Στο LinkedIn για εύρεση εργασίας και συνεργασίες .

linked in and public relations

 

Το linkedIn διαθέτει διαφορετική φιλοσοφία απο αυτή του Facebook .

Είναι ένα “εργαλείο” για κάθε επαγγελματία .

Οι επιχειρήσεις αναζητούν μέσω του Linkedin στελέχη αλλά και οι εργαζόμενοι μέσω αυτoύ του Social media εργασία και συνεργασίες .

Μέσω του Linkedin μπορείτε να πετύχετε επαγγελματικές συνεργασίες ακόμα και χορηγίες ή κάθε τύπου επαγγελματικές συνέργειες .

 1. Δημιουργήστε το προφίλ σας www.linkedin.com το linkedin επιτρέπει τη δημιουργία προφίλ σε διαφορετικές γλώσσες . Συνδέστε το προφίλ σας και με άλλα social media .
 2. Τοποθετήστε μία καλή και επαγγελματική φωτογραφία . Η εικόνα πάιζει πολύ μεγάλο ρόλο στο συγκεκριμένο δίκτυο .
 3. Μη ξεχάσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας .
 4. Προσθέστε όλα τα επαγγέλματα απο τα οποία έχετε περάσει με αναλυτικές περιγραφές για το κάθε ένα απο αυτά .
 5. Προσθέστε εθελοντικές δράσεις .
 6. Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες – video και παρουσιάσεις στο κομμάτι Projects .
 7. Τα Endorsements είναι οι δεξιότητες τις οποίες έχει κάθε επαγγελματίες . Εάν 50 ακόμα μέλη επιβεβαιώνουν μία συγκεκριμένη δεξιότητα τότε ο επαγγελματίας την κατέχει με την “πιστοποίηση” και άλλων στελεχών .
 8. Τα Recommendations είναι συστάσεις οι οποίες συνοδεύουν εργαζόμενους και προέρχονται απο άλλους επαγγελματίες . Θεωρούνται μία αυθεντική αξιολόγηση και εκτιμάται ιδιαιτέρως απο τους εργοδότες .
 9. Το Infographic είναι ένα κείμενο το οποίο συνοψίζει τις πληροφορίες τις οποίες έχετε καταθέσει .
 10. Στο Search του Linkedin μπορείτε να αναζητήσετε εταιρείες για εύρεση εργασίας ή όποιας άλλης συνεργασίας .
 11. Προσπαθείτε να λαμβάνετε συστάσεις .
 12. Δικτυωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε . Όσο περισσότερο δικτυώνεστε τόσο πιό πιθανό είναι να εντοπίσετε ή να εντοπιστείτε απο το εργασιακό περιβάλλον το οποίο επιθυμείτε .
 13. Χρησιμοποιείτε λέξεις κλειδιά του επαγγελματικού σας ενδιαφέροντος .
 14. Χρησιμοποιείστε τις εφαρμογές του Linkedin . Μία απο αυτές linkedin Search Jobs για εύρεση εργασίας εν κινήσει .
 15. Συντάξτε συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα .

Αναλυτικές συμβουλές απο τον ιστότοπο www.fpress.gr

Όταν οι συμβουλές για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας έρχονται από την …Ευρωπαϊκή Ένωση, τις λαμβάνουμε περισσότερο υπόψη. Όλο και κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο. Οι επιστήμονες του δικτύου Eures –είναι η ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητας- έχουν καταρτίσει οδηγίες προς ανέργους που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους να βρουν δουλειά μέσω και του Linked In. Ιδού λοιπόν τα οκτώ λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Το LinkedIn είναι το Facebook των επαγγελματιών και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε πόσο ενεργοί και δραστήριοι είστε σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ωστόσο, υπάρχουν παγίδες που αν δεν τις αποφύγετε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. Δείτε παρακάτω ορισμένα λάθη που πρέπει να διορθώσετε άμεσα στο προφίλ σας.

