Nation Branding και Lobbying – για την Ελλάδα .

papatriantafillou πολιτική επικοινωνία

Άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου .

Είναι άμεση προτεραιότητα ο σχεδιασμός ανάκμαψης της εικόνας της Ελλάδας .

 • Εντοπισμός κατόπιν ερευνητικής διαδικασίας ενός σαφέστατου εθνικού αναπτυξιακού οράματος , δηλαδή μία νέα φρέσκια τοποθέτηση στην παγκόσμια κοινότητα .
 • Πρέπει με βάση αυτό το όραμα να επικοινωνηθεί ένα εξίσου σαφές μήνυμα , μία ιστορία καινούργια η οποία να περιγράφει τη νέα πορεία της χώρας , ιστορία η οποία να συγκινεί και να γοητεύει ενώ παράλληλα να είναι συνταγμένη με τις παγκόσμιες επιστημονικές – αναπτυξιακές τάσεις .
 • Καμπάνια επίδειξης των αξιών της συνέπειας , της αξιοπιστίας , της ειλικρίνειας .
 • Ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με συναντήσεις υψηλού επιπέδου .
 • Συναντήσεις τύπου και συνεχείς συνεντεύξεις τύπου πρός ενημέρωση και επίδειξη των αξιών της χώρας .
 • Δημιουργία πλαισίου συναισθηματικής επικοινωνίας ώστε να γίνει η χώρα τόπος που να αγαπηθεί για την ποιότητα τω υπηρεσιών μας και των προιόντων παραγωγής μας .
 • Διαπραγματευτικός επανασχεδιασμός απο πολιτικό και διπλωματικό προσωπικό .
 • Συνεχείς εκπαιδεύσεις στο τουριστικό προσωπικό και στο προσωπικό υποδοχής τουριστών – επισκεπτών και επισκεπτών υψηλής συμβολικής αξίας .
 • Πλάνο εκδηλώσεων Mega – Hallmark – Special Events .
 • Social Media Campaign με στρατηγικό σχεδιασμό   και ειδικών event τα οποία μεταδίδονται απ’ευθείας μέσω social media .

Lobbying :

Στη χώρα μας το Lobbying έχει μία εντελώς διαφορετική υπόσταση και έννοια απο ότι πραγματικά είναι .

Το Lobbying είναι μία δραστηριότητα άσκησης πίεσης πρός επίτευξη συμφωνιών αμοιβαίου συμφέροντος .

Η «καρδιά» του Ευρωπαικού Lobbying βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά στη χώρα μας είναι εντελώς άγνωστη δραστηριότητα  , τουλάχιστον στην πραγματική της διάσταση .

Στη χώρα μας κάθε επιχείρηση αντιδικεί με σφοδρότητα με φορείς – οργανισμούς – πολιτεία – κράτος  δαπανώντας τεράστια ποσά σε δικαστικές διαμάχες ενώ η λύση για να πετύχει σπουδαίες ρυθμίσεις και τους στόχους της είναι η ανάπτυξη σχέσεων μέσω του Προγράμματος των Δημοσίων Σχέσεων , Lobbying .

 

 

 • ΟΡΙΣΜΟΣ.

Το Lobbying είναι μία ενέργεια , μία δράση με σκοπό να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα για τον οργανισμό κατά τη διάρκεια επαφών με τις κυβερνητικές αρχές και τους πολιτικούς.

Σε κάποιες χώρες είναι γνωστό αυτό το πρόγραμμα ως Δημόσιες Υποθέσεις.

Lobbying , είναι οι προσπάθειες και ενέργειες εκείνων που προσπαθούν να επιδράσουν στη νομοθεσία..

Lobbying είναι οι προσπάθειες άσκησης επιρροής κατά τη διαμόρφωση ή εφαρμογή της δημόσιας πολιτικής .

