Η πρώτη εικόνα , την οποία δίνουμε .

 

Στα 4 πρώτα λεπτά κάθε γνωριμίας μας , σχηματίζουμε για τους ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε και συνπεώς σχηματίζουν και οι άνθρωποι για εμάς εντός αυτού του χρονικού διαστήματος , το 90% της άποψης μας και της άποψης τους για εμάς και εμείς γιαυτούς , άποψη η οποία διατηρείται για πάντα .

Ποιά είναι η συνθήκη κάτω απο τη οποία δημιουργείται το ποσοστό αυτό της άποψης , το οποίο είναι καθοριστικό για όλη μας τη σχέση για πάντα ;

Το πρώτο συναίσθημα το οποίο μεταφέρουμε πρός τους ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε .

Όπως κάνουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν για εμάς στα πρώτα λεπτά της γνωριμίας , δηλαδή το συναίσθημα το οποίο τους δημιουργούμε , εγγράφεται στον εγκέφαλο και κάθε φορά που ανακαλούν στη σκέψη τους ή και όποτε έχουν μία απ’ευθείας επαφή κατακλύζει τη σκέψη η πληροφορία του πρώτου συναισθήματος .

Προσπαθούμε να έχουμε μία αισιόδοξη πρώτη επαφή .

Ιδανική είναι η προσωπικότητα η οποία εντός ενός υπεύθυνου πλαισίου προκαλεί ευχαρίστηση και θετικά συναισθήματα .

Αυτά τα συναισθήματα είναι της αισιοδοξίας , του πάθους , της αποφασιστικότητας σε συνδυασμό με τις αξίες του ήθους , της συνέπειας , της ειλικρίνειας , της διαφάνειας .

Η σωματική επικοινωνία συντελεί στη δημιουργία του πρώτου συναισθήματος . Ήρεμες κινήσεις των χεριών – καλή χειραψία – σωστή επαφή με τα μάτια .

Το ντύσιμο είναι και αυτό μέρος του συναισθήματος της πρώτης φοράς . Πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητα μας . Οτιδήποτε επάνω μας λέει – ομολογεί την ιστορία μας . Κανένας μας δεν θα εμπιστευτεί έναν ιατρό ή έναν ασφαλιστικό σύμβουλο εάν είναι κακοντυμένοι , απεριποίητοι ή αν έχουν ένα κακό – ατημέλητο στόμα,  γιατί το μήνυμα το οποίο εκπέμπουν είναι πως όσο αδιάφοροι είναι για την εμφάνιση τους , επίσης αδιάφοροι θα είναι και για την υγεία μας .

 

Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

Συγγραφέας των βιβλίων Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ( εκδ. Σταμούλης 2008 ) και Εταιρική Εικόνα ( εκδ. Σταμούλης 2011 )

Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις ως συνεργάτης εισηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , ενώ παράλληλα αναπτύσσει την επαγγελματική και προσωπική ζωή των ανθρώπων μέσω της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας Minobi B.L.I.R ,η οποία διαθέτει σειρά εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων και συνεδριών για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Διαμορφώνει την εικόνα ανθρώπων και επιχειρήσεων .

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s