άρθρο του καθηγητή Δημοσίων Σχέσεων Παπατριανταφύλλου Γιώργου

Η φιλοσοφία των Δημοσίων Σχέσεων , οδηγεί στα ενδότερα της δράσης αυτής της επιστήμης και εξηγεί πως η δράση των Δημοσίων Σχέσεων φτάνει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει η δράση άλλων τομέων της επικοινωνίας. Αναλυτικά:

  • Οι Δημόσιες Σχέσεις έχουν κοινωνικοπολιτική δράση.
  • Οι ενέργειες των Δημοσίων Σχέσεων δημιουργούν κλίμα συνεργασίας με το κοινωνικό σύνολο. Με τον τρόποαυτόν συντελείται η ανάπτυξη επικοινωνιακής συνεργασίας.
  • Οι Δημόσιες Σχέσεις επιτυγχάνουν την άμεση επαφή των ανθρώπων. Βασικά συστατικά είναι ο σεβασμός και η αγάπη που καλλιεργούν τα προγράμματα των Δημοσίων Σχέσεων.
  • Τα προγράμματα των Δημοσίων Σχέσεων είναι η εφαρμογή της διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη βιομηχανία της επικοινωνίας.
  • Οι πρώτοι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων , έμειναν κατάπληκτοι μπροστά στη διαπίστωση της κεραυνοβόλου αύξησης της παραγωγικότητας στους κοινωνικούς κύκλους , όπου κατόρθωσαν να έχουν άμεση επαφή με τους εργάτες τους υπαλλήλους ή τα στελέχη.
  • Οι Δημόσιες Σχέσεις καλλιεργούν ένα πνεύμα εμπιστοσύνης – ομάδας, από το οποίο όλες οι πλευρές επωφελούνται.
  • Οι Δημόσιες Σχέσεις και τα προγράμματα αυτών δημιουργούν ένα συναισθηματικό δεσμό που επιτρέπει στους ανθρώπους να συνεννοούνται καλύτερα και δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθηση απόλυτης ασφάλειας.
  • Ο σκοπός των Δημοσίων Σχέσεων είναι να δημιουργεί ή να αποκαθιστά τις επικοινωνιακές γέφυρες. Έτσι δημιουργούν αρεστές και συμπαθείς προσωπικότητες που συγκινούν.
  • Οι Δημόσιες Σχέσεις «…ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ.» Vance Packard – The Hidden Persuaders

Τις Δημόσιες Σχέσεις διακρίνουν τα κριτήρια της αλήθειας και της ελευθερίας.

Στις Δημόσιες Σχέσεις υπάρχει ερευνητικό έργο και αυτό είναι στους τομείς που διερευνώνται οι τάσεις και οι στά- σεις της κοινής γνώμης ώστε αυτή να διαμορφωθεί αλλά και σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό να μεταβλη- θούν οι συμπεριφορές της.

Οι κοινωνικές επιστήμες αποτελούν τη βάση για τις περισσότερες από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δημόσιες Σχέσεις αφού οι Δημόσιες Σχέσεις εξυπηρετούν το άτομο και το κοινωνικό σύνολο.

Ολοκληρωμένα πρόγραμμα και υπηρεσίες Δημοσίων Σχέσεων http://www.minobi.gr

Παπατριανταφύλλου Γιώργος

Επικοινωνιολόγος
Συγγραφέας των βιβλίων
«Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων»
και
«Εταιρική Επικοινωνία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s