος που θέλει με αποτέλεσμα να δημιουργεί μία πολυδιάστατη εικόνα για την επιχείρηση , αφαιρώντας τη σαφήνεια του στίγματος και την ομοιογένεια της ταυτότητας της .
 29. Η πρώτη εντύπωση στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι απροετοίμαστη , κακή έως μέτρια , με λάθος μηνύματα .
 30. Τα στελέχη δεν εκπαιδεύονται ή όχι επαρκώς στην διαπροσωπική επικοινωνία . Δεν μαγνητίζουν , δεν γοητεύουν .

Όλα αυτά πρέπει να Αλλάξουν και θα Αλλάξουν .

Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε τα Πάντα στην Επικοινωνία .

Γιώργος Ι. Παπατριανταφύλλου .

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου ,

είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 καιΕταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής απο το ΕΚΕΠΙΣ , εποπτείας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων . Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές gpappr@gmail.com

Διδάσκει στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr μέλος του διεθνούς δικτύου Career Builderwww.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των Kariera Business Seminarshttp://bit.ly/Mtu0AS ( Δίπλωμα στις Δημόσιες Σχέσεις ) και http://bit.ly/MttPFW ( Σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις ) καιhttp://bit.ly/RXEjtE ( Σεμινάριο Διοργάνωση Εκδηλώσεων ) , από το 1999 .

Επικοινωνήστε μαζί μου :

Mobile Phone Number : 6974313052

E-mail : gpappr@gmail.com

Δημόσιες Σχέσεις – Public Relations Management / 22 Σεπτεμβρίου 2012 .

 • Event Management / Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012   

Σεμινάριο Δημόσιες Σχέσεις – Public Relations Management – 22 Σεπτεμβρίου 2012 :

 Παρουσιάζει και διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου Διευθυντής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 . Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόναεκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  ) .

  Πληροφορίες και έγκαιρη κράτηση θέσεων στην εταιρεία Καριέρα ( Kariera business seminars ) , στο 210 81.15.300 κες Κοροβέση Μαρία  Maria.Korovesi@careerbuilder.com και Αγγελική Παναγιώτου Angeliki.Panagiotou@careerbuilder.com Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , κάθε Σάββατο στις 10.00 . Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , κάθε Σάββατο στις 10.00 .  

Παρακολουθώντας το σεμινάριο :

 • Διευθυντής ή Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων . Θα μάθετε τις αρμοδιότητες και θα μελετήσετε  περιπτώσεις διοίκησης διευθυντικών στελεχών Δημοσίων Σχέσεων .
 • Θα γνωρίσετε και θα εκπαιδευτείτε στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων .
 • Θα μπορείτε να καταρτίσετε στρατηγικά πλάνο Δημοσίων Σχέσεων .
 • Θα εκπαιδευτείτε στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων .
 • Στη Χορηγία και πως θα συνεργάζεστε .
 • Να προσφέρετε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επικοινωνίας .
 • Να εντοπίζετε το πελατολόγιο σας και τις ομάδες στις οποίες απευθύνονται τα Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων .
 • Οι υπηρεσίες σας θα καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος σε κάθε επιχείρηση .
 • Θα δίνετε πρακτικά λύσεις σε όλα τα προβλήματα επικοινωνίας που προκύπτουν σε κάθε επιχείρηση .
 • Θα επικοινωνήτε αποτελεσματικά με τους συνεργάτες σας και τις ομάδες κοινού της επιχείρησης .
 • Θα σχεδιάζετε Brand επιχειρήσεις και ανθρώπους .
 • Θα κάνετε αναγνωρίσιμη χωρίς κόστος την επιχείρηση μέσω της εικόνας της και της δημοσιότητας.
 • Θα μάθετε να πραγματοποιείτε αοτελεσματικά ποιοτική έρευνα και συνεντεύξεις σε βάθος .
 • Θα εντοπίζετε B2B τις ομάδες κοινού οι οποίες ειναι οι πιό κατάλληλες για την επιχείρηση σας και θα καταθέτετε στρατηγικά προτάσεις .
 • Θα μπορείτε να καταρτίσετε το Business plan .
 • Να παρέχετε συμβουλές υψηλού επιπέδου .
 • Θα συμβουλεύετε για το οργανόγραμμα .
 • Θα αναπτύσετε με τα πιό συγχρονα επικοινωνιακά “εργαλεία” την επιχείρηση .
 • Θα επικοινωνήτε αποτελεσματικά με τους δημοσιογράφους .
 • Θα πραγματοποιείτε media training .
 • Θα εκπαιδεύετε τους συνεργάτες σας στην ανθρωποκεντρική νοοτροπία και επικοινωνία .
 • Θα συντάσετε αποτελεσματικά και θα μάθετε τρόπους αποστολής Δελτίου Τύπου .
 • Θα μάθετε να διοργανώνετε στρατηγικά Εκδηλώσεις .

 Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα μπορέσετε να ανοίξετε έναν νέο διαφορετικό δρόμο στην επικοινωνία , με δικό σας γραφείο ή ως σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων .Σκεφτείτε διαφορετικά με την επιστήμη που είναι απαραίτητη σε κάθε επιχείρηση .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η επιστήμη της δημιουργίας των σχέσεων και της πραγματικής – εξαιρετικής εικόνας . Είναι εφαρμοσμένη επιστήμη της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας .

 Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η επιστήμη η οποία «γέννησε» όλες τις εφαρμογές του σύγχρονου management .

 Υπάρχει ως επιστήμη από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 και διδάσκεται στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης από το 1923 .

Στον πηρύνα των Δημοσίων Σχέσεων , βρίσκεται το Ήθος .

 Οι Δημόσιες Σχέσεις δομικά και στρατηγικά δημιουργούν ανθρώπινες σχέσεις εμπιστοσύνης .

 Οι πέντε βασικές αξίες των Δημοσίων Σχέσεων είναι : Ήθος – Αξιοπιστία – Ειλικρίνεια – Συνέπεια – Διαφάνεια .

Εισαγωγή

Οι Δημόσιες Σχέσεις, είναι ένα στρατηγικό σύστημα επικοινωνίας, απαραίτητο σε κάθε επιχείρηση, οργανισμό, κυβερνητικούς μηχανισμούς και μηχανισμούς δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων, το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων, αποτελεί λειτουργία αμφίδρομης επικοινωνίας, αποσκοπεί στην προγραμματισμένη διατήρηση ή δημιουργία σωστής εικόνας στο κοινό, για μια ομάδα ή άτομο, προκειμένου να πετύχει την ανάπτυξη της επικοινωνίας και των σχέσεων τους, σε βάση αμοιβαίου συμφέροντος.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου «Βασικές αρχές Δημοσίων Σχέσεων», είναι να δώσει την πραγματική διάσταση του επαγγέλματος και του θεσμού των Δημοσίων Σχέσεων, να διεισδύσει στην ουσία τους αλλά και να παραθέσει με ακρίβεια τις επιστημονικές μεθόδους επίτευξης των ενεργειών Δημοσίων Σχέσεων.

Για να πετύχουμε το σκοπό μας:

 • Θα αναφέρουμε όλες τις ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων, με ακριβή παραδείγματα
 • Θα προσδιορίσουμε επαγγελματικά τις Δημόσιες Σχέσεις
 • Θα εργαστούμε σε παραδείγματα ενεργειών Δημοσίων Σχέσεων
 • Θα ερευνήσουμε σύγχρονα μοντέλα και νέες τεχνογνωσίες ,Δημοσίων Σχέσεων
 • Θα δημιουργήσουμε εικονικά, το δικό μας τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, και θα αναλάβουμε την πλήρη εφαρμογή Δημοσίων Σχέσεων, ενός οργανισμού .