 1. Δεν έχετε προσθέσει φωτογραφία. Σκεφτείτε ότι, όταν ψάχνετε στις αγγελίες για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, συνήθως επιλέγετε να δείτε αυτές που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Στις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν διάφορες τάσεις όσον αφορά την προσθήκη ή μη φωτογραφίας σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Ωστόσο, στο LinkedIn η προσθήκη φωτογραφίας φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική παγκοσμίως.
 2. Η φωτογραφία σας δεν είναι επαγγελματική. Μπορεί το LinkedIn να μοιάζει με το Facebook, ωστόσο δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία. Συνεπώς, οι κανόνες για τις φωτογραφίες είναι διαφορετικοί. Αποφύγετε την ανάρτηση φωτογραφιών από πάρτι ή φωτογραφιών στις οποίες είναι εμφανές ότι έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα τους ή και φωτογραφιών με ανεπαρκή φωτισμό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ντυθείτε κομψά σαν να επρόκειτο να περάσετε από συνέντευξη και να ζητήσετε από έναν φίλο σας να σας βγάλει μια φωτογραφία. Προσπαθήστε να βγάλετε μια καλή φωτογραφία στην οποία θα δείχνετε αξιοπρεπείς και φιλικοί, αλλά όχι πολύ σοβαροί.
 3. Δεν έχετε συντάξει συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα (summary). Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται ή νιώθουν αμήχανα να αναρτούν πολλές πληροφορίες στο LinkedIn ή ίσως και να φοβούνται ότι οι άλλοι θα τους σχολιάσουν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Είναι καιρός να αφήσετε στην άκρη τις αναστολές σας• ένα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα δείχνει σε έναν πιθανό εργοδότη ότι έχετε επίγνωση της πορείας σας και γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας.
 4. Δεν έχετε προσαρμόσει τη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) του προφίλ σας στο LinkedIn. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο εύρεσης εργασίας AOL Jobs, πρόκειται για την πιο εμφανή ένδειξη ότι κάποιος είναι νέο μέλος του LinkedIn. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Profile» και επιλέξτε «Edit Profile». Κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ σας υπάρχει μια διαδικτυακή διεύθυνση. Επιλέξτε «Edit» και, στη συνέχεια, στην πάνω δεξιά γωνία κάντε κλικ στην επιλογή «Customise your public profile URL». Έχετε υπόψη σας ότι, προσθέτοντας το πλήρες ονοματεπώνυμό σας στο URL, το προφίλ σας θα εμφανίζεται σε περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο, οπότε θα πρέπει να αρχίσετε να το ενημερώνετε τακτικά. Δημιουργώντας το δικό σας προσωπικό URL, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τον σύνδεσμο στο βιογραφικό σας και στις επαγγελματικές σας κάρτες ή να τον αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.
 5. Δεν αναφέρετε λεπτομερώς την επαγγελματική σας πείρα. Η μη λεπτομερής καταγραφή της επαγγελματικής σας πείρας μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν έχετε αφιερώσει τον χρόνο που έπρεπε για να φτιάξετε το προφίλ σας, αφήνοντας έναν πιθανό εργοδότη να αναρωτιέται τι ακριβώς κάνατε όσο εργαζόσασταν ως «δάσκαλος». Όταν γράφετε, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πρώτο ενικό πρόσωπο (για παράδειγμα «Εργάστηκα για διάστημα πέντε μηνών ως γυμναστής σε δημοτικό σχολείο με παιδιά ηλικίας 5-6 ετών») ώστε το κείμενό σας να είναι πιο άμεσο και σαφές στους επισκέπτες του προφίλ σας.
 6. Δεν ακολουθείτε ομάδες ή εταιρείες. Σύμφωνα με το γραφείο εύρεσης εργασίας Graduate Recruitment Bureau http://www.grb.uk.com του Ηνωμένου Βασιλείου, «η σύνδεση με επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό χώρο είναι μεν καίριας σημασίας, αλλά το κλειδί είναι να ακολουθεί κανείς εταιρείες και να γίνεται μέλος σε διάφορες ομάδες». Εάν ενδιαφέρεστε για μια συγκεκριμένη εταιρεία, μην διστάσετε να την ακολουθήσετε στο LinkedIn. Ένα απλό κλικ αρκεί για να δείξετε το ενδιαφέρον σας και να είστε πάντα ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με αυτήν.
 7. Πιστεύετε ότι έχετε ισχυρό εσωτερικό κίνητρο και είστε υπεύθυνοι ή δημιουργικοί; Δυστυχώς, στο LinkedIn δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το ιστολόγιο του LinkedIn, οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες λέξεις στο LinkedIn το 2012 ήταν η λέξη «υπεύθυνος» από τους Γάλλους, η λέξη «δημιουργικός» από τους Σουηδούς, τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς και η έκφραση «έχω ισχυρό εσωτερικό κίνητρο» από τους Άγγλους. Εάν πραγματικά θέλετε να δείξετε σε έναν εργοδότη ότι είστε δημιουργικοί, θα πρέπει να αποφύγετε τις κοινότοπες λέξεις και να βρείτε έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να εκφραστείτε!
 1. Τέλος, μην ξεχνάτε το προφίλ σας. Όσο πιο συχνά το ενημερώνετε, τόσο πιο συχνά οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν νέα σας. Αξιοποιήστε αυτή τη δυνατότητα και ενημερώνετε τακτικά τις δεξιότητές σας, τις γλωσσικές σας ικανότητες και τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Όπως εύστοχα αναφέρει η εφημερίδα The Guardian: «Όταν εγγράφεται κανείς στο LinkedIn χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό είναι σαν να γράφεται στο γυμναστήριο και να περιμένει ότι θα αποκτήσει αυτομάτως καλή φυσική κατάσταση». Επομένως, δεν αρκεί να δημιουργήσετε ένα προφίλ στο LinkedIn. Για να επωφεληθείτε πραγματικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο.

