Γιατί αποτυγχάνουν οι δημοσκοπήσεις , ο Μύθος της Συσπείρωσης και η αστοχία της αναφοράς σε Ποιοτικά Στοιχεία των ερευνών .

super photos (3)
Οι Δημοσκοπήσεις .

Οι δημοσκοπήσεις της πρόβλεψης τάσης ψήφου , αποτυγχάνουν όχι γιατί οι εταιρείες των ερευνών ή οι πολίτες ψεύδονται αλλά γιατί η τάση – ο εσωτερικός κόσμος – ο πυρήνας των αποφάσεων των ανθρώπων , δηλαδή οι διεργασίες στα έγκατα της ψυχής μας , μεταβάλλονται με ταχύτητες τρομακτικά μεγάλες .

Οι έρευνες πρόβλεψης τάσης ψήφου αποτυγχάνουν να εντοπίσουν τους λόγους των ψυχοσυναισθηματικών αλλαγών και τις ταχύτητες αυτών των αλλαγών .

Είναι εφικτό να εντοπιστούν οι αλλαγές αυτές ; Απολύτως εφικτό , αρκεί να αναπτυχθεί βασιζόμενος στην προγενέστερη εμπειρία κώδικας μεταβλητών .Είναι ιδιαιτέρως σύνθετος αλλά με την έρευνα επί των αλλαγών των συνάψεων μπορεί να αποδώσει ακριβή αποτελέσματα .

Στα παλαιότερα κομματικά συστήματα ο ψηφοφόρος όταν ανέφερε την πρόθεση της ψήφου του , τηρούσε την απόφαση του γιατί ο τρόπος σκέψης του ήταν εντελώς διαφορετικός απο τον σημερινό τρόπο σκέψης των ανθρώπων .

Ο εγκέφαλος πρό δεκαετίας και πρό 2 δεκαετιών διέθετε ούτε καν τις μισές συνάψεις απο όσες διαθέτει σήμερα , γιατί πολύ απλά ο Άνθρωπος εξελίσεται δηλαδή αναπτύσσει το νευρωνικό του δίκτυο .

Οι αποφάσεις του λαμβάνονται πολύ γρήγορα – πιό αποτελεσματικά – πιό έξυπνα .

Ο σημερινός άνθρωπος και εκλογικά αυτοί οι πολίτες απο τους οποίους κρίνεται κάθε εκλογική αναμέτρηση παραγματοποιούν εξαιρετικά σύνθετες προσεγγίσεις και συγκρίσεις και αν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε με τομογράφο τη συμπεριφορά των εγκεφάλων θα παρατηρούσαμε δαιδαλώδεις διαδρομές . Οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να είναι τελικές – μπορεί όμως ο άνθρωπος να τις θεωρεί τελικές – αλλά μεταβάλλονται με μεγάλες ταχύτητες μέχρι να ληφθεί η απόφαση συμπεριφράς .

 

Για αυτούς τους λόγους οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανακριβείς .

 
 
 
Η Συσπείρωση .

Παρατηρώ την επιμονή των κομμάτων στην έννοια της συσπείρωσης η οποία στην εποχή μας είναι ανυπόστατη και ασαφής .

 Ανυπόστατη γιατί δεν μπορεί να τεκμηριωθεί , οι πολίτες ψηφοφόροι δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια πιστότητας σε κάποιο κόμμα .

 Ασαφής γιατί δεν είναι ξεκάθαρη η γνώμη και η άποψη των ανθρώπων και ούτε μπορούν να αποφασίζουν με κλειστά μάτια επειδή ένα κόμμα πιστεύει πως είναι δικοί του .

Η Συσπείρωση προέρχεται απο το μακρινό πολιτικό περιβάλλον της πόλωσης κομμάτων και των υποστηρικτών τους .

Κανένας πολιτικός οργανισμός δεν μπορεί να θεωρεί τους πολίτες ως δεδομένους λόγω του ότι κάποτε τον είχαν στηρίξει χωρίς βέβαια να το γνωρίζουν αποδεδειγμένα ( για την πλειοψηφία των πολιτών ) .