Θεματολογία

Ακολουθεί η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του σεμιναρίου:

 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη .Πως πρακτικά ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων σχεδιάζει την Κοινωνική Δράση .
 • Eσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις .Πως θα σχεδιάσετε την εσωτερική εικόνα η οποία εκπέμπει τη συνολική εικόνα της επιχείρησης .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις και η ιστορία τους στην Ελλάδα .
 • Ιστορική αναδρομή των Δημοσίων Σχέσεων .
 • Ποιοτική έρευνα στις Δημόσιες Σχέσεις .
 • Έρευνα τάσεων 
 • Δημιουργία Εταιρικής Εικόνας και Εταιρικής Φήμης .
 • Σχεδιασμός της αξιακής βάσης .
 • Σύνταξη του Business Plan .
 • Κουλτούρα και Όραμα στην επιχείρηση .
 • Η δράση του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων .
 • Πως σχεδιάζεται η Στρατηγική των Δημοσίων Σχέσεων .
 • Πλάνο Δημοσίων Σχέσεων .
 • Καμπάνια Δημοσιότητας και Επικοινωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης .
 • Στρατηγικός σχεδιασμός Δημοσιότητας στα Social Media ( στα site Κοινωνικής Δικτύωσης ) 
 • Ανάλυση των πιό γνωστών Social Media και τα οφέλη από μία σχεδιασμένη καμπάνια δημοσιότητας σε αυτά .
 • Σύνταξη Δελτίου Τύπου .
 • Διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου και Συνάντησης Τύπου .
 • Ποιά είναι όλα τα ειδικά μέσα επικοινωνίας των Δημοσίων Σχέσεων .
 • Media Training .Εκπαίδευση απέναντι στα ΜΜΕ με test και εργαστήρια .
 • Image Making . Διαμόφωση προσωπικότητας .
 • Εκπαίδευση σε όλα τα είδη γραπτού λόγου στις Δημόσιες Σχέσεις .
 • Σχεδιασμός προγράμματος Lobbying . Γιατί οι Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων στις Βρυξέλλες που σχεδιάζουν Lobbying είναι τα πιό ακριβοπληρωμένα στελέχη στην Ευρώπη ; 
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων , στρατηγικός σχεδιασμός . Πως θα αποφέρει η κάθε εκδήλωση οφέλη – κέρδη και θα διαμορφώσει θετική εικόνα .
 • Εσωτερικές εκδηλώσεις ( στην επιχείρηση ) .
 • Πράσινα event .
 • Check List , πρακτική σε περισσότερα από 20 είδη εκδηλώσεων , προτάσεις σε υποστηρικτές .
 • Πως θα κάνετε προτάσεις και θα σχεδιάσετε επιτυχημένες εκδηλωσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα .
 • Event Plan .
 • Xορηγία . Πως θα συντάξετε προτάσεις χορηγίας . Δεσμοί και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους υποστηρικτές .
 • Eπικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων . 
 • Πρόληψη και Διαχείριση Κρίσεων . 
 • Social Media και e-crisis .
 • Risk Management . 
 • Δημόσιες Σχέσεις και Ψυχολογία . 
 • Εξυπηρέτηση Πελατών . Πρακτική και εργαστήρια .
 • Πως θα εκπαιδεύσετε στην επικοινωνία τους τα στελέχη στην επιχείρηση σας .
 • Πολιτική Επικοινωνία . Πως θα σχεδιάσετε μία πολιτική καμπάνια .

Event Management / Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012   http://goo.gl/3LwTS.

Το σεμινάριο , Διοργάνωση Εκδηλώσεων θα σας βοηθήσει να εργαστείτε επιστημονικά και αποτελεσματικά ως Event Manager . Θα μάθετε πως μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση Διοργάνωσης Εκδηλώσεων ακόμα και μέσω ενός δικού σας site και αν εργάζεστε ήδη στη Διοργάνωση Εκδηλώσεων πως θα είστε αναντικατάστατο στέλεχος με εξαιρετικές ιδέες , στρατηγική και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα .

Εκδηλώσεις για τον τουρισμό – για την ενέργεια – την πράσινη ανάπτυξη – τη νέα εταιρική εικόνα – σε περιπτώσεις κρίσεων . Οι εκδηλώσεις κάθε επιχείρησης – οργανισμού – κράτους είναι ο κεντρικός άξονας της εικόνας τους και μία από τις βασικές πηγές εσόδων τους . 

Το σεμινάριο Διοργάνωση Εκδηλώσεων   θα πραγματοποιηθεί το Σάββατo 29 Σεπτεμβρίου , στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , στις 10.00 .

 Παρουσιάζει και διδάσκει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου Διευθυντής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον Kiss Fm 92,9 . Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόναεκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  ) .

  Πληροφορίες και έγκαιρη κράτηση θέσεων στην εταιρεία Καριέρα ( Kariera business seminars ) , στο 210 81.15.300 κες Κοροβέση Μαρία  Maria.Korovesi@careerbuilder.com και Αγγελική Παναγιώτου Angeliki.Panagiotou@careerbuilder.com Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , κάθε Σάββατο στις 10.00 . Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Καριέρα , Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι ( πίσω από το νοσοκομείο Υγεία )  , κάθε Σάββατο στις 10.00 .  

Τουριστικές εκδηλώσεις – Μουσικές– Συναυλίες – Πρωτόκολλο Εθιμοτυπία – Ηλεκτρονική επιχείρηση Διοργάνωσης Εκδηλώσεων – Γαμήλιες Δεξιώσεις – Πράσινα event – Δεξιώσεις – γεύματα – συνέδρια – γιορτές – εγκαίνια – προωθήσεις–  –  εκδηλώσεις σε αθλητικά γεγονότα – φεστιβάλ – συναυλίες – mega events – ραδιοτηλεοπτικά event / απ’ευθείας μεταδόσεις – τοπικά φεστιβάλ και γιορτές – βραβεύσεις – εταιρική φιλοξενία – παιδικές εκδηλώσεις  – συνεντεύξεις τύπου – business event – Ομιλίες – εκθέσεις – σεμινάρια – εκδρομές -party – ξεναγήσεις –  Βαφτίσεις – Γενέθλια – γεύματα εργασίας – coctail – εκδηλώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης – hallmark event – τοπικά φεστιβάλ και κάθε τύπου εκδήλωση με σαφέστατη στρατηγική και αποτελεσματικότητα , χωρίς κανένα πρόβλημα – ελλείψεις –  παραλείψεις – κακή οργάνωση – ατέλειες .

Θεματολογία σεμιναρίου Διοργάνωση Εκδηλώσεων .