Γιώργος Παπατριανταφύλλου .

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011. Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι μέλος του δ/σ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα  ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής απο το ΕΚΕΠΙΣ , εποπτείας του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων . Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές  gpappr@gmail.com

Διδάσκει στην εταιρεία Kariera www.kariera.gr  μέλος του διεθνούς  δικτύου Career Builder www.careerbuilder.com το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως και βοηθά ευρύτερα τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους . Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι στον τομέα των  Kariera Business Seminarshttp://bit.ly/Mtu0AS ( Δίπλωμα στις Δημόσιες Σχέσεις ) http://bit.ly/RXEjtE ( Σεμινάριο Διοργάνωση Εκδηλώσεων ) , από το 1999 .

Επικοινωνήστε μαζί του στο gpappr@gmail.com και τηλεφωνικά στο 6974313052 .

In LinkedIn for finding work and collaborations.

LinkedIn has a different philosophy from that of Facebook.

It is a «tool» for every professional.

The companies seek through Linkedin executives and employees through this of Social media work and collaborations.

Via Linkedin you can achieve professional affiliations and even sponsoring or any type of professional synergies.

 1. create your profile http://www.linkedin.com linkedin allows creating profiles in different languages. Your profile and connect with other social media.
 2. place a good and professional photography. The image very large paizei role in this network.
 3. don’t forget your contact information.
 4. Add all occupations from which have passed with detailed descriptions for each one of them.
 5. Add voluntary actions.
 6. you can add images – video and presentations in the piece Projects.
 7. The Endorsements are the skills which every professional. If 50 members still confirm a specific skill then the professional ranks with the «certification» and other executives.
 8. The Recommendations are recommendations which accompany workers coming from other professionals. Considered to be an authentic assessment and appreciated particularly by employers.
 9. The Infographic is a text that summarizes the information that you have submitted.
 10. in Search of Linkedin you can search companies for finding a job or any other cooperation.
 11. you are trying to receive recommendations.
 12. Connect the longer you. The more diktywneste the more likely it is to locate or to diagnose yourself from the work environment you want.
 13. Use keywords of your professional interest.
 14. Use Linkedin applications. One of those linkedin Search Jobs for finding a job on the go.
 15. Write résumé.

 

Detailed advice from the website http://www.fpress.gr

When the tips for finding a job come from …European Union, taking more into account. Becoming something I know more. Scientists of the Eures network – is the European job mobility-have prepared guidance for unemployed people who want to try their luck to find work through and Linked in. so the eight mistakes that you should avoid.