Κάθε κόμμα οφείλει να καταθέτει τις προτάσεις του οι οποίες πρέπει να απαντούν στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ; να σας ψηφίσουμε ή τροποποιώντας το ερώτημα πως θα ΑΛΛΑΞΕΤΕ πρός το καλύτερο την καθημερινότητα μου ;

Στη συνέχεια ο ψηφοφόρος χρησιμοποιώντας τη λογική , το συναίσθημα , τα βιώματα του , την αντίληψη του θα υποστηρίξει δια της ψήφου του το κόμμα το οποίο θα δίνει ρεαλιστικές απαντήσεις στον περίπλοκο κώδικα της σκέψης του .

Η τεχνολογία , η πρόσβαση στην ενημέρωση ακόμα και μέσω του κινητού μας τηλεφώνου , η απλοποίηση της απόκτησης Μέσων Επικοινωνίας – καθώς κάθε πολίτης έχει τα δικά του Μέσα Επικοινωνίας ( ιστοσελίδα – twitter – facebook – youtube – instagram ) δίνει τη δυνατότητα στον κάθε άνθρωπο να σκεφτεί να ενημερωθεί να ανταλλάξει πληροφορίες , απόψεις , γνώμη να επηρρεάσει και να επηρρεαστεί γρήγορα – άμεσα .

Η Net Generation http://goo.gl/S50b9d είναι η γενιά η οποία ζεί με τα τεχνολογικά μέσα . Δεν είναι μόνο οι έφηβοι αλλά οι ηλικίες 8-50 ετών . Έχουν όλο τον κόσμο στην τσέπη τους , μιλούν με ένα κλίκ σε όλο τον κόσμο  , και τα κόμματα τους ζητούν να είναι πιστοί σε αυτά και να τα ψηφίζουν χωρίς να σκέφτονται . Είναι απολύτως εξωπραγματικό .

Οι ψηφοφόροι ηλικιών 18-30 έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1985 – 1997 . Ανήκουν στη net generation  στην ψηφιακή γενιά http://goo.gl/S50b9d  σκέφτονται γρήγορα – έχουν πρόσβαση στην πληροφορία – είναι συνεχώς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης – έχουν υψηλό iq είναι η πιό έξυπνη γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας .

Στην πλειοψηφία των πολιτών των σύγχρονων κοινωνιών δεν αρέσει κανένας να τους ελέγχει και να τους παροτρύνει σε δράση ή συμπεριφορά χωρίς να τους εξηγεί πειστικά το ΓΙΑΤΙ ;

Σύμφωνα με την έρευνα μου σας δίνω κάποια χαρακτηριστικά του προφίλ των ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας .

  • Δεν έχουν κομματική ταυτότητα και αν τάσσονται σε κάποιον κομματικό χώρο δεν αναφέρονται σε αυτόν ως οπαδοί του .
  • Είναι μετριοπαθείς και δεν πείθονται απο ακραίες δράσεις .
  • Ενδιαφέρονται και έλκονται απο πολιτικά προγράματα τα οποία αναφέρονται στην καθημερινότητα τους και δίνουν λύσεις στα προβλήματα τους .
  • Δεν τους αρέσουν «οι φωνές» και οι υψηλοί τόνοι αλλά οι δυναμικοί ηγέτες , όχι αυτοί που φωνάζουν αλλά αυτοί οι οποίοι έχουν Όραμα .
  • Το Όραμα είναι καθοριστικό για την απόφαση τους καθώς ο ηγέτης ο οποίος το εκφράζει θεωρείται πως έχει μεταρρυθμιστική πρόθεση .
  • Έλκονται και πείθονται απο αναφορές στην καινοτομία , την τεχνολογία , την ανάπτυξη , στις ευαισθησίες της κοινωνίας .

Ο σημερινός άνθρωπος και εκλογικά αυτοί οι πολίτες απο τους οποίους κρίνεται κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν έλκονται από όσους δεν τους πείθουν και προσπαθούν χωρίς επιχειρήματα να τους προσελκύσουν .

 Η Συσπείρωση είναι μία έννοια την οποία έχουν καταργήσει οι σύγχρονες – μοντέρνες κοινωνίες , οι πολίτες όλου του κόσμου , οι οποίοι όχι μόνο απαιτούν ελευθερία σκέψης και πράξεων αλλά τις έχουν όταν στο διαδίκτυο αυτές εφαρμόζονται μέσω της κοινωνικής δικτύωσης .

