Δημόσιες Σχέσεις και δραστηριότητες Κοινωνικής Ευθύνης και Χορηγίας .

Δημόσιες Σχέσεις και δραστηριότητες Κοινωνικής Ευθύνης και Χορηγίας .

Οι δραστηριότητες Χορηγίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τομέας δράσης των στελεχών στις Δημόσιες Σχέσεις , πράττονται μόνο όταν οι επιχειρήσεις πιστεύουν βαθιά σε αυτά και όχι γιατί εάν τα πραγματοποιήσουμε θα συγκινηθεί η κοινωνία και συνεπώς η επιχείρηση θα πουλά τα προιόντα της .

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν πρέπει να είναι επίπλαστη ( βιβλίο Εταιρική Εικόνα – Γιώργος Παπατριανταφύλλου εκ. Σταμούλης 2011 τιμή 13 ευρώ ) , αλλά να είναι η βασική αρχή δημιουργίας κάθε επιχείρησης .

Οι Δημόσιες Σχέσεις έχουν σαν αποστολή τον εξανθρωπισμό των επιχειρήσεων , μέσω της κοινωνικότητας που προσφέρουν τα Προγράμματα των Δημοσίων Σχέσεων .

Οι δραστηριότητες Χορηγίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τομέας δράσης των στελεχών στις Δημόσιες Σχέσεις , πράττονται μόνο όταν οι επιχειρήσεις πιστεύουν βαθιά σε αυτά και όχι γιατί εάν τα πραγματοποιήσουμε θα συγκινηθεί η κοινωνία και συνεπώς η επιχείρηση θα πουλά τα προιόντα της .

Δημόσιες Σχέσεις και δραστηριότητες Χορηγίας .

1. Πολιτιστικές δραστηριότητες .

• Θεατρικές παραστάσεις ( διάθεση πόρων ή χρηματικού ποσού ) . Η θεατρική παράσταση δεν πρέπει να προέρχεται από επιχειρηματικό φορέα αλλά τα έσοδα αυτής να πηγαίνουν σε κοινωφελείς κοινωνικούς σκοπούς .

• Δραστηριότητες δημοσιότητας έργων ζωγράφων – λογοτεχνών – ανθρώπων των επιστημών .

• Διάθεση ποσών – πόρων και έμψυχου δυναμικού πρός τις επιστήμες και δραστηριότητες ολοκλήρωσης έργου αυτών .

2. Αθλητικές δραστηριότητες .

• Δημιουργία αθλητικών χώρων .

• Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων με διάθεση των εσόδων αυτών σε κοινωφελείς κοινωνικούς σκοπούς .

3. Εκπαίδευση .

• Δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα πρός εργασία κοινωνικών οφελημάτων κυρίως στον εθελοντισμό .

• Διάθεση πόρων πρός την κοινωνική εκπαίδευση εργαζομένων και στελεχών .

• Διάθεση πόρων για δημιουργία βιβλιοθηκών – ιδρυμάτων – μουσείων .

4. Μουσική .

• Διάθεση πόρων για μουσικές εκδηλώσεις – γιορτές – φεστιβάλ που προάγουν τη μουσική τέχνη και την πολιτιστική παράδοση .

• Όποια έσοδα αυτών των εκδηλώσεων πηγαίνουν στο κοινωνικό πεδίο και όχι σε επιχειρηματικά συμφέροντα , διότι στην περίπτωση αυτή είναι Sponsoring η δραστηριότητα και όχι Χορηγική .

Δημόσιες Σχέσεις και δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης .

1. Πράσινες εκδηλώσεις .

• Οι Δημόσιες Σχέσεις εισηγούνται για ουσιατική δράση σχετικά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας . Ενημερώσεις για τις πηγές οι οποίες θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε πηγές ενέργειας πέραν των ορυκτών που και το περιβάλλον επιβαρύνουν και δεν είναι ανεξάντλητες .

• Ουσιαστικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από την επιχείρηση χωρίς διαφήμιση αλλά μόνο με δημοσιότητα καθώς δεν μπορεί να διαφημιστεί το καθήκον της κάθε επιχείρησης .

2. Ισότητα ανθρώπων .

• Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι το τμήμα αυτό που εισηγήται πάντα ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο εντός και εκτός επιχειρήσεων . Αυτό επιτυγχάνεται με πρότυπο τους διοικητές κάθε επιχείρησης .

• Κατάργηση κάθε έννοιας ρατσιστικών αισθημάτων . • Διάθεση ποσών σε οργανισμούς για άτομα με ειδικά προσόντα ( ΑΜΕΑ ) .

• Πρόσληψη στην επιχείρηση ατόμων με ειδικά προσόντα ( ΑΜΕΑ ) .

• Διάθεση ποσών – προιόντων και πόρων σε αξαρτημένα άτομα και ενέργειες επανένταξης τους στην κοινωνία .

• Βεβαιότητα πως και η προσωπική ζωή των εργαζομένων κάθε επιχείρησης είναι σύμφωνοι με τις ηθικές αξίες αυτής .

3. Υγεία .

