Αυτό είναι οι Δημόσιες Σχέσεις .

public relations statistics 3

Μην χρησιμοποιείτε λάθος τις Δημόσιες Σχέσεις . Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων , δηλαδή  ψεύτικα χαμόγελα – γνωριμίες – δώρα – εθιμοτυπία , κορίτσια με folder στα χέρια που τοποθετούν καλεσμένους .

Μην χρησιμοποιείτε λάθος τις Δημόσιες Σχέσεις :

 1. Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων έχει έναν εξαιρετικά σημαντικό , κρίσιμο και απόλυτα χρήσιμο – αποτελεσματικό ρόλο .Εάν έχει πραγματοποιηθεί με σωστά κριτήρια η επιλογή του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων , αυτός μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελεσματικό έργο στην εικόνα , τη δημιουργία ανθρωπίνων σχέσεων εμπιστοσύνης , στη στρατηγική , στην ανάλυση των τάσεων , στο εσωτερικό, στην ευημερία – ευτυχία και πρόοδο της επιχείρησης .
 1. Η υποδοχή και η συνοδεία των προσκεκλημένων στις θέσεις τους , στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων χαρακτηρίζετε σαν δραστηριότητα Δημοσίων Σχέσεων . Είναι τεράστιο λάθος .Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων  σχεδιάζει βάσει έρευνας την επικοινωνιακή στρατηγική με έναν απόλυτα συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο .Το ότι η συνοδεία και η υποδοχή σχετίζονται με τις ανθρώπινες επαφές τις οποίες οι ανήδεοι με τις Δημόσιες Σχέσεις χαρακτηρίζουν σε ελεύθερη μετάφραση ως σχέσεις και επειδή πραγματοποιούνται σε δημόσιο χώρο , ευκόλως μετατρέπουν αυτή την ενέργεια σε αντιεπιστημονική απόδοση Δημόσιες Σχέσεις , αυτό δεν σημαίνει πως ο προσδιορισμός είναι σωστός . Αντιθέτως είναι εντελώς αποπροσανατολιστικός και δημιουργεί τεράστιο πλήγμα στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .
 1. Η αποστολή δώρων – οι γνωριμίες – η εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο χαρακτηρίζονται επίσης σαν δραστηριότητες Δημοσίων Σχέσεων . Είναι ΛΑΘΟΣ . Είναι δραστηριότητες των στελεχών του Γραφείου  Τύπου και της Γραματειακής Υποστήριξης  . Το Γραφείο Τύπου ,  ενδεχομένως στο οργανόγραμμα να ανήκει στη διεύθυνση των Δημοσίων Σχέσεων , λόγω της επικοινωνιακής διάστασης των ενεργειών αυτών και της συνεισφοράς του Γραφείου Τύπου στην δημοσιότητα και την εικόνα της επιχείρησης . Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων διευθύνει τον τομέα ( Διεύθυνση )  των  Δημοσίων Σχέσεων και σχεδιάζει πάντα στρατηγικά ( δηλαδή εάν η έρευνα – ποιοτική , ποσοτική , κοινωνική , επιχειρησιακή )  έχει υποδείξει ότι υπάρχει ανάγκη αντίστοιχων δραστηριοτήτων με συγκεκριμένη στόχευση και αριθμητική μεταβολή .
 2. Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι Marketing και ούτε υπάγονται στο Marketing ή στη Διεύθυνση Marketing .Αυτό είναι « εγκληματικό » λάθος για όλους τους τομείς της επικοινωνίας και ειδικά για τη δομή την ιστορία και την υπόσταση των Δημοσίων Σχέσεων . Το Marketing έχει προιοντο-κεντρική περιστροφή και δομή ενώ οι Δημόσιες Σχέσεις ανθρωποκεντρική και κοινωνική .Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν την εικόνα των επιχειρήσεων και την ευτυχία – ευημερία τους αυτών και των ανθρώπων τους με πραγματικό αληθινό τρόπο , δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης – ειλικρίνειας – συνέπειας – διαφάνειας , Ανθρώπινες Σχέσεις στα εργασιακά περιβάλλοντα .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη . Δεν είναι γνωριμίες . Δεν είναι χαμόγελα , ευγένεια , συνομιλίες , υποκρισία , ψεύδη .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν την εικόνα . Δεν είναι αναμνηστικά δώρα .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης . Δεν είναι η υποδοχή .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη και χρειάζονται έρευνες και ερευνητικά στοιχεία . Δεν είναι η επιβεβαίωση στοιχείων για τις βάσεις δεδομένων όπως συμβαίνει να τηλεφωνούν διαρκώς σε τμήματα Δημοσίων Σχέσεων , επιχειρήσεων  κυρίες οι οποίες αυτοαποκαλούνται επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων από «εταιρείες» δήθεν Δημοσίων Σχέσεων για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία , όπως διευθύνσεις , e-mail , τίτλους …  .

