Δημόσιες Σχέσεις και Marketing δεν ταυτίζονται .

public relations statistics 20

Πρόλογος :

Το 84 % των ανθρώπων ( Nielsen 2013 ) δηλώνουν πως εμπιστεύονται περισσότερο φίλους και οικογένεια για τις αγορές τους ενώ σύμφωνα και με άλλη έρευνα άνω του 80% των καταναλωτών δηλώνουν ότι το παραδοσιακό Marketing δεν τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και πως δεν εμπιστεύονται αυτές τις μεθόδους αλλά τους φίλους και τους γνωστούς για τις αγοραστικές τους επιλογές ( Comments of The Electronic Privacy Information Center , Federal Communication Commission Testimony , Electronic Privacy Information Center ) .

» Η Νέα Κοινωνία η οποία ζεί σε έναν διαφορετικό κόσμο απο αυτόν που ζούν οι μαρκετίστες , ενώ έρχεται αντιμέτωπη με τα εταιρικά μηνύματα , τελικά στρέφεται στα μηνύματα των φίλων τα οποία εμπιστεύεται ως γνήσια .Η παραδοσιακή Marketing επικοινωνία δεν παράγει γνήσια μηνύματα αλλά αντίθετα προσπαθεί  αφελώς να μετατρέψει τη νέα κοινωνία σε φερέφωνα των εταιρειών με ενέργειες οι οποίες καταλήγουν σε φιάσκο  γίνονται δεκτές με εχθρότητα φθείροντας τόσο τα μηνύματα όσο και τους αγγελιοφόρους τους » ( Grow Up Digital – Don Tapscott 2009 ) .

Ας μπούμε στο θέμα μας .

  • Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργήθηκαν το 1902 .
  • Το Marketing εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 .
  • Οι Δημόσιες Σχέσεις βασίζονται στο Ήθος απο καθήκον .

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων , δεν θεωρεί ξεχωριστό πρόγραμμα την Κοινωνική Ευθύνη αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της επιχείρησης την ίδια της τη δομή , την υπόσταση και την ύπαρξη της .

  • Οι Δημόσιες Σχέσεις εργάζονται ώστε κάθε επιχείρηση να τοποθετήσει μέσα της Αξίες για  να ευημερεί πάντα .

 

 

  • Οι Δημόσιες Σχέσεις παρουσιάζουν την Αληθινή – Πραγματική εικόνα και κατάσταση της  επιχείρησης .

 

Παράδειγμα :  Ο σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων σε Συνεντεύξεις Τύπου ή μέσω ανακοινώσεων ή σε Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσης ή σε επαφές – γεύματα – παρουσιάσεις κ.τ.λ.π παρουσιάζει και ανακοινώνει την Αλήθεια με Ειλικρίνεια . «…έγινε το τάδε συμβάν …….» και μετά συζητά με τους Ανθρώπους ,τους ακούει και αλληλεπιδρούν .

 

  • Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επιστήμη Διαλογοφιλική . Αγαπά το διάλογο ,μιλά με τους ανθρώπους , τους ακούει και περιμένει απο αυτούς να διαπιστώσουν τις αξίες της επιχείρησης ( εξυπηρέτηση – ειλικρίνεια – συνέπεια – ήθος – διαφάνεια ) και να οι Άνθρωποι συμφωνούν με αυτά τα οποία θεωρούν γνήσια τότε επενδύουν στην επιχείρηση .

 

Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

 

———————————————————————————————————–

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s