• Branding Εκδηλώσεων – Κάθε εκδήλωση , θα είναι Brand .ñ     Διοργάνωση Special Event .
• Κατηγορίες εκδηλώσεων .
• Μega Event – Hallmark Events – Major Event – Local Or Community Event – Festival – Sports Event – Business Event .
• Η σπουδαιότητα της στρατηγικής διοργάνωσης εκδηλώσεων στον Τουρισμό .
• Οργανισμοί προσέλκυσης ομάδων Τουρισμού , με βάση τη διοργάνωση εκδηλώσεων .
• Η διαμόρφωση της εικόνας του οργανισμού , από τη διοργάνωση εκδήλωσης .
• Η επιχειρηματική ανάκαμψη από την στρατηγική διοργάνωση εκδηλώσεων .
• Η κουλτούρα και ο πολιτισμός μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων .
• Η δομή του στρατηγικού σχεδιασμού . Πως ξεκινάμε και πως συνεχίζουμε .
• Η διαχείριση των ανθρώπινων αναγκών στις εκδηλώσεις .
• Παρουσίαση νέων προϊόντων – υπηρεσιών και η προώθηση πωλήσεων μέσω της επιτυχημένης εκδήλωσης .
• Η τοπική κοινότητα στη διοργάνωση εκδηλώσεων .
• Ο εθελοντισμός στα Special Event .
• H Xoρηγία και το Sponsoring.
• H Βασική ιδέα της εκδήλωσης.
• Τα ΜΜΕ και η προβολή των εκδηλώσεων .
• Ο Event Manager .
• To πρότυπο της Disney.
• Σχεδιασμός εκδήλωσης . Χρόνος – τόπος – κίνητρα .
• Η έρευνα πριν από κάθε εκδήλωση .
• Το κοστολόγιο – το Check list .
• Όραμα και αποστολή της εκδήλωσης .
• Operation Plans.
• To προσωπικό των εκδηλώσεων.
• Ομάδες εργασίας .
• Swot Analysis, της εκδήλωσης.
• Ο άξονας επικοινωνίας των εκδηλώσεων .
• Το Budget – το εξοδολόγιο.
• Απειλές και κρίσεις στις εκδηλώσεις .
• Επικοινωνιακή Διαχείριση κρίσεων σε εκδηλώσεις .
• Ticketing.
• Oι προσκεκλημένοι.
• Φωτισμός – ήχος – ειδικά εφέ – οπτικοακουστικά μέσα – οι προσκλήσεις – διακόσμηση – Μέσα Μεταφοράς – το αναμνηστικό δώρο .
• Experimental Event Management.
• Διοργάνωση Συνεδρίων – εκθέσεων – δεξιώσεων – cocktail – Party – Συνέντευξης Τύπου – επισκέψεις ξεναγήσεις – συναυλιών .
• Εκπαίδευση προσωπικού .
• Σαβουάρ Βίβρ.
• Catering  

Το σεμινάριο Διοργάνωση Εκδηλώσεων διαθέτει εξαιρετικά πολύ και σημαντικότατο υλικό .

 
 
 
 
 
 
 
 

Because I believe that we can change and overturn everything in Communication. My experience.