Lobbyist , είναι εκείνος που έχει προσληφθεί επαγγελματικά να ασκήσεις επιρροή ( to lobby ) πρός όφελος των πελατών του ή να συμβουλεύει τους πελάτες του πως να κάνουν lobbying οι ίδιοι.

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις είναι σε μια διαρκή και καθημερινή επαφή και επικοινωνία με κυβερνητικούς μηχανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες. Απαιτείται ένα πλήρες και οργανωμένο Πρόγραμμα το οποίο θα διευκολύνει και θα βοηθήσει τον οργανισμό να πετυχαίνει άμεσα, γρήγορα και θετικά τις υποθέσεις του με τις υπηρεσίες αυτές.

Προσπαθούμε να καταγράφουμε πολύ και να καταλαβαίνουμε τι έρχεται ποιά είναι τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποιές νομοθεσίες και ρυθμίσεις θα πρέπει να περιμένουμε και πως αυτές θα επηρεάσουν τον πελάτη μας.

Σκοπός μας είναι λοιπόν να εξασφαλίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι που αντιπροσωπεύουμε έχουν φωνή και ότι αυτή η φωνή θα ακουστεί την κατάλληλη στιγμή».

 • Per H. Heggenes, Πρόεδρος και CEO Βρετανίας και γενικός Διευθυντής για τις σχέσεις του παγκοσμίου δικτύου των θυγατρικών της Burson Marsteller.

Οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , στην ουσία οικοδομούν πολιτικές  σχέσεις προστασίας για τον οργανισμό που εκπροσωπούν.

Οι ενέργειες του προγράμματος Lobbying λειτουργούν υποστηρίζοντας ολη τη στρατηγική δομή μίας καμπάνιας Δημοσίων Σχέσεων.

Στους μεγάλους οργανισμούς με τα προγράμματα Lobbying οι σχέσεις με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς δημιουργούν ένα υψηλής αισθητικής προφίλ.

Οι ενέργειες των προγραμμάτων Lobbying προστατεύουν τον οργανισμό από ενδεχόμενες κρίσεις.

Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάζεται από τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων μόνο για καλούς και ηθικούς σκοπούς, έτσι ώστε να δίνονται οι κατάλληλες λύσεις όταν η εταιρεία τις χρειάζεται.

Παραδίδουμε άρθρα και επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως οργανισμός ή ως επαγγελματικό σωματείο, ένωση κτλπ.

Είναι θετικό να προτείνουμε εμείς μία λύση , ώστε να είναι ευδιάκριτο το αίτημα μας.Είναι επίσης πολύ σπουδαίο να απευθύνουμε το αίτημα αυτό στο κατάλληλο τμήμα του Υπουργείου.

Στο επόμενο στάδιο ζητάμε τηνν άμεση επίλυση του προβλήματος. Ο επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων ενημερώνει την αρμόδια αρχή για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας του, ενώ ταυτόχρονα ζητά συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε την κατανόηση των κυβερνητικών στελεχών, ενώ οργανώνουμε καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το θέμα.

Οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων στο πρόγραμμα Lobbying έχουν ως σκοπό να επηρρεάσουν τη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

2700 εταιρείες lobbying και 15.000 στελέχη εδρεύουν στις Βρυξέλλες ( στοιχεία Μάιος 2007 ).

Στις Βρυξέλλες οι επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου διαμορφώνουν τα 2/3 της νομοθεσίας που ισχύει σήμερα στις 25 χώρες – μέλη.

Οι 15.000 λομπίστες ξοδεύουν κάθε χρόνο 60-90 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου  να αποκτήσουν πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων της ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους μεγαλύτερους πελέτες Lobbying είναι εταιρείες χημικών , ενέργειας, υψηλής τεχνολογίας , επικοινωνιών.

Το 70 % των εταιρειών Lobbying προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, το 10% τα συμφέροντα μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και το 20% συμφέροντα άλλων ενδιαφερομένων.

