Διευθυντρια Δημοσιων Σχεσεων.

‘Αρθρο του επικοινωνιολόγου Γιώργου Παπατριανταφύλλου.

Με την ευκαιρία της  Ημέρας  της Γυναίκας αφιερώνουμε το άρθρο αυτό στις γυναίκες που έχουν αποφασίσει με τη σειρά τους  να αφιερώσουν την επαγγελματική τους απασχόληση , την  καριέρα , τη σταδιοδρομία τους και τη ζωή τους στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσων έχει έναν πολύπλευρο και σημαντικό  ρόλο στην επιχείρηση , σοβαρό – κρίσιμο με κύρος και αξίες . Μέσα στην επιχείρηση εκπροσωπεί και υπηρετεί την επιστήμη που έχει ως επίκεντρο της τον Άνθρωπο .

Πρώτα απ’όλα είναι γυναίκα με όλες τις υποχρεώσεις της μητέρας , της συζύγου, της παιδαγωγού . Μέσα στην οικογένεια η παρουσία της είναι καθοριστική για τις ισορροπίες , την αγωγή των παιδιών , την καλή ψυχολογία και την άριστη συνεργασία με τον σύζυγο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας . Σαφώς και ανάλογο ρόλο έχει και ο σύζυγος και υποστηρίζουμε την άποψη πως ο γάμος ευρύτερα πρέπει να είναι γιορτή – χαρά – ευτυχία .

Εξίσου σημαντικό ρόλο σε μία οικογένεια έχει και η γυναίκα που δεν είναι παντρεμένη ή είναι διαζευγμένη με ακόμα πιό πολυσύνθετο ρόλο εάν είναι και μητέρα .

Η σύγχρονη γυναίκα είναι δραστήρια , με ανοιχτούς ορίζοντες , δραστηριοποιείται σε πολλά επίπεδα , δημιουργεί , παράγει ιδέες , καινοτομεί ,  διοικεί .

Η γυναίκα που εφαρμόζει την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων γνωρίζει πως τα πάντα για την ευτυχία των ανθρώπων κρίνονται στη δημιουργία των σχέσεων . Η επαγγελματική της ζωή εμπνέει την προσωπική της και η συμπεριφορά της μακριά απο τη δράση του επαγγέλματος κρίνει το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων  στο σύνολο του ( σύμφωνα με τον Κώδικα των Αθηνών , Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων , υπογράφηκε στην Αθήνα το 1965 , στο Παγκόσμιο Συνέδριο της IPRA ) .

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων :

Είναι ισότιμη επαγγελματίας με κάθε επαγγελματία των Δημοσίων Σχέσεων .

Αντιμετωπίζεται από την επιχείρηση ισότιμα σε κάθε αξιολογική κρίση , προαγωγή , εξέλιξη και μισθολογική ανάπτυξη .

Δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται υποτιμητικά ή διαφορετικά από κανέναν εργαζόμενο .

Απο την επιχείρηση πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της γυναίκας εργαζόμενης π.χ  άδεια τοκετού – προστασίας και αγωγής τέκνων κ.λ.π

Η επιστήμων Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων :

Παράγει επιστημονική εργασία .

Στα καθήκοντα της δεν είναι οι γνωριμίες αλλά η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης .

Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της είναι απόλυτα συγκεκριμένες και δεν προσλαμβάνεται με κριτήριο την καλαισθησία της αλλά με αποκλειστικό κριτήριο την επιστημονική ανάπτυξη Προγραμμάτων και Συμβουλών  Δημοσίων Σχέσεων .

Δεν προσλαμβάνεται για να χαμογελά και να υποδύεται την ευχάριστη . Παράγει επιστημονική επικοινωνία .

Η επιστήμων επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων δεν έχει καθήκοντα γραμματέως , ούτε απασχολείται με κλείσιμο ραντεβού και υπενθυμίσεις αυτών . Τα καθήκοντα της υποδοχής και της γραμματέως ανατίθονται σε εξειδικευμένη γραμματέα διοίκησης ειδικότητα που σε όλες τις προηγμένες επικοινωνιακά χώρες σπουδάζεται σε πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές .

Η επαγγελματίας Σύμβουλος Διευθύντρια των Δημοσίων Σχέσεων :

Πραγματοποιεί κοινωνική – ποιοτική έρευνα πρός εντοπισμό των κοινωνικών τάσεων .

Συμβουλεύει τη διοίκηση σε θέματα ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και ανάπτυξη ειλικρινώς κοινωνικών σχέσεων .

Σχεδιάζει το πλάνο των Δημοσίων Σχέσεων της επιχείρησης .

Αναπτύσσει τις σχέσεις επικοινωνίας και τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της επιχείρησης εσωτερικά και με τα εξωτερικά κοινά .

Διαχειρίζεται επικοινωνιακά τις κρίσεις που προκύπτουν, με Ήθος – Αξιοπιστία – Συνέπεια – Ειλικρίνεια – Διαφάνεια .

Εκπαιδεύει επικοινωνιακά τους εργαζόμενους στην ανθρωποκεντρική επικοινωνία ώστε η κουλτούρα που θα προκύψει να είναι αυτή της ύψιστης υπηρεσίας πρός τους πελάτες , τους προμηθευτές , τους συνεργάτες και κάθε Άνθρωπο που συνεργάζεται με την επιχείρηση .

Σχεδιάζει στρατηγικά και μόνο στρατηγικά τις εκδηλώσεις της επιχείρησης χωρίς απαραίτητα να τις υλοποιεί , καθώς αυτό είναι καθήκον του » τεχνικού των Δημοσίων Σχέσεων » σύμφωνα με τον καταστατικό Χάρτη της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων .

Σχεδιάζει την επικοινωνιακή στρατηγική της επιχείρησης .

Αναπτύσει σχέσεις εμπιστοσύνης με ειλικρινή – ηθική – αξιόπιστη – συνεπή επικοινωνία με όλες τις ομάδες κοινού της επιχείρησης .

Σχεδιάζει και οργανώνει τις επικοινωνιακές καμπάνιες .

Είναι υπεύθυνη για την οπτική παραστατική εικόνα ( το σύνολο των υλικών κατασκευών ) και για την εταιρική εικόνα και εταιρική φήμη της επιχείρησης .

Σχεδιάζει το Branding , δηλαδή ενσωματώνει τις ανθρωποκεντρικές αξίες στους ανθρώπους της επιχείρησης και οδηγεί τη διοίκηση σε management με κύριο άξονα τον ανθρώπινο παράγοντα .

Σχεδιάζει το πρόγραμμα Lobbying , δηλαδή πως η επιχείρηση και ο κλάδος επηρρεάζουν τις νομοθετικές πράξεις .

Πραγματοποιεί τις επαγγελματικές επικοινωνιακές  παρουσιάσεις εντός και εκτός επιχείρησης .

Σχεδιάζει και επιμελείται το Image Making των εργαζομένων  πρός απόδοση της καλύτερης δυνατής εικόνας της επιχείρησης .

Σχεδιάζει , δημιουργεί και διαχειρίζεται την ανάπτυξη σχέσεων με τους δημοσιογράφους .

Συντάσει τα Δελτία Τύπου και τα άρθρα πρός τα Μέσα Ενημέρωσης .

Σχεδιάζει και οργανώνει Συνεντεύξεις και Συναντήσεις Τύπου .

Έχει συμβουλευτική δραστηριότητα στις διαφημιστικές καμπάνιες και συνεργάζεται με το τμήμα Marketing .

Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων είναι η μοναδική ειδικότητα της επικοινωνίας με Ήθος – Αξιοπιστία – Ειλικρίνεια – Συνέπεια – Διαφάνεια .

Το επάγγελμα και η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων οδηγούν και την προσωπική μας ζωή .

Αγαπητές κες συνάδελφοι των Δημοσίων Σχέσεων καλή συνέχεια σε όλα σας τα καθήκοντα .

Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής. Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές gpappr@gmail.com

Επικοινωνήστε μαζί του στο gpappr@gmail.com και τηλεφωνικά στο +0306974313052 .

Γιώργος Παπατριανταφύλλου gpappr@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s