Η Συσπείρωση των δεκαετιών ‘80 και ‘90 πρέπει να αντικατασταθεί απο τις ένοιες της πίεσης , της δικτύωσης , του πνεύματος , του πολιτισμού , του τεκμηριωμένου λόγου .

 

 

 

Η αστοχία της αναφοράς σε ποιοτικά στοιχεία των ερευνών .

 

Πολλοί προσκεκλημένοι σε τηλεοπτικές συζητήσεις και αναλύσεις όταν αναφέρονται στις ερευνητικές διαδικασίες για τις εκλογές αναφέρονται στα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών όμως δεν είναι αυτά τα οποία εννούν .
 
Ποιοτικά είναι τα στοιχεία μόνο μίας ποιοτικής έρευνας η οποία είναι ή ομάδα εστίασης ( focus group )  ή συζήτηση σε βάθος ( indepth interviews )  ή κοινωνική παρατήρηση με δομημένη βάση ερευνητικού προβλήματος .
 
Η ποιοτική έρευνα  http://goo.gl/AEvolv  έχει στοιχεία ψυχογραφικής διείσδυσης και κάνει χρήση τεχνικών της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας και είναι διαφορετική απο την ποσοτική .
 
Η ποιοτική έρευνα  http://goo.gl/AEvolv εξηγεί τι βρίσκεται πίσω απο το προφανές , δηλαδή αναλύει και ερμηνεύει τι λένε και γιατί , οι αριθμοί μίας ποσοτικής έρευνας .πχ το πρώτο κόμμα θα λάβει …..ποσοστό αναφέρει μία ποσοτική έρευνα . Η ποιοτική αναλύει ΓΙΑΤΙ θα πάρει αυτό το ποσοστό και γιατί οι υπόλοιποι ψηφοφόροι δεν θα το ψηφίσουν ….κτλπ
 
Συνεπώς τα ποιοτικά στοιχεία δεν είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας ενός πολιτικού αρχηγού ( ευκόλως οδηγείται κάποιος στο συμπέρασμα πως εφόσον αναφερόμαστε στην προσωπικότητα συνεπώς στην ποιότητα του ανθρώπου τα στοιχεία αυτά είναι ποιοτικά ).
 
Ποιοτικά είναι μόνο τα στοιχεία μίας ποιοτικής κοινωνικής έρευνας ( και φτάνουν στην εκκίνηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων ) ενώ οι ερευνητικές διαδικασίες τις οποίες παρακολουθούμε είναι αμιγώς ποσοτικές χωρίς ποιοτικά ευρύματα . Τα υπόλοιπα είναι στοιχεία ποιότητας της προσωπικότητας .
 
 

Γεώργιος Ι. Παπατριανταφύλλου

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  )  Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές  gpappr@gmail.com

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου ,

διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων , στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr  μέλος του διεθνούς  δικτύου Career Builder www.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των  Kariera Business Seminars  , από το 1999 .Σεμινάρια μας http://goo.gl/b4SIA

 

Γεώργιος Ι. Παπατριανταφύλλου

Ειδικός Επικοινωνιολόγος – Coach – Trainer

Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων κ’

Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού

Μέλος του Δ/Σ της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων

Συγγραφέας των Βιβλίων Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων / Εταιρική Εικόνα

 

E-mail :gpappr@gmail.com

E-mail :gpappr@icloud.com

Ε- mail info@minobi.gr

 

——————————————————————————–

 

Why fail polls, the Myth of the Rally and the failure of the reference in Quality Elements of investigations.

The Polls.

Polls of voting trend forecasting, fail not because the companies of investigations or people lie but because the trend – the inner world – the core of the decisions of the people, ie the processes in the depths of our soul, changing speeds frighteningly large.

 

 

It is possible to identify these changes? Absolutely possible, sufficient to develop based on prior experience variable code .it is very complex but with research on the changes of synapses can yield accurate results.

The oldest party systems the voter when he mentioned the intention to vote, respect the decision because the thinking was completely different from the current way of thinking.

The brain decade ago and program two decades even had half synapses than those currently available, simply because the man evolves that develops the neural network.

Decisions are taken very quickly – more effective – more intelligently.

 

The brain decade ago and program two decades even had half synapses than those currently available, simply because the man evolves that develops the neural network.