• Τα τμήματα Δημοσίων Σχέσεων εργάζονται ώστε να διαδίδεται και να υλοποιείται στην πράξη η καλή φυσική κατάσταση και η υγεία των ανθρώπων εντός και εκτός επιχείρησης .Επιτυγχάνεται με εσωτερικές ενημερώσεις και με την έννοια προστασίας του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση .

• Προτροπή των εργαζομένων για συμμετοχή σε εκδηλώσεις αιμοδοσίας .

• Διάθεση χρονικού διαστήματος για υγιεινό φαγητό κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας .

4. Κοινωνία . Aπο τις Δημόσιες Σχέσεις , εισηγείται δράση για :

• Ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία .

• Προσλήψεις εργαζομένων από την τοπική κοινωνία .

• Διάθεση ποσών για υγιεινή και καθαριότητα στην τοπική κοινωνία .

• Αγαθοεργίες και φιλανθρωπικές ενέργειες πρός τα μέλη της τοπικής κοινωνίας .

Γενικά Δημόσιες Σχέσεις και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη :

Σύμφωνα με μελέτη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ( ΟΚΕ , Ελλάδος ) σχετικά με την Κοινωνική Υπευθυνότητα καταγράφονται δεκάδες τομείς Κοινωνικής δράσης μίας επιχείρησης και όχι μόνο και επιλεκτικά για το περιβάλλον ή κάποιες συνεργασίες με ΜΚΟ πρός επίδειξη δήθεν των Κοινωνικών μας ενστίκτων . Στη μελέτη της ΟΚΕ ως τομείς Κοινωνικής Δράσης , ενδεικτικά αναφέρονται : Kαταπολέμηση Ανεργίας . Παροχές και στήριξη σε Ευπαθείς ομάδες. Προστασία του Περιβάλλοντος. Προγράμματα Ανακύκλωσης . Προστασία από την Ατμοσφαιρική Ρύπανση. Παροχές στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους . Περιβάλλον υγιεινής και αφάλειας στις επιχειρήσεις . Παροχή εκπαίδευσης στα στελέχη . Πολιτισμός και Ψυχαγωγία πρός τους εργαζόμενους . Κοινωνική Επιχειρηματικότητα .Ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και όχι μόνο το κέρδος της επιχείρησης . Υπεύθυνη Διοίκηση . Βοήθεια πρός όλους τους Τομείς Υγείας . Αιμοδοσία. Ενημέρωση για απειλητικές συνήθειες στην ανθρώπινη ζωή ( κάπνισμα / παχυσαρκία / υγιεινή ζωή …). Κυκλοφοριακή αγωγή . Υποστήριξη ομάδων απεξάρτησης από ναρκωτικά . Υποστήριξη ιδρυμάτων προστασίας παιδιών και άλλων σχετικών φορέων και ΜΚΟ. Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ενέργειες για παιδιά και ενηλίκους για ορθολογική διαχείριση των λειτουργιών της εταιρείας ώωστε να μην μολύνεται το Περιβάλλον. Θέσεις εργασίας για ειδικές ομάδες και γενικότερα καταπολέμησης της ανεργίας . Ενίσχυση άπορων ομάδων . Στήριξη και επιστημονική βοήθεια κακοποιημένων και εγκατελελειμμένων παιδιών . Βοήθεια και ενίσχυση άπορων οικογενειών. Δωρεάν ιατρικές εξατάσεις. Καμπάνια για μη κατανάλωση αλκοόλ πρίν την οδήγηση . Ευθύνη για τον πολιτισμό και την τέχνη. Σεβασμός στο ανθρώπινο δυναμικό. Ίσες ευκαιρίες . Υπεύθυνη αντιμετώπιση πελατών και ομάδων κοινού. Στήριξη του αθλητισμού. Υποστήριξη Αθλητικών ιδεωδών . Δράση κατά του Ρατσισμού και του Χουλιγκανισμού . Δημιουργία Βιοκλιματικών σχολείων . Σεβασμός στο Περιβάλλον και στον μαθητή. Δράση για ανάπτυξη κατανάλωσης καυσίμων με τη μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος . Δημιουργία ενός κοινωνικού Τραπεζικού συστήματος , όπως παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες . Αγροτικός τομέας / κτηνοτροφία . Επιδόματα στα στελέχη . Προγράμματα ομαδικής ασφάλισης . Προώθηση και καλλιέργεια των καλλιτεχνικών , πνευματικών και πολιτιστικών ενδιαφερόντων των εργαζομένων και των οικογενειών τους . Ίδρυση πολιτιστικών ιδρυμάτων με ειδικές συλλογές έργων τέχνης , εκδοτική δραστηριότητα . Βοήθεια σε πολίτες εμπόλεμων χωρών ή σε πολίτες χωρών που έχουν ανάγκη ( για παράδειγμα σεισμόπληκτων χωρών ) .  Η Κοινωνική υπευθυνότητα επικοινωνείται με ενέργειες δημοσιότητας , δηλαδή με συνεντεύξεις τύπου , αρθρογραφία , συνεντεύξεις κτλπ .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s