Στις Βρυξέλλες οι λομπίστες προσπαθούν να αποκτούν πρόσβαση στην πληροφορία αλλά και να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νομοθέτες και τους γραφειοκράτες .

Lobbying είναι η διαδικασία κατά την οποία οι εκπρόσωποι ενός οικονομικού χώρου , μίας κυβέρνησης , μίας ένωσης , ενδιαφέρονται να κάνουν γνωστά και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους .

Το Lobbying στην Ευρωπαική Ένωση αποτελεί δραστηριότητα που έγκειται στην ανταλλαγή επαρκών πληροφοριών σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή από ή πρός τους θεσμούς της Ευρωπαικής Ένωσης , με αντικείμενο την εξουδετέρωση , τροποποίηση ή επίδραση επί του περιεχομένου των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων.

Αποτελεί δραστηριότητα που τελείται από ένα σύνολο επαγγελματιών της επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων .

Οι επαγγελματίες αυτοί μπορεί να εκπροσωπούν «Ομάδες Συμφερόντων» ή ακόμα και πρεσβείες .

Lobbying είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση όλων των νόμιμων μέσων και πρακτικών με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων πολιτικών ή επιχειρηματικών στόχων στα πλαίσια των κέντρων λήψης αποφάσεων .

Philippe Gervais, Capital Hill Group .

Lobbying είναι η προσπάθεια επίδρασης στη νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία.

Ως Ευρωπαικό Lobbying ορίζεται :

H δραστηριότητα που αναπτύσσεται είτε από εκπροσώπους ενός οικονομικού χώρου , μίας Κυβέρνησης , μίας Ένωσης , είτε από άτομα που ασχολούνται σε επαγγελματική βάση με την προώθηση των συμφερόντων των πελατών τους , ανξαρτήτως αντικειμένου , και που αποσκοπεί , μέσω της χρησιμοποίησης όλων των απαραίτητων μέσων και πρακτικών , στην επίτευξη συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών στόχων στο πλαίσιο της λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαικής Ένωσης.

Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 καιΕταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  )  Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές  gpappr@gmail.com

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου ,

διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων , στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr  μέλος του διεθνούς  δικτύου Career Builder www.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των  Kariera Business Seminars  , από το 1999 .Σεμινάρια μας http://goo.gl/b4SIA

 

——————————————————————————————————————————————————————–

By George Papatriantafillou

Nation Branding and Lobbying – to Greece.

 

There is an urgent priority to design anakmapsis image of Greece

 

Locating on the research process a clear national development vision, ie a new fresh installation of the global community.

It based this vision to communicate with an equally clear message, a story novel which describes the new course the country’s history which moves and charms while being indexed with the global scientific – developmental trends.

Campaign demonstration of the values of consistency, reliability, honesty.

Developing trusting relationships with high-level meetings.

Meetings press and continuous press conferences for information and demonstration of the country’s values.

Creating emotional communication framework to make the country a place to be loved for the quality of our interim services and our manufacturing products.

 

Negotiating redesign of political and diplomatic staff.
Continuous training at the tour staff and hospitality staff – visitors and visitors high symbolic value.
Plano Mega events – Hallmark – Special Events.
Social Media Campaign with strategic planning and special event which is transmitted directly through social media.

 

Lobbying:

 

In our country the Lobbying is an entirely different concept from reality and that it really is.

 

The Lobbying is a lobbying activities to achieve mutual interest agreements.

 

The «heart» of the European Lobbying in Brussels but in our country is completely unknown activity, at least in its true dimension.

 

In our country, every business dispute with vehemence with agencies – agencies – state – state spending huge amounts in litigation with the solution to achieve great settings and aims at developing relationships through the Program of Public Relations, Lobbying.

 

 

DEFINITION.

The Lobbying is an action, an action in order to achieve positive results for the organization during contacts with government authorities and politicians.

 

In some countries it is known to this program as Public Affairs.

 

Lobbying, the efforts and actions of those who are trying to influence the legislation ..