Decisions are taken very quickly – more effective – more intelligently.

The modern man and electoral these citizens from whom is every election paragmatopoioun highly sophisticated approaches and comparison if we were able to check with tomography brain behavior would be observed labyrinthine paths. Decisions are taken without end – but can man considers the final – but changing at high speed until the decision symperifras.

For these reasons polls show inaccurate.

 

The Clustering.

I note the insistence of the parties on the concept of clustering which in our time is insubstantial and vague.

Non-existent because it can not be substantiated, the citizens voters have not signed contracts loyalty to a party.

Ambiguous because it is not clear opinion and view of people and can not be decided with closed eyes because a party believes to be his.

The Coalition comes from the distant political environment of polarization parties and their supporters.

No political organization can not consider citizens as given because it was once the base course without knowing proven (for the majority of citizens).

Each party shall submit its proposals should respond to the question WHY? We vote or modifying the query that will change for the better of me everyday?

Then the voter using logic, emotion, experiences, his perception of support by the vote of the party which gives realistic answers to complicated code of his thought.

Technology, access to information even via mobile Our phone, simplification of Communication Media acquisition – as every citizen has its own Media (website – twitter – facebook – youtube – instagram) enables each person to think updated exchange information, opinions, opinion can affect and be influenced quickly – instantly.

The Net Generation http://goo.gl/S50b9d is the generation that lives with the technological means. Not only teenagers but the ages 850 years. Have the whole world in their pocket, they speak with a click worldwide, and their parties seek to be faithful to them and to the vote without thinking. It is absolutely unreal.
Voters ages 1830 are born between the years 19851997. Belong to the net generation in digital generation http://goo.gl/S50b9d think quickaccess to information — is constantly on social networking platforms have a high iq is the most intelligent generation in the history of mankind.
The majority of the citizens of modern societies don’t like none to monitor and motivate them to action or behavior without them convincingly explains the WHY?
The current man and electoral these citizens from whom it is every election not attracted to those who are not convincing and trying without arguments to attract them.
The Coiling is a concept which have abolished modern modern societies, people all over the world, who not only require freedom of thought and of acts but have when on the Internet are applied through social networking.
The Rallying of decades 80 and 90 should be replaced by the enoies of pressure, networking, the spirit, culture, informed discourse.
The failure of reporting on qualitative survey data.
Many guests in television debates and analyses when referring to research procedures for the elections referred to in quality survey data, however, is not what ennoyn.
Quality is the only data of a qualitative research which is or focus group (focus group) or in-depth discussion (indepth interviews) or social observation with structured basis research problem.
The qualitative research has http://goo.gl/AEvolv psychografikis penetration and makes use of techniques of psychology and Sociology and is different from the quantitative.
The qualitative research http://goo.gl/AEvolv explains what lies behind the obvious, namely analyze and interpret what they say and why, the numbers of a quantitative research. e.g. the first party will take percentage reported a quantitative research. The qualitative analyses WHY will get this rate and because other voters will not vote …. etc
Thus the qualitative information is not evidence of the personality of a political leader (easily driven someone to conclude that if we refer to the personality in human quality, therefore these figures are qualitatively).
Quality is only a qualitative social research (and arrive at the start of the behavior of people) while the research procedures which monitor is purely quantitative without quality finds. The rest are quality elements of personality.
George I. Papatriantafyllou
George Papatriantafyllou is the author of books, public relations Programs versions Stamoulis 2008 and corporate image. Stamoulis 2011 member of the Board of the EEDS (Greek PR firm/the scientific society of public relations in Greece) Teaches public relations and business administration to business executives and students gpappr@gmail.com
George Papatriantafyllou,
He teaches public relations and business management, company member of Kariera http://www.kariera.gr International Career Builder http://www.careerbuilder.com network which provides high-level education to business executives worldwide and helps wider strains to develop their careers. George Papatriantafyllou is in the area of Business Seminars, Kariera since 1999. Seminars http://goo.gl/b4SIA us
George I. Papatriantafyllou
Communication SpecialistSpecialist CoachTrainer
Professor of business administration and
Human Resource Development
Member of d/s of the Hellenic Society of public relations
Author of books Programs public relations/corporate image
E-mail :gpappr@gmail.com
E-mail :gpappr@icloud.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s