Οι Δημόσιες Σχέσεις :

 • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη και μάλιστα εφαρμοσμένη επιστήμη των επιστημών της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας .Διδάσκεται στα καλύτερα και πιό διακεκριμένα Πανεπιστήμια παγκοσμίως .
 • Ως επάγγελμα θεμελιώθηκε στις αρχές του 1900 ( 1903 ) και ως θεωρία στα μέσα της δεκαετίας του 1910 από τον ψυχίατρο Έντουαρντ Μπερνάις .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις εφαρμόζουν τις επιστήμες της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας για να μεταφέρουν στους ανθρώπους των επιχειρήσεων τις αξίες του Ήθους , της Αξιοπιστίας ,της Συνέπειας , της Ειλικρίνειας , της Διαφάνειας .
 • Οι Δημόσιες Σχέσεις με την ενσωμάτωση των αξιών αυτών δημιουργούν μία θαυμάσια και Πραγματική εικόνα για τις επιχειρήσεις .
 • Ως αποτέλεσμα είναι η καταπληκτική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των κοινωνιών . Επικρατεί πνεύμα συνεργασίας , ευτυχίας , προόδου , ευημερίας .

Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων :

Πρόγραμμα – Σχέσεις με τα ΜΜΕ , Media Relations .

Πρόγραμμα Απ’ευθείας Επικοινωνία με το Κοινό .

Πρόγραμμα Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις .

Πρόγραμμα , Οι Δημόσιες Σχέσεις στην Κυβέρνηση .

Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικές Δημόσιες Σχέσεις .

Πρόγραμμα , Σχέσεις με Κυβερνητικούς Οργανισμούς Lobbying .

Πρόγραμμα , Εταιρική Φιλοξενία / Διοργάνωση Εκδηλώσεων .

Πρόγραμμα , Διαμόρφωση Προσωπικότητας –Image Making .

Πρόγραμμα , Χορηγίας .

Πρόγραμμα , Εξυπηρέτηση Πελατών .

Πρόγραμμα , Πιστότητα Συνεργατών .

Πρόγραμμα , Μελέτη της Ψυχολογίας .

Πρόγραμμα , Πολιτική Επικοινωνία .

Πρόγραμμα , Αύξηση Απόδοσης Στελεχικού Δυναμικού .

Πρόγραμμα , Εταιρικές Εκδηλώσεις .

Πρόγραμμα , Αποτελεσματική Επικοινωνία με την Ομιλία .

Πρόγραμμα , Σωματική Επικοινωνία .

Πρόγραμμα , Πρόληψη Κρίσεων , Διαχείριση Κρίσεων , Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων .

 

 

Γιώργος Ι. Παπατριανταφύλλου gpappr@gmail.com

 

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής απο το ΕΚΕΠΙΣ , εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού  . Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές  gpappr@gmail.com

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου ,

διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων , στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr  μέλος του διεθνούς  δικτύου Career Builder www.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των  Kariera Business Seminars , από το 1999 .Σεμινάρια μας http://goo.gl/b4SIA

Πραγματοποιεί Διαλέξεις και Ομιλίες σε κάθε τύπου και μεγέθους Οργανισμούς , Επιμελητήρια και Επιχειρήσεις , σε κάθε πόλη στην Ελλάδα και την Κύπρο .

Επικοινωνήστε μαζί του στο : gpappr@gmail.com  και τηλεφωνικά στο 6974313052 .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s