1. Currently the Department of Communication and widely in most parts of the majority of enterprises do not have a clear vision.
2. The sections have a narrow understanding of communication, it inherited decades and the tragedy is that we do not try to change anything. The executives running precisely those which they found.
3. Business representatives and government representatives whenever they speak are aggressive, angry, speak of uncertainties that seem to hide the truth, it is permanently in a hurry, do not answer all the questions, have a poor image and is opaque.
4. The executives do not know what exactly trying to accomplish through communication planning or no broader vision for how the company will change their lives.
5. When I put the question to executives communications department and other areas they are trying to accomplish or change the classic answer: «Key to move the volume ….» or «…. to increase sales … «. That communication people today simply do not have vision. Not «burned» to change the world, but to save some sales, get a good salary and living with many amenities. Even this is not scheduled but «leg.»
6. The Methodology of communication is traditional and outdated. Research anachronistic – analyzes a society that has changed – such as planning program was 40 and 50 years.
7. Any communication taking shots of people as subjects who can very comfortably to manipulate and direct their behavior.
8. Businesses do not plan to develop relationships between people but «talk» to an outdated business language, commanding societies to choose.
9. Businesses do not focus their people, reputation and image, not Brand. They say they are but are not. Why Brand is not just the product but everything (city – country – business – product …) love.
10. The business people are not welcome as should people. What emerges from the crush of people in the business is that employees do their job boring, not in the mood of service, whichever comes courtesy exhibit of forced education that require them to smile without being structurally integrate kathikoin to serve their people.
11. Businesses do not speak and do not update. No do not do well, they do not at all (the vast majority).
12. Enterprises where they speak, they lie or hide the truth.
13. The administrations of most businesses follow a hierarchical structure, creating military-style charts, depriving employees of every concept innovation – creativity – liberty speech, attached views and movements.
14. Businesses, organizations, chambers, associations …. not offer this experience and by the lack of communication training.
15. Communication design in most companies with which I have worked, quite simply there is no strategy. When in the course of my research I ask the question WHY? Place eg this event, the most common response is «… so … «or» …. what why it is always so …. «.
16. Communication is old, outdated, conservative, backward. The same tricks and gimmicks made decades.
17. Businesses deceive with false rebates – to Corporate Social Responsibility – to hide the truth – with falsehoods – inconsistency.
18. Companies do not realize that everything in modern societies is the development of relationships. Instead of talking with Ethos – Consistency – Reliability and create trusting relationships, pay ekatommyrria to direct ads that are not convincing because all people know that an advertisement beautifies everything.
19. The new Advertising is New Contact. Companies do not realize how «Advertising» is that it is said among people for products and services.
20. Businesses do not explain how life-changing our products and their services. Not explain our benefits from their use.
21. The service level is bad and people do not see business people but consumers.
22. In the culture of communication today there is no sense of «changing the world».
23. Commercial communication, apparently from agnosticism, just up the path of Propaganda. If the stems mainly parts Marketing, consider how the oligarchic regimes used propaganda to control societies, would not change their positions would change profession. Would find that they just do not use the word propaganda is and instead the word Marketing.
24. People do not go in the morning to cheer their jobs. And this is the first reason traditional poor communication, has given hierarchical structures, authoritarian management, discipline, competitiveness, coldness, secrecy.
25. In business, people are not trained to identify the social contribution of labor and supply through their products and services. If you understand how each work has a social purpose, then you communicate effectively, it will provide high quality services and products and otherwise in the foreground people and not numbers.
26. In business there is no corporate culture and philosophy. The lack of consistent, reliable, honest communication makes people unproductive, competitive, enemies together.
27. Businesses are not trying to solve people’s problems but primarily their own and especially the problem of rising profits. Internal and external communication should simply give solutions to all the problems of the people.
28. Proposals cooperation executives who commute between enterprises is badly written, simulated, without asking correctly and precisely, it is not clear the message and lacking strategy. No Jargon, each member writes in the style he wants so to create a multidimensional picture of the business, removing the stigma of clarity and uniformity of identity.
29. The first impression in business meetings is unprepared, poor to moderate, with error messages.
30. The executives are not trained or not sufficiently in interpersonal communication. There captivate, fascinate not.

All this must change and will change.

Come with us to change everything in Communication.

George J. Papatriantafyllou.
George Papatriantafyllou,
is the author of the books, Public Relations Programs Stamoulis 2008 kaiEtairiki Picture Stamoulis 2011 ed board member AEIF (Greek Company Public Relations / scientific association of Public Relations in Greece) and certified trainer from EKEPIS supervision of the Minister of Education, Lifelong Learning and Religious Affairs. He teaches Public Relations and Business to business executives and students gpappr@gmail.com
Teaches the company Kariera http://www.kariera.gr member of the international network Career Builderwww.careerbuilder.com which provides high quality education to business executives worldwide and widely helps executives to develop their career. George Papatriantafyllou is in Kariera Business Seminarshttp :/ / bit.ly/Mtu0AS (Diploma in Public Relations) and http://bit.ly/MttPFW (Public Relations Seminar) kaihttp :/ / bit.ly / RXEjtE (Seminar Events), since 1999.
Contact me:
Mobile Phone Number: 6974313052
E-mail: gpappr@gmail.com
Public Relations – Public Relations Management / 22 September 2012.
Event Management / Saturday, September 29, 2012