 

Lobbying is the lobbying efforts in the formulation or implementation of public policy.

 

Lobbyist, he is engaged professionally exercises influence (to lobby) for the benefit of clients or advising clients how to do lobbying themselves.

 

Organisations and businesses are in a constant and daily contact and communication with government mechanisms and government agencies. It required a complete and structured program which will facilitate and help the organization to achieve directly, quickly and positively the affairs of these services.

 

We try to record a lot and understand what is what are the issues facing the European Union, what laws and regulations you should expect and how they will affect our customer.

 

Our aim is therefore to ensure that stakeholders we represent have a voice and that this voice will be heard at the appropriate time. »

 

Per H. Heggenes, President and CEO Britain and General Director for relations of the global network of subsidiaries Burson Marsteller.

Professional Public Relations, in essence build political protection ratios for the organization they represent.

 

The program measures Lobbying work arguing throughout the strategic structure of a public relations campaign.

 

In large organizations with programs Lobbying relations with governmental mechanisms create a highly aesthetic profile.

 

The actions of Lobbying programs protect the body from possible attacks.

 

This program was designed by professional PR only good and moral purposes, so that given appropriate solutions when the company needs them.

 

We deliver articles and letters to the problem we face as an organization or a professional association, union roundtrips.

 

It is good that we propose a solution to the request also is clearly visible mas.Einai very important to send out a request to the appropriate department of the Ministry.

 

In the next step we ask tinn immediate resolution of the problem. The professional PR inform the competent authority for the next moves of the company, while calling meetings between the parties.

 

We always try to achieve the understanding of government officials and organize awareness campaign public opinion on the subject.

 

Professional Public Relations Lobbying program are designed to influence the formation of government policy.

 

2700 lobbying companies and 15,000 executives based in Brussels (data May 2007).

 

In Brussels the committees of the European Parliament form 2/3 of the legislation currently in force in 25 countries – members.

 

15,000 lobbyists spend annually EUR 60-90 million in order to gain access to the centers of EU decisions.

 

In Brussels among the largest pellets Lobbying is chemical companies, energy, high technology, communications.

 

70% of Lobbying companies are promoting business interests, 10% of the interests of non-governmental organizations and 20% interests of other stakeholders.

 

In Brussels lobbyists trying to gain access to information and to create trusting relationships with legislators and bureaucrats.

 

Lobbying is the process by which the representatives of an economic space, a government, a compound interest to make known and to defend their interests.

 

The Lobbying in the European Union is an activity involving the exchange sufficient information for a specified period of time from or to institutions of the European Union, designed to eliminate, modify or influence on the content of the institutions’ decisions.

 

An activity that consists of a set of communication professionals and Public Relations.

 

These professionals may represent «Interest Groups» or even embassies.

 

Lobbying is the process that involves using all legal means and practices to achieve specific political or business objectives in decision-making centers.

 

Philippe Gervais, Capital Hill Group.

 

Lobbying is the attempt to influence the legislative or executive.

 

As European Lobbying defined:

 

H activity developed by representatives of an economic space, a government, a Union or from people involved on a professional basis to promote the interests of their customers, anxartitos object, and which aims, through the use of all necessary means and practices , to achieve specific political and business objectives within the functioning of the EU institutions.

 

Papatriantafyllou George

 

George Papatriantafyllou is the Author of books, Public Relations Programs versions Stamoulis 2008 kaiEtairiki Picture ed. Stamoulis 2011 board member HSWMA (Greek Public Relations / scientific association of Public Relations in Greece) teaches Public Relations and Business Administration to business executives and gpappr@gmail.com students

 

George Papatriantafyllou,

 

He teaches Public Relations and Business Administration in Kariera company http://www.kariera.gr member of the international network Career Builder http://www.careerbuilder.com which provides high-level training to business executives worldwide and widely helps executives to develop their career. George Papatriantafyllou is in Kariera Business Seminars, since 1999 our .Seminaria http://goo.gl/b4SIA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s