LinkedIn is the Facebook of professionals and is a useful tool that gives you the opportunity to indicate how active and energetic you are in a specific profession. However, there are pitfalls if you don’t avoid the risk to miss important networking opportunities. See below some mistakes must correct directly in your profile.

 1. you didn’t add photo. Think that when looking at ads to rent an apartment, usually choose to see those that are accompanied by photographs. In European countries, there are various trends as regards the inclusion or not of photography in a CV. However, on LinkedIn adding photography seems to be standard practice worldwide.
 2. your photo is not professional. Can LinkedIn resembles Facebook, however does not have the same philosophy. Consequently, the rules for photos is different. Avoid posting photos from photo to which party or it is obvious that it has removed a photo section or with inadequate lighting. The best thing to do is to dress stylishly like they were going to go through an interview and ask a friend to take a photo. Try to take a good photo to look decent and friendly, but not too serious.
 3. you have not compiled a résumé (summary). Many people are embarrassed or feel embarrassed to post lots of information on LinkedIn, or perhaps they fear that others will comment on the manner in which they present themselves. It is time to leave aside your inhibitions • a résumé shows a potential employer that you are aware of your progress and you know who is your goal.
 4. you have not customized the Web address (URL) of your LinkedIn profile. According to the employment website AOL Jobs, this is the most obvious clue that someone is new Member of LinkedIn. Click on the tab «Profile» and select «Edit Profile». Beneath your profile photo there is a Web address. Select «Edit», and then, in the upper right corner click «Customise your public profile URL». Keep in mind that adding full name in the URL, your profile will appear in more searches on the Internet, so you should start to update it regularly. Creating your own personal URL, You can easily add a link to your resume and in your business cards or send it through e-mail, ensuring in every case a careful score.
 5. no report detailing your professional experience. The non-detailed record of your professional experience may give the impression that you did not devote the time needed to build your profile, leaving a potential employer wondering exactly what you did while you were as «teacher». When writing, be sure to use the first person singular (for example ‘ I worked for five months as a gymnast in elementary school children aged 5-6 years «) so that your text is more direct and clear your profile visitors.
 6. don’t follow teams or companies. In accordance with the employment office Graduate Recruitment Bureau of the United Kingdom, «connect with professionals from the business space is crucial, but the key is to follow companies and joins in various groups». If you are interested in a specific company, please don’t hesitate to follow on LinkedIn. A simple click is enough to show your interest and you’re always aware of the latest developments concerning this.
 7. do you believe that you have strong internal motivation and be responsible or creative? Unfortunately, in LinkedIn you’re not alone. According to the blog of LinkedIn, the most widely used words in LinkedIn in 2012 was the word «responsible» by the French, the word «creative» by the Swedes, the Germans and the Dutch, and the expression «I have strong internal motivation» by the British. If you really want to show an employer that you are creative, you should avoid the hackneyed words and to find a more creative way to express yourself!
 1. Finally, don’t forget your profile. As often as the update, the more often the rest will receive your news. Take advantage of this feature and regularly update your skills, your language skills and your professional activities. As aptly mentioned The Guardian: «When one subscribes to LinkedIn without dealing particularly with this is like written in the gym and waiting that will automatically gain fitness». Therefore, it is not enough to create a profile on LinkedIn. To benefit really, you should try a bit more.

George Papatriantafyllou.

George Papatriantafyllou is the author of books, public relations Programs versions Stamoulis 2008 and corporate image ed. Stamoulis 2011. George Papatriantafyllou is member of d/s of EEDS (Greek PR firm/the Scientific Association of public relations in Greece) and a certified instructor by ekepis, supervision of the Minister of education, Lifelong learning and religious affairs. He teaches public relations and business administration to business executives and students gpappr@gmail.com

The company Careerbuilder teaches the Member of international network of http://www.kariera.gr Career Builder http://www.careerbuilder.com which provides high quality education to business executives worldwide and helps wider strains to develop their careers. George Papatriantafyllou is in the area of Careerbuilder Business Seminarshttp:///Mtu0AS bit.ly (diploma in public relations) http://bit.ly/RXEjtE (Seminar Events), since 1999.

Contact him at gpappr@gmail.com and by phone at 6974313052.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s