Η Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , όπως την έζησα .

 

Η Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων είναι το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ιδρύθηκε το 1960 και είναι απο τα παλαιότερα στην Ευρώπη .

Το 1965 στην Αθήνα , πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μάνου Παυλίδη ( τότε αντιπρόεδρος της IPRA International Public Relations Association www.ipra.org , το 1970 αναδείχθηκε πρόεδρος ) το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA .

Υπογράφηκε ο Κώδικας των Αθηνών , ο οποίος είναι ο κώδικας ηθικής και δεοντολογίας των Δημοσίων Σχεσεων παγκοσμίως έως και σήμερα .

Γνώρισα τον Μάνο Παυλίδη ο οποίος ήταν ένας λαμπρός επιστήμων της επικοινωνίας .

Έχω την τιμή , κυρίως μέσω της ιδιότητας μου ως μέλος του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων , να έχω γνωρίσει προσωπικά πολλά απο τα ιστορικά στελέχη της ΕΕΔΣ και έχω σχηματίσει μία εξαίρετη εκόνα για τα πρόσωπα τους αλλά και για την ιστορικότητα και σπουδαιότητα του επιστημονικού μας σωματείου , στην πορεία των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα

Τιμή μου ήταν επίσης η συνεργασία μου ακόμα και εντός του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Γιάννη Λαβέτζη ο οποίος είναι ο πρόεδρος με τις περισσότερες θητείες στη ΕΕΔΣ ( έχει προλογίσει και το πρώτο μου βιβλίο , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ) .

Ως διοικητικό συμβούλιο εργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εδραίωση της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα .

Σύντομα θα απευθύνουμε και νέα πρόσκληση ώστε να προσέλθουν για εγγραφή και νέα μέλη στο επιστημονικό μας σωματείο .

Απο τα παλαιότερα στελέχη γνώρισα , τον Δημήτρη Φερούση ( συγγραφέας του μοναδικού πλήρους εγχειριδίου ανάλυσης του Κώδικα των Αθηνών ) , τον κο Μπορομπόκα , τον Θαλή Κουτούπη , τον Μαρσέλ Γιοέλ .

Συνργάστηκα στενά με τη νέα γενιά λαμπρών στελεχών ( τα οποία παραθέτω πιό κάτω ).

Ως διοικητικό συμβούλιο ζητήσαμε δύο φορές απο διαφορετικούς υπουργούς να θεσμοθετήσουμε τον επαγγελματικό και επιστημονικό τίτλο των Δημοσίων Σχέσεων , ώστε όποιος επαγγελματίας φέρει τον τίτλο να έχει περάσει απο κάποιου μεγέθους εξετάσεις και έγκριση του σωματείου μας , να ενταχθεί ως δόκιμο μέλος για 2 χρόνια και αργότερα να προάγεται σε τακτικό .Με τις ενέργειες μας αυτές επιδιώκουμε να ισχυροποιήσουμε τους επαγγελματίες συμβούλους των Δημοσίων Σχέσεων αποκλείοντας να χρησιμοποιούν τον τίτλο διάφοροι επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων πολύ μακριά απο τη επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων .

Την ΕΕΔΣ εκόσμισαν με την παρουσία τους λαμπροί άνθρωποι του πνεύματος , της επιστήμης , του πανεπιστημιακού χώρου και του επαγγέλματος των Δημοσίων Σχέσεων :

Μάνος Παυλίδης – Γιάννης Λαβέτζης – Διονύσης Μαγκλιβέρας – Θαλής Κουτούπης – Μάρθα Θεοδώρου – Ευάγγελος Σόρογκας – Στέλιος Ζαραφόπουλος – Περικλής Λύτρας – Γιώργος Σλαβούνης – Νίκος Λυμπέρης – Αλέξανδρος Μπορομπόκας – Δημήτρης Φερούσης – Νάνσυ Παπαλεξανδρή – Δημήτρης Λυμπερόπουλος – Ρίτα Μαλικούτη – Μαρσέλ Γιοέλ – Σωτήρης Τζούμας –Γιώργος Παπαδάκης – Ελευθερία Αρναούτογλου – Νίκος Κόνσολας – Κώστας Μαγνήσαλης – Κέλλυ Κόλλια – Σίσσυ Νίκα – Θοδωρής Βαρβίας – Γιάννης Βαμβακάρης – Αντωνία Μαλούχου – Μίλτος Λιδωρίκης – Πρόδρομος Γιαννάς – Γιάννης Βαλασίδης – Δημήτρης Κακαβελάκης και τόσοι άλλοι .

Το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων

Το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων

Ε.Ε.Δ.Σ. – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση Σκουφά 56, 10672, Αθήνα
Τηλέφωνα 210-3613479
Faxes 210-3647048
E-Mail info@eeds.gr
WWW page http://www.eeds.gr
Υπεύθυνος Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδάκης
Στελέχη A’ Αντιπρόεδρος:

Γιάννης Βαμβακάρης, B’ Αντιπρόεδρος:

 

Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Ταμίας

Μάρθα Θεοδώρου, Γενική Γραμματέας:

Σίσυ Νίκα, Ειδικός Γραμματέας:

Θοδωρής Βαρβίας, Γραμματέας

Σύμβουλοι:

Κέλλυ Κόλια, Αντωνία Μαλούχου

 

Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

Συγγραφέας των βιβλίων Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ( εκδ. Σταμούλης 2008 ) και Εταιρική Εικόνα ( εκδ. Σταμούλης 2011 )

Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις ως συνεργάτης εισηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , ενώ παράλληλα αναπτύσσει την επαγγελματική και προσωπική ζωή των ανθρώπων μέσω της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας Minobi B.L.I.R ,η οποία διαθέτει σειρά εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων και συνεδριών για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Διαμορφώνει την εικόνα ανθρώπων και επιχειρήσεων .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s