Seminar in Public Relations – Public Relations Management – 22 Σεπτεμβρίου 2012:
Presents and teaches George Papatriantafyllou Director Communications and Public Relations at Kiss Fm 92,9. Author of books, a public relations and Stamoulis 2008 Corporate Eikonaekd. Stamoulis 2011 Board member AEIF (Greek Company Public Relations / scientific association of Public Relations in Greece).
Information and prompt reservation company in Careers (Kariera business seminars), 210 81.15.300 tions Korovesi Maria Maria.Korovesi @ careerbuilder.com and Angeliki Panagiotou Angeliki.Panagiotou @ careerbuilder.com The seminars take place in the halls of Career, Apostolou Pavlou 10 Maroussi (behind the hospital Health) every Saturday at 10.00. The seminars take place in the halls of Career, Apostolou Pavlou 10 Maroussi (behind the hospital Health) every Saturday at 10.00.
Watching the seminar:
Manager or Director of Public Relations. You will learn the responsibilities and study cases management executives of Public Relations.
You will get training and experience in the tasks and responsibilities of the Director of Public Relations.
You will be able to develop a strategic plan for Public Relations.
Communication will be trained in Crisis Management.
Sponsorship and how you partner.
Provide high level communication services.
Identify your clientele and the groups targeted by public relations program.
Your services will cover a huge range of every business.
It will give practical solutions to all communication problems that arise in any business.
Communicator will effectively with your colleagues and business audiences.
Brand will draw businesses and people.
You do not recognizable cost the company through its image and publicity.
You will learn to make aotelesmatika qualitative research and in-depth interviews.
It locates the B2B audiences that are most appropriate for your business and will strategically deposit proposals.
You can build Business plan.
Provide high level advice.
Will advise on the organization chart.
It grows with the most modern communication «tools» business.
Communicator will effectively with journalists.
We’re media training.
We train our associates in humanistic culture and communication.
We shall draw effectively and will learn ways of sending press releases.
You will learn to strategically organize events.
Watching the seminar will be able to open a new different way to communicate with your office or director of Public Relations. Consider different with the science that is essential to any business.
Public Relations is the science of creating relationships and genuine – excellent picture. Is applied science of psychology and sociology.
Public Relations is the science which «bore» all the applications of modern management.
There is a science since the early 1900’s and taught at New York University since 1923.
In the kernel of Public Relations, is the ethos.
Public Relations structurally and strategically create relationships of trust.
The five core values ​​of PR are: Ethos – Reliability – Honesty – Punctuality – Transparency.
Introduction
Public relations is a strategic communication system, essential to any business, organization, government structures and mechanisms of public administration.
According to the Greek public relations firm, the profession of Public Relations, a bidirectional operation, aims to scheduled maintenance or creation right image to the public, a person or group in order to achieve the development of communication and relationships, on an mutual interest.
Purpose
The aim of the course «Fundamentals of Public Relations,» is to give the real dimension of the profession and the institution of Public Relations, to penetrate the substance but also to state accurately the scientific methods of achieving public relations.
To achieve our purpose:
We will report all public relations, with precise examples
We will define professional Public Relations
We will work on examples of public relations
We will explore new models and modern know-how, Public Relations
We will create virtual, our Public Relations department, and we will take the full implementation of Public Relations, an organization.
Topics
Here the themes that will be developed as part of the seminar:
Corporate Social Responsibility. How practically the Director of Public Relations Social Action plans.
Internal Public Relations. How to design the internal image that emits the overall company image.
Public Relations and history in Greece.
Historical overview of public relations.
Qualitative Research in Public Relations.
Research trends
Creating a Corporate Image and Corporate Reputation.
Design of the value base.
Writing the Business Plan.
Culture and vision in business.
The action of the Director of Public Relations.
How does the Strategic Public Relations.
Plano Public Relations.
Publicity and Communication campaign in the media.
Strategic planning Publicity in Social Media (the social networking site)
Analysis of the most well-known Social Media and the benefits of a planned publicity campaign to them.
Writing a Press Release.
Press conferences and meetings press.
What are all the special media PR.
Media Training. Education towards SMEs and test laboratories.
Image Making. Diamofosi personality.
Education in all kinds Writing in Public Relations.
Design program Lobbying. Why Public Relations Consultants in Brussels Lobbying planning is highest paid executives in Europe?
Event organization, strategic planning. How to generate each event benefits – and profits will create a positive image.
Internal events (in business).
Green event.
Check List, in practice more than 20 types of events, recommendations supporters.
How to make suggestions and plan successful events in tourist enterprises in Greece.
Event Plan.
Sponsors. How to write sponsorship proposals. Ties and relationships with their supporters.
Epikoinoniaki Crisis Management.
Prevention and Crisis Management.
Social Media and e-crisis.
Risk Management.
Public Relations and Psychology.
Customer Service. And practical workshops.
How to train in communications executives in your business.
Political Communication. How to plan a political campaign.

Event Management / Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 http://bit.ly/KxZOP3.
The seminar, organized an event to help you work efficiently and scientifically as Event Manager. You will learn how to start your own business and even organize events through a your own site if you’re already working in event that you are irreplaceable executive with exceptional ideas, strategies and proven efficacy.
Events for tourism – the energy – green building – the new corporate image – in crisis situations. The events of each company – organization – state is the centerpiece of the picture and one of the main sources of income.
The seminar Events will be held Saturday September 29, in the halls of Career, Apostolou Pavlou 10 Maroussi (behind the hospital Health) at 10.00.
Presents and teaches George Papatriantafyllou Director Communications and Public Relations at Kiss Fm 92,9. Author of books, a public relations and Stamoulis 2008 Corporate Eikonaekd. Stamoulis 2011 Board member AEIF (Greek Company Public Relations / scientific association of Public Relations in Greece).
Information and prompt reservation company in Careers (Kariera business seminars), 210 81.15.300 tions Korovesi Maria Maria.Korovesi @ careerbuilder.com and Angeliki Panagiotou Angeliki.Panagiotou @ careerbuilder.com The seminars take place in the halls of Career, Apostolou Pavlou 10 Maroussi (behind the hospital Health) every Saturday at 10.00. The seminars take place in the halls of Career, Apostolou Pavlou 10 Maroussi (behind the hospital Health) every Saturday at 10.00.
Tourist events – Music-Concerts – Protocol Etiquette – Electronic business Tournament Events – Weddings – Green event – Weddings – Lunches – Conferences – Celebrations – inauguration – Forward– events to sporting events – festivals – concerts – mega events – broadcast event / from Direct TV – local festivals and celebrations – Awards – corporate hospitality – children’s events – press conferences – business event – Speeches – exhibitions – workshops – excursions-party – guided tours – Christenings – Birthdays – lunches – coctail – local events – hallmark event – local festivals and all types of events with a clear strategy and effectiveness, without any problems – failures – failures – poor organization – imperfections.
Topics seminar events.
• Branding Events – Each event will be Brand. Ñ Organization Special Event.
• Event Categories.
• Mega Event – Hallmark Events – Major Event – Local Or Community Event – Festival – Sports Event – Business Event.
• The importance of strategic event planning in tourism.
• Organizations attracting tourism group, based on events.
• The formation of the image of the organization, the organization of the event.
• The business strategy of recovery events.
• The culture and civilization through the organization of events.
• The structure of strategic planning. How do we start and how we continue.
• Management of human needs in the events.
• Presentation of new products – services and sales promotion through successful event.
• The local community in organizing events.
• Volunteering at Special Event.
• H Xorigia and Sponsoring.
• H Basic idea of ​​the event.
• The media and promotion events.
• The Event Manager.
• To model of Disney.
• Design event. Time – place – motivation.
• Research before each event.
• The cost estimate – the Check list.
• Vision and mission of the event.
• Operation Plans.
• To staff the events.
• Working Groups.
• Swot Analysis, of the event.
• The axis of communication events.
• The Budget – the exodologio.
• Threats and crises events.
• Communication in Crisis Management events.
• Ticketing.
• The invitees.
• Lighting – Sound – Special Effects – visual – invitations – decoration – Transport – a commemorative gift.
• Experimental Event Management.
• Organization of Conferences – Exhibitions – receptions – cocktail – Party – Press Conference – Visits guided tours – concerts.
• Training staff.
• savoir vivre.
• Catering
The seminar Events has excellent